Tärkeimpiä vanhoja uutisia.

30.05.2011
Viime kesän helteet heijastelee vieläkin. Kolmelta kalantoimittajalta on tullut eioota. Yhdeltä olemme toiveissa saada kalaa, mutta se on tällä hetkellä keskipainoltaan alle kilon. Toimitus venyy Juhannuksen yli. Kärsivällisyyttä! 5.5.2011 tulleen kalasatsin jälkeen lupia on mennyt niin että kala/lupa vauhdilla lohet on melko vähissä.

12.07.2011
Kalastajia on ollut joella mukavasti ja kaloja on nähty ja saatu. Kalatoimituksienkin pitäisi toimia jälleen normaalisti, joten kalaistutuksia luvassa lähiaikoina. Ehkä se vedenpintakin nousi hieman sateiden jäljiltä. Ei muuta kuin kalaan.

26.09.2011
Webmasterin muiden kiireiden takia saalisilmoitusten vastaanotto loppuu. Toki asiaan vaikuttaa myös se, että ilmoituksia on tullut niukasti.

9.3.2010
Kasino toiminta on loppunut ja vahvasti näyttää siltä, että jatkajaa ei saada. Harmillista, mutta totta.

Helmikuussa on nähty yksi varma kirjohavainto, joten saattoi saukolta jäädä evästä vielä jemmaankin.

Kohti uutta kautta kaikesta huolimatta.

16.12.2010
Kuomiojoen vuosi 2010 oli erilainen. Keväällä nousi ennätyslohi ja kausi näytti lupaavalta, mutta hirmu helteet ja kuivuus verottivat kaloja kuin myös kalastajia. Kalanhankinnassa oli melko suuria vaikeuksia, mutta onneksi syksyllä saatiin vielä muutama erä. Alkutalven pakkaskelit lyhensi kalastuskauden loppua. Kävijämäärä jäi hieman yli  seitsemään sataan.

Kuitenkin, olosuhteet huomioon ottaen aivan kelpo tulos. Siitä KIITOS kalastajille.

9.9.2008
Vaikka vuosi ei ole vielä lähelläkään loppua (kalastuskausi jatkuu edelleen) niin jo tässä vaiheessa Kuomion osakaskunta esittää kiitoksensa kalastajille kuluneesta kaudesta.

Lupia on myyty yli 600, joista n. 100 ennakkoon netin kautta. Uskoisimme, että tämä uudistus tuli tarpeeseen. Talkooporukka kävi kesän alussa siivoamassa paikkoja. Ulkotulipaikka sai ritilän (Jormalle kiitokset).

Vieraskirja on saanut hyvän vastaanoton. Hienoa keskustelua on käyty. Rakentavan palautteen antamiseksi se on hyvä apuväline. Myös muut voivat ottaa kantaa, jolloin osakaskunta saa hyvää tietoa, miten kalastuspaikkaa tulisi kehittää kalastajien mielestä.

Valitettavasti vieraskirjaan on tullut muutama asiatonkin kommentti, jotka on poistettu. Hienoa on kuitenkin se, että valtaosa käyttäytyy niin kuin kunnon kalastajan pitääkin, joten vieraskirja pysyy sivuilla ja muutenkin sama toiminta jatkuu edelleen. Yhteistä hyväähän tässä kuitenkin rakennetaan.

Saalispäiväkirjaa oli toivottu vieraskirjassa. Tätä voisimme pohtia edistysaskeleena ensi kaudelle. Laittakaahan vieraskirjaan kommentteja minkälainen saalispäiväkirja voisi olla ja miten "rapsojen" toimittaminen voisi tapahtua. Ylläpito pohtii miten tämä olisi järkevintä toteuttaa. Saalispäiväkirjan oheen voisi sitten niitä kuviakin laitella.

22.11.2008
Kuomiojoen www-sivut on päivitetty. Ulkoasu muuttui, mutta perusilme säilyi (näin toivomme). Päivityksen yhteydessä uusia ominaisuuksia on otettu käyttöön.

