Vieras, 18-11-2008
ei ei ei
on se kumma että jotkut kehtaa ottaa useita kaloja yhdelllä luvalla.


perza, 12-11-2008
taimenet
Sieltähän ne taimenet yläsuvannon luota tuli. Siitä rauhoitusalueen kyltin kohilta heittelin vasta rannalle jossa kesäisin kasvaa lumpeita ja heinää. Yhden ja saman kiven kupeelta kaikki taimenet. Pitää kattoa jos vielä kerran tälle vuodelle kävis pyörähtämässä.
Kotisivu


Vieras, 07-11-2008
Trouts
Paljastatko mistä kohin kyseiset vähemmistölajin edustajat koukutit? Ennen syvää kalliomonttua ehkäpä?


Vieras, 06-11-2008
kalaakin tuli
Tänään hienossa pakkas kelissä perhoa viskomassa. serkku heitti vaappua. Mulle kolmesta kiinni olleesta taimenesta 2 ylös ja pari kirjolohta. Taimenet ja kirre takaisin. Serkulle pari kirreä. Kaikki kolme taimenta n. metri x metri alueelta. Todella laihoja taimenia, varmaannkin kuteneet jos mätiä on jossain vaiheessa sisällä ollut. veden paljous kyllä vähän yllätti, odotin jotain matalan ja vielämatalemman veden tasoa, mutta oikea tulvahan siellä oli. Siitä johtuen perhojakin jäi pohjaan tarpeeksi. Eli kalaa on mutta ei niin helposti otettavissa johtuen veden määrästä, mutta kalaa siellä on se on varma.
Kotisivu


Vahlman, 02-11-2008
Taimenista
Niin kyllähän se taimenien kasvatus joessa on hieman kaksitahoinen juttu.Jos/kun taimenet sataisiin lisääntymään joessa niin alamittaisten ylösnostoa olisi vaikea valvoa,Jos verkkopato poistetaan ja annetaan taimenille vapaus lähteä vaellukselle ja palata takaisin kutemaan niin silloin jouduttaisiin kuturauhoitusaika pitämään.Nyt meillä on lupa tuoda alueelle taimenia eikä rauhoitusaikaa tarvitse pitää koska kala ei ole luonnonmukaista nousukalaa.Rauhoitusalue on lain määräämä lohi ja siikapitoisissa vesistöissä voimalaitospatojen alapuolinen rauhoitettu alue jossa kalastus on kielletty. Eli sille emme voi muutoksia tehdä (lain määrämä pituus on 100m,johon olemme saanet anottua muutoksen 80 m:iin,jotta ylämontun nimellä kulkeva suvanto saatiin pysymään kalastusalueena. Taimenia on tuotu tänä kesänä 40kg eli suurinpiirtein saman verran kappaleina. Kaikkia tuskin on kalastettu ylös että kyllä siellä taimenia on vieläkin.Virtaus on tällä hetkellä voimistunut patoluukkujen avaamisen myötä. 23.10 tuli edellinen lisäys.Kävijämäärä ratkaisee tarviiiko tänä vuonna enää tuoda lisää. Kalastellaan kalat pois saukon harmiksi!


Vieras, 02-11-2008
taimenet
Onko tuo taimeneen satsaaminen sitten kannattavaa tai edes järkevää jos rauhoitusalue on ainoa kohta joessa jossa taimen viihtyy... Eipä mua ainakaan saa fiiliksiin tieto siitä että taimenta joessa on mutta vain siellä missä ei saa kalastaa. Poistakaa rauhoitusalueen kalastuskielto (pl. taimenen kuturauhoitus) ni ois kävijöillä sitten mahkuja saada niitä taimenia siimanpäähän. Itse olen jokea kolunnut aika paljon enkä ainuttakaan taimenta ole saanut enkä edes nähnyt kenenkään saavan. Onneksi kirjolohi viihtyy joessa koko matkalla.


Vieras, 02-11-2008
Taimenet
Itse olen käynyt monta vuotta tuolla kalassa ja näitä taimen juttuja nyt sivusta seurannut.Yhden kalan(taimenen) olen nähnyt joesta nostettavan.Yhtään taimenta en muuten ole kalastusalueella nähnyt.Tähän luulen syynä olevan hieman liian leppoisan virtauksen.Sen sijaan olen kieltoalueella vieraillut,varustuksena pelkkä kamera ja polaroidit päässä ja heti kyltistä ylöspäin spottaillut useita yksilöitä.Epäilen että taimenten ei välttämättä edes tarvitse laskeutua alemmas ruuan hakuun koska kivien takusissa liikkuu höttiäistä ja pikkukalaa riittämiin.Kirjolohilan viihtyy mielluummin koskissa niska-alueilla ja suvannoissa..Näen mahdollisena kyllä joessa oman pienen taimen populaation.Tänä syksynä pitää vielä käydä joki kopaisemassa.


Vieras, 31-10-2008
hienoa!
Tuohan olisi hienoa jos joessa olisi oma taimen kanta. Tuo kevään tulva aika vaan taitaa tosiaan olla aika huono juttu. Mutta eihän sitä teidä vaikka joku kerta siiman päässä ois pieni tammukka...


Vahlman, 30-10-2008
Taimenista
Kyllä kututaimenia laitettiin ja kutu onnistuikin mutta sateet nosti veden pintaa yläpuolella ja patoluukkujen avaaminen kerralla hieman liikaa taisi antaa mätijyville kyytiä. TE- keskukselta oli miehet sähkökalastamassa 23.7.2007 Tuloksena kahdesta eri kohteesta oli 1 taimenpoikanen. Lohdutuksena kaverit sanoi vuoden olleen tosi huono muuallakin. Kokeilu antoi kyllä selvän näytön taimenen mahdollisuudesta lisääntyä joessa.


Vieras, 29-10-2008
Taimenista
Semmosta vaan että eikös tuonne kuomiolle laitettu sillon viime vai oliko se jopa jo toissa syksynä jotta ne kutisi sinne ja tuottaisi poikasia? Onkohan noita pieniä taimenia näkynyt vai eikö kutu onnistunut. Jotan huhua kuulin joskus että olisi keväällä sähkökalastettu mutta yhtään taimenen poikasta ei olisi löytynyt? Pitäkö huhu yhtän paikkansa? Pitäs varmaan kävästä kohta puoliin testaamassa ottaako se kirre perhoon. Ps. tosta spam suojasta vois tehä vähän helpomman kun ei meinaa normaali käyttäjäkään läpi päästä. :)


Vieras, 26-10-2008
kalassa
Käytiin 25.10. kalassa. Saaliiksi saatiin yksi 3kg kirjolohi ja 2kg taimen, mutta taimen laskettiin takaisin jokeen.


Weppimasteri, 16-10-2008
mielipidettä sivuista
Kiitos kommentista! Kyllä, suurempia muutoksia ei ole tarkoitus tehdä ellei tule tarvetta. Vieraskirja toki säilytetään. Eilen tarkistin, että nyt käytössä olevasta vieraskirjasta on tulossa uusi versio uuteen julkaisujärjestelmään joten siinä mielessä asia ok. Harkitsemme myös sitä, voisiko vieraskirjan toteuttaa yksinkertaisella foorumilla. Foorumiin saisi sitten samalla tuon saalispäiväkirjan jollakin tapaa. Ainakin ylläpito voisi foorumista siirtää(päivittää) saalisilmoitukset omalle sivulle. Minkäslaisia tietoja siihen saaliin ilmoitukseen sitten laitetaan?

Vieras, 15-10-2008
mielipidettä sivuista
Nämä Kuomiojoen www-sivut ovat yksinkertaisuudessaan ihan toimivat ja tuskin suurempia muutoksia sisältöön tarvinnee tehdä tulevien muutosten myötä. Vieraskirja kannattaa säilyttää vastaisuudessakin ja saalispäiväkirja ois tietty kiva saada sivuille, mutten kyllä osaa sanoa sen toteutustavasta juuta enkä jaata koska en ymmärrä noista bittinikkaroinneista mitään. Hienoja parannuksia on ollut tuo luvan maksumahdollisuus netin kautta ja nämä www-sivut!


Vieras, 07-10-2008
mukava reissu
Pitkästä aikaa joella(kesällä viimeeks) ja täytyy sanoa että ei se aina helppoa ole. Kaikenkaikkiaan 5 kalaa sain koukutettua ja yhden n. 1,4kg kalan otin. Pari ilmeisesti vanhempaa kalaa(olivat tummia ja laihoja) kävi myös kuvauttamassa itsensä. Mukava reissu kuitenkin kun ei ihan joka heitolla ollut kala kiinni(vrt. viime reisu). Erittäin arkoja olivat kalat kyllä ja muutenkin huonolla syönnillä. Lehtiä oli kyllä veden pinta ihan täynnä mm. sillan alapuolinen osuus niin täynnä puidenlehtiä että perholla kalastamisesta ei tullut yhtään mitään. Siinä varmaanki syy miksi kalat niin arkoja. Yhdellä pienellä kirjolla oli joku peltiuistin suupielessä ja toisella perho, mutta ei tuo näyttänyt haittaavan kalojen uintia. Sitten vielä niille virveli kalastajille että ne siima syheröt voi ottaa mukaansa sieltä eikä jättää niitä pitkin joen vartta! nimim. melkein mahallaan joessa siimat jaloissa!
SähköpostiosoiteSähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen


Vieras, 28-09-2008
syksyn saalista
Tänään käväisy joella tuotti kaloja hyvin.Ensimmäisillä heitoilla pääsimme väsyttelyn makuun.Kaloja käytettiin näytillä muutama kappale joista 1,5kg ja 1,7kg lähtivät ruokakaloiksi.Emäntäkin sai elämänsä ensimmäisen kirjolohen.Heti kun alkoi tuulla kovemmin ja veden pintaan tuli paljon lehtiä,muuttuivat kalat aroiksi.Onneksi vielä toinen ruokakalaksi nöyrtynyt kirjo nappasi mustan leechin lehtien joukosta.


Vahlman, 21-09-2008
kalatilanne
Kalastajia on käynyt kiitettävästi joten kyllä kalaa laitetaan vielä ainakin yksi satsi. Toimitusaika vielä auki. Jatkon ratkaisee syksyn kelit. Tällä hetkellä kalastus on haasteellisempaa. Ilmeisesti kalat arkovat putoavia lehtiä ja ovat varovaisempia.Mutta taidollahan siitäkin selviää :-)


Vieras, 18-09-2008
Kalalla käväsin
Vavan testaus mielessä hyppäsin autoon ja suuntasin Kuomiolle. Ajattelin saavani kalastaa keskellä viikkoa rauhassa, mutta sehän osoittautuikin varsin vilkkaaksi kalastus päiväksi. Mukavia kavereita olivat, terveisiä vaan teille. Kalalla olin pikkuisen jälkeen kymmenen. Pari tuntia heittelin tyhjää. Sitten yksi noin kiloinen kirjo käväisi rannalla. Taimenkin käväisi kuvattavana.. Terveisiä myös sille paikalliselle kaverille joka haavinsa kanssa kierteli kysymässä kuulumisia. .


Vieras, 11-09-2008
Asiasta matopurkkiin
Kävimme porukalla (3 hlöä) ke 10.9. joella. Viimeksi olin käynyt 2006 paikan päällä.Positiivista oli veden korkeus, paikan huomattavasti siistimpi olemus ja puuston harvennus joistain kohdista (vai muistanko väärin).Negatiivista matopurkki sillasta oikealle päin mentäessä vastarannalla ja jättiputket ylävirtaan mentäessä ennen kieltotaulua rinteessä!Jälkimmäisistä kannattaa huolestua oikeasti!Muuten oli kyllä mukavaa,5 h meni leppoisasti.Saalista?Kyllä, kotiin lähti 1,4 kg:n kirre ottivieheen ollessa Salmon vaappu.Oikeasti pitää olla onnellinen että on alle tunnin ajomatkan päässä tällainen paikka.Itse pyydetty kala maistuu silti parhaimmalle :)


Vieras, 11-09-2008
kallisko?
Asioilla on aina monta puolta, asenteita monenlaisia ja kellä se rahapussi kestää mitäkin... Kyllähän lohikalaa saaliiksi mielivälle, suht ahkeralle harrastajalle, lupakulut kausitasolla on arvokasta lystiä mutta maksettava on mukisematta jos mielii rakasta lajiaan harrastaa. Ja omalta osaltani on näin että, rikas kun en ole, niin tingin sitten jostain muusta ja satsaan säästyneet rahat kauden kalastuslupiin, vastapainoksi saan hienoja elämyksiä ja ehkäpä sen ruokakalankin. Ja enpä tiedä parempaa keinoa rentoutua vapaalla. Pakko on vielä kiittää minunkin, Kuomiolla istutukset yms. on hoidettu hienosti!


Weppimasteri, 10-09-2008
Kallisko?
LAINAUSMoni miettii maksavansa vain kalasta kun maksu on kokonaisuudesta.LAINAUSLOPPU Tässä on sitä oikeaa asennetta. Nimenomaan kalastamaan sitä lähetään, kalantulo on sitä plussaa. Kiksit tulee siitä kun saa talsia joen penkkaa pitkin, ettiä kaloja, yrittää olla säikäyttämättä niitä, yrittää saada niita ottamaan. Sit kun se on haavissa (jos on) niin sitten mietitään mitä tehdään. Otetaanko plussa kotiin vai ei. Jos jää ilman niin sit ehkä seuraavalla kerralla.


Vieras, 10-09-2008
Kallisko??
Osassa keskusteluja on mielestäni väärä ajatusmalli valloillaan.Moni miettii maksavansa vain kalasta kun maksu on kokonaisuudesta.Kuka laskee pelkkää kilohintaa voi käydä kalahallin matalikolla,siellä on kilohinta näkyvissä! Itse kävin kerran ja ilman kalaa jäin mutta hyvillä mielin lähdin maksettuani kalastusmahdollisuudesta,näin kaloja ja yhtä sain hetken väsyttääkin. Kiitoksia paikan pitäjille,ei näitä kulmillamme liikaa ole. t:perhon/virvelin vatkaaja


Vieras, 08-09-2008
kalassa
Itse kävin lauantaina ja kalat olivat aika arkoja. Viisi kalaa sain ja suurin 54cm. UUsi kirjoennätys:)


Vieras, 08-09-2008
Hiljainen aamu joella
Kävin tänään aamupäivällä joella ja 1,5kg kirre lähti mukaan. Vastoin odotuksiani oli joki yllättävän hiljaisen oloinen, liekö vastaistutetut kalat aamu-unisia vai kalastettu jo pois...


Vieras, 06-09-2008
Kaivattua tietoa
Vähän isompaa kuin aiemmin, haavissa kalat 42, 48, 45 ja 49. Muutama karkuutus, joista kaksi samalle kalalle väsyttelyn yhteydessä... väkäsetön koukku, näes!


Vahlman, 30-08-2008
istutuksista
Täydennys satsi jo tilauksessa. Tod.näk. ensi viikolla joessa Vähän taimenta taas tulossa sekaan. Kalan koko oli keväällä todella suurempaa.Saatiin Puumalasta 3v. kolme satsia,keskipaino n.2kg Keskikesällä se kolmevuotias kutukala ei vaan ole laadullisesti hyvää Normaalisti keskipaino kirrellä kilosta puoleentoista Lupahinnasta sen verran,että se kaksikiloinen kirre perille tuotuna on jo tappiollinen meille.Taimenesta puhumattakaan! Saalispäiväkirjaa voisi todella harkita laitettavaksi! Kalaisia reissuja!


Vieras, 30-08-2008
isojakin on ollut
Ite olen oman kirre enkkani tuolta saanut ja se painoi yli 3kg. Myös useita yli 2kg kirrejä olen saanut, mutta jotenkin tuntus että istutettavan kalan keskikoko on parina viimevuonna pienentynyt? Vaikka tais siellä tänäkin vuonna yksi satsi olla isompaa kokoa. Muistan kun puhuttiin kuomion hyvänkokoisista kaloista ja nyt puheet on kääntyny päälaelleen. Eli monet on sanonut tuosta että kalat on pieniä. No ite käyn kyllä syksyllä reissuja tuonne tuli kalaa tai ei sen verran mukava paikka syksyllä kalastaa kuitenkin.


Vieras, 29-08-2008
kappas,
kiva et joella on sivut! 1.3kg mun rekordi joelta. Meikäki on vieraillu kai väärään aikaan ku saanti on ollu nihkeellään. Ei oo tullu mentyy enää vähää aikaan ku katoin tyyriiksi. Mut ei tiiä jos vaikka urkenis tanen rauhoituksen aikaan kuiteski kerran joelle jos pelikeliä jatkuu ja kalaa ois hyvin. Saalispäiväkirja ois aika messevä lisä tänne.


höh, 29-08-2008
vähän ja pientä
pieniä on kirjolohet ollut mitä minulle on tuolta koukkuun osunu. Ja rahathukkaan täysin tyhjiä käyntejä kans. Kilon painoisia ovat jotakuinkin olleet, joku allekin. Ei muidenkaan saamat kalat joita olen nähny oo suurempia ollu, onko peruskoko toi kilo vai olenko vaan onnistunut saamaan ja näkee ne kaikkein pienimmät... Aion vielä syksyn aikana piipahtaa joella jos istuksia tulee mutten taida mennä nyt kun kalaa kuulostaa olevan vähän paikalla


Vieras, 29-08-2008
kalastusnautintoa
Jep. Passiivinen kala on mielenkiintoinen pyydettävä,mutta kalaa pitää olla joessa ihan nähtäväksi asti jotta mielekkyys säilyy ja viitsii käydä useamminkin. Koskikalapaikoilla mielekkyys tulee aivan toisista asioista ja haasteista, perhokalastajan vinkkelistä katsottuna. Kuomiojoki on kuitenkin istarilätäkkö jonka saalisvarmuus täytyisi pitää korkeana jotta porukkaa käy. Mielestäni joenpätkä on pidemmänpäälle tylsähkö ja suht kovahintainen paikka kalastaa ilman odotettuja varmoja kalatapahtumia. Toivotaan että täydennyseriä vielä tulee joelle syksyn aikana.


Weppimasteri, 28-08-2008
Passiiviset kalat nostaa mielialaa?
Eräs kirjoittaja kertoi, että passiiviset kalat ovat aikaansaaneet parhaimpia reissuja. Olen täysin samaa mieltä. Kerkesin tänä vuonna käydä kolme kertaa. Näistä kaksi kuului kastiin Ottaiskohan se nyt? . Kyllä siinä mieli virkistyy ja ajatuksenjuoksu selkeentyy kun yrittää miettiä, mikä perho olis se ottiperho. Ja pois ei tekis mieli lähteä ollenkaan vaikka olis tullut perheelle sanoneeksi paluuajan. Passiivisesta kalasta meikä oppi ainakin tänä vuonna paljon. Ekan kerran kala kävi katsomassa, mutta ihan viimeisillä senteillä kääntyi pois. Toisella kertaa lähti, mutta kääntyi jo puolivälissä pois. Kolmannella kerralla ei vaivautunut lähtemään. Oli se hieno tunne, kun näki kalan liikahtavan (vaikka ei ottanutkaan) ja hieno tunne sekin kun oivalsi, että kolmannen heiton jälkeen pitää vaihtaa perho, jos kiinnostusta oli ollut, mutta ei ottanut. Hyvät kolme reisua tuli tehtyä. Kiitokset ydinporukalle hyvistä haasteista = kalansaanti yhtä varmaa kuin epävarmaa. Tosin käyntiajankohdalla tietty on myös merkitystä. Jos kalaa vähän joessa niin hankalampaahan se on kuin heti istutuksen jälkeen. Mutta sekin siis mieleistä.


Vieras, 28-08-2008
Hiljaista...
Kävin joella tänään ja hiljaista oli. Kalaa on tosiaankin vähänlaisesti joessa tällähetkellä. Ei näköhavaintoja kaloista kuten yleensä aina on ollut, eikä ainuttakaan pintomista koko aikana. Ainoa kalatapahtuma oli keskipätkän suvannossa josta sain yhden reilusti alle kiloisen kirren,laskin sen rääpäleen takaisin pelkästä säälistä...


Vieras, 26-08-2008
kalaa ei niin paljon
Eilen tuli käytyä joella iltakalassa. Kaloja näkyi erittäin vähän ja nekin todella säikkyjä. Yhtä kalaa sain jopa muutaman minuutin puun takaa yrittää, mutta ei ottanut sekään. luvan viime minuuteilla kuitenkin perhoon napannut kilonpainoinen kirjolohi lähti mukaan että kalatta ei sentään jääty. Joko kalaa oli vähän tai muuten vaan ei syönyt.(miehessähän ei tietysti ole mitään vikaa :)) vain pari pintoamistakin näkyi. vesi oli ainakin viimesen 3 viikon aikana noussut pikkusen. Se vielä että joenh varresta löytyi 5 kalja tölkkiä ja pari pulloa. Keltähän lie jäänyt, mutta jos sinne koskelle pitää jotain viedä niin pitäs jaksaa kantaa ne sieltä poiskin!


Vahlman, 25-08-2008
lupatarkastajista
Valvojakortti löytyy viideltä valtuutetulta valvojalta ja joka kyllä esitetään valvontatilanteessa. Luvatta kalastavien jahtaus kyläläisten avustamana on hieman nostattanut tunteita pintaan. Pahoittelemme näitä ylilyöntejä ja toivotaan tilanteen rauhoittuvan ja päästään asiaan eli rauhallisiin kalareissuihin


Vieras, 24-08-2008
lupatarkastajan toimista
Eiköhän lupatarkastajalla pidä olla esittää pyydettäessä jokin dokumentti jolla hän voi todistaa oikeutensa kysellä lupia. Asiallinen käytös molemmin puolin jättää hyvän mielen.


Vieras, 24-08-2008
C.r
Koukkuopiston kouluttama istarikirre ja taimen on hieno ja sopivasti haastava, elämäänsä ja vapauttansa arvostava vastapeluri niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kalastajalle kalastustapaan katsomatta. Tankkiautosta kipattu tumpinpurija joka puree jopa paljasta koukkua hölmistyksissään oppii c.r-kalastuksen myötä yllättävänkin nopeasti tavoille ja arvo saaliina paranee. Kyllä mulle ainakin suurin nautinto kalastuksessa on se että joutuu hieman näkemään vaivaa kalan haksauttamisen eteen. Parhaimmat reissut joelle on olleet silloin kun kalat on olleet passiivisia. On aina jännittävää koittaa saada nähty passiivinen kala innostumaan vieheestä, toisinaan jopa kontaten rantapuskassa kun oikein aroiksi heittäytyvät. Lupamaksu ei mene hukkaan vaikkei kalaa saisikaan kotiinviemisiksi jos kalaa joessa on riittävästi ja niitä pääsee näkemään usein. Se on itsetutkiskelun paikka kalastajalle jos ei onnistu kalaa pettämään. Se on minusta ainakin antoisinta kalastusharrastuksessa, kehitellä ja opiskella uusia juonia seuraaville reissuille. Eli ei se c.r paikkaa pilaa ja toi jonkun aikaisempi väkäsettömän yksihaarakoukun edellytysehdotus c.r kalastukseen ois oikeasti reiluinta kalalle. Ja pelkästään sen satunnaisen sillointällöin kalastavan turistin varaan ei kannata kaikkea laskea, lohilätäköitä on näille tienvarsilla riittämiin ympäri suomen. Ja c.r n mahdollisesti aikaansaama kiusaus vaihtaa saatu syömäkala isompaan myöhemmin saatuun on varmaan joillekin säälittäville rassukoille ylivoimainen, mutta nämä tyypit käyvätkin jo nykyäänkin joella salakalastamassa joten ongelma tuskin pahenee... =) No, mielipiteitä on paljon, ja vaihtoehtoisia kalapaikkojakin riittää kuten edellinen kirjoittaja mainitsee, mutta kyllä Kuomiojoella on mahdollisuuksia kasvattaa suosiotaan järkevillä päätöksillä. Puitteet on kunnossa!


Juha, 24-08-2008
säännöistä vielä mielipide
Tasapuolisuuden säilyttäminen kaikille sallituille kalastustavoille on varmasti ihan oikea lähtökohta ylläpitää puitteita joella, jos päämäärä tosiaan on järjestää helppo ja nopea kalasaalis lähes kaikille luvan ostaneille . Kalastuselämykset on valitettavasti aika laimeat, kallis kala nopeasti haaviin muutamalla heitolla (tolla lupahinnalla nimittäin kannattaa ottaa se kala!) ja takaisin kotiin. Kuin k-kaupan kalatiskillä vierailu pahimmillaan. Paikka on kaunis, mielenkiintoinen ja ennenkaikkea mukavan rauhallinen hyvine laavuineen. Mutta olen kyllä itse päätynyt ajelemaan useimmiten muualle korttikalaan tuon sääntöpolitiikan takia. Valitettavasti 12h kalastusaikaa ilman kala ja ulos sääntöä liki samaan hintaan, jopa epävarmemmalla kalasaaliilla houkuttaa muualle... Ettäpä semmosia ajatuksia tämän kalahatun alta, kiitokset kuitenkin paikan ylläpitäjille hyvästä työstä paikan eteen! Kireitä!


Vieras, 24-08-2008
On...
On kalaa, ainakin lauantaina alkanut auringonpaiste paljasti useita. Kalat eivät ole enää samoissa paikoissa kuin matalalla vedellä! Paikalla näkyi isojakin, mutta säikkyivät auringonpaisteessa kimmeltänyttä siimaa.


Vieras, 23-08-2008
syömäkala
Hyvät vastaukset sain tuohon lähettämääni kommenttiin.Kiitos kaikille jotka otti kantaa siihen.Toimikunta on oikeassa myös tässä asiassa ja ymmärrän hyvin näkökulman.Tänään kävimme kuomiollla ja aamu oli hieman negatiivinen.Luvantarkastaja(en tiedä oliko oikea)kyseli lupia,johon vastauksiemme myötä haistatteli!!!!En tiedä kuuliko väärin mutta tämä tyyli oli todella törkeä!!Tuli mieleen semmoine asia että meitä jotka luvan maksavat niin saa kaikesta huolimatta kuulla tästä salakalastuksesta!Suoraansanoen ärsyttää!Otimme molemmat ruokakalat ja se siitä!ps.Kuinka monella kuomiolla on luvantarkastajan oikeudet??


Vahlman, 23-08-2008
c.r.säännöistä
Kiitoksia vaan palautteista ja ehdotuksista.Kyllähän näitä on mietitty ja pähkäilty.Ekavuosina viritelty kalakunkku kisakin kaatui osaltaan tähän perho-vs. viehekalastajat.Maine kohtuu helppona kalapaikkana kaikille tahtoo kärsiä jos jotain kalastustyyliä suositaan erikoissäännöillä. Jos lupakalan jälkeen koko joki käydään c.r.-nä läpi niin kyllähän tuskainen turisti manaa miksi kala ei tartu. Ymmärrämme kyllä senkin kun heti istutuksen jälkeen pitkämatkalaisella on vartin päästä jo saalis haavissa.Kalastusta varmaan tekisi mieli jatkaa. Kaikenlaista vaan nähtynä (jopa pika-atrain, viiden tuuman nauloja kiinnitettynä lautaan ja pusikosta varsi) hiipii väkisin mieleen ettei vaan tule himoa vaihtaa sitä jo otettua isompaan! Eihän nämä kuitenkaan kloonattuja ole,Kyllä koko-erojakin löytyy. Näistä synkistelyistä huolimatta rentouttavia kalaretkiä syksyyn ja mietitään toki parannuksia


Vieras, 22-08-2008
Säännöt
Hyvä esitys, olen samaa mieltä. Kalakuolleisuus ei tuollaisella muutoksella todellakaan nouse, mutta kävijät ovat tyytyväisempiä. Joki ei kaloista tyhjene, koska koukutettu kala oppii aina jotain.


JP, 22-08-2008
Säännöistä
Hyvä hyvä, mäkin kannatan tota aiempaa parannusehdotusta että kympin luvalla vois kalastaa sen 5 tuntia c r:ää, vaikka luvallisen kalan oliskin jo ottanut. Ja toi c r sallituksi vain väkäsettömällä yksihaarakoukulla...


Vieras, 22-08-2008
Pyydä ja päästä
Joo,samaa mieltä! Lisäksi kehitysehdotus kalojen puolesta, c r kalastus sallituksi VAIN perhovälineillä! Tarvinneeko perustella...


Vieras, 22-08-2008
syömäkala
Olen samaa mieltä tuosta sääntömuutos ajatuksesta! Ainoan kalan saattaa saada heti ekoilla heitoilla eikä luvanmukaista syömäkalaa halua laskea takaisin kovin innolla. Kalastus loppuu siis alkuunsa pahimmassa tapauksessa. Kahden luvan hankinta muutaman tunnin kalastusrupeamaan on turhan arvokasta lystiä, ja useammalle syömäkalalle ei minulla ainakaan välttämätöntä tarvