Yksi lupa maksaa 15 euroa sisältäen yhden lohikalan. Kalastusaika on viisi tuntia. Kalastajalla on mahdollisuus ostaa lisäkalalupia (10 euroa/kala), mutta tämä lisäkalalupa pitää maksaa varsinaisen luvanoston yhteydessä. Alle 10-vuotias lapsi voi kalastaa vanhemman kanssa lisäkalaluvalla 10 €.

Eli jos tiedät jo ennen luvan ostamista, että haluat (yrittää) ottaa useamman kalan, sinun pitää maksaa varsinaisen luvan oston yhteydessä myös lisäkalalupa (hinta edellä mainittu 10 euroa/kala). Esimerkiksi jos haluat saaliskiintiöksi 3 kalaa, sinun tulee maksaa kerralla 15€ + 10€ + 10€ = 35 €. Sinulla on 5 tuntia aikaa saada nuo 3 kalaa.

Jos/kun olet saanut saaliskiintiösi täyteen (oli se sitten 1 tai 3 kalaa) tai kalastusaikasi loppuu, ja haluat edelleen jatkaa kalastusta, sinun tulee ostaa kokonaan uusi lupa, joka maksaa 15 euroa sisältäen yhden lohikalan. Kalastusaika on 5 tuntia ja tähänkin lupaan on mahdollista ostaa yllä mainittuja lisäkalalupia.

Luvan voi maksaa myös ennakkoon. Maksa lupamaksu Kuomion osakaskunnan tilille, Suur-Savon Osuuspankki FI38 5271 2140 0306 25. Kalaan lähtiessä tulosta itsellesi mukaan kuitti (paperille tai puhelimeen), josta selviää

  1. kirjaamispäivä (maksupäivä)
  2. kalastusaika eli päivämäärä ja alkamisaika
  3. kalastajien lukumäärä (jos useampi, eikä nimet mahdu viestiosioon)

Netin kautta maksamisessa on oleellista, että kuitti tulostetaan maksun jälkeen, jolloin kuittiin tulee ns. arkistointitunnus.

 

Kalastajan on pyydettäessä esitettävä voimassa oleva lupa sekä saaliinsa lupavalvojalle. Luvattomasta saaliista peritään 3-kertainen maksu sekä tehdään ilmoitus poliisiviranomaisille.

Kalastusalue rajoittuu alajuoksulla verkkopatoon ja yläjuoksulla rauhoitusalueeseen n. 50 metriä ennen voimalaitospatoa. Rauhoitusalue on merkitty kyltillä maastoon.

C & R -kalastus tapahtuu väkäsettömillä koukuilla ja kaloja vahingoittamatta.
C & R -kalastuksen tulee tapahtua kuitenkin ennen lohikalan saaliiksi ottamista. Eli kun luvanmukainen lohikala on otettu saaliiksi, pitää ostaa uusi lupa ennen kalastuksen jatkamista.

Ootto-onginta kalastus on luvallista, mutta vain yhdellä vavalla ja koukulla.
Ootto-onginta kalastajan on oltava vavan välittömässä läheisyydessä.
Ootto-onkija ei saa varata kalapaikkaa liian pitkäksi aikaa.
Jos toisella kalastajalla nappaa niin ootto-onkija on velvollinen nostamaan onkensa vedestä toisen kalastajan saaliin varmistamiseksi.

Lupien myyjät ovat yhteystiedoissa.

Muistathan, että viehe- ja heittokalastus vaatii 18 - 64 -vuotiailta valtion kalastonhoitomaksun suorittamisen.