1) Nyt kalastajat voivat ilmoittaa saaliinsa (kuvan kera) erillisellä saalisilmoituslomakkeella. Näin aluksi lomake on ns. testivaiheessa. Jos/kun kaikki sujuu hyvin, käytännöstä tulee pysyvä.

2) Asialliset saalisilmoitukset päätyvät saalispäiväkirjan blogiin. Ajan kanssa katsomme, kuinka saalispäiväkirjaa on hyvä ylläpitää. Jos nyt aloittava käytäntö on ok, niin jatkamme sillä.

3) Vanhojen sivujen muistoksi sivuilta löytyy muutama kuva vanhalta sivustolta.

4) Englannin kielinen osio muutettiin esittelytekstiksi englanniksi.

5) SEF-osoitteet (Search Engine Friendly, hakukoneystävälliset osoitteet) on otettu käyttöön. Ei niinkään hakukoneiden takia, vaan nätimpien URL-osoitteiden takia.

Kuomiojoen kalastuskunta toivoo, että www-sivuston uudistukset miellyttävät joella kävijöitä. Palautetta ja uusia toiveita saa lähettää yhteystiedoista löytyviin osoitteisiin tai vieraskirjaan.

17.12.2008

Kirjoitushetkellä vettä tuntuu riittävän edelleen. Tilanne ei ole juurikaan muuttunut sitten edellisen kuvaushetken (16.11.2008).

Kalastuslupia on tähän mennessä myyty vajaa 900 kpl, (joista nettilupia n. 100). Lievää taantumaa siis havaittavissa viime vuoteen verrattuna. Nettilupien määrä on ilahduttanut osakaskuntaa. Toki se helpottaa kalastuslupien myyjien työtä, mutta toisaalta se helpottaa myös kalastajien kalaanpääsy mahdollisuuksia.

Kalaa (kirjolohta) istutettiin vuoden aikana n. 1250 kg, josta taimenta 40kg. Seuraavat istutukset ensi vuoden puolella.

Harmillisesti tänä vuonna joelta tavattiin myös luvatta kalastajia, joita jouduttiin poliisinkin voimin hätistelemään pois. Osakaskunnan valvontaa pitäisi siis lisätä. Toki kalastajat voivat itsekin kiinnittää huomiota erikoisiin/omituisiin asioihin ja niistä voi aina tiedottaa kalastusvalvojille. Alueen aitaus ja portin läpi kulku tarkastuksineen tai jokaisen selän takana vahtiminen ei liene kenenkään toiveissa.

Alajuoksun verkkopato saatiin uusittua. Näin karkureita ei pitäisi olla enää niin paljon (toivottavasti näistä tulvavuosista ei tule jatkuvaa riesaa). Verkon suurempi silmäkoko helpottaa puhtaanapitoa. Alajuoksun raivauksessa oli mukavasti porukkaa ja saimme hieman polttopuitakin tehtyä samalla. Makkaranpaistopaikka saatiin "ulkoistettua" Åsbackan Jorman avustuksella.

Kaikille talkoisiin osallistuneille SUURI KIITOS!

Ensi keväänä tulee kymmenen vuotta täyteen Kuomiojoen historiassa. Talven aikana mietitään uusia ideoita. Niistä tarkemmin myöhemmin, jos/kun asiat kehittyvät suotuisasti. Kehitysideoita otetaan edelleen vastaan joko meilitse tai vieraskirjan kautta. Saalisilmoituksiakin kovasti kaivataan (ehkäpä ensi vuonna tämä osio pyörähtää paremmin käyntiin).

Vieraskirja on otettu käyttöön Kuomiojoen www-sivuilla. Anna rakentavaa palautetta, kerro saaliistasi tai muuten reissustasi Kuomiojoelle tai mitä nyt mieleen tulee (kunhan se jotenkin liittyy Kuomiojokeen).

Kuomijoen ensimmäiset www-sivut ovat nähneet päivänvalon 1.11.2007.  Toivomme, että sivut auttavat sinua suunnittelemaan kalastusreissuasi Kuomiojoelle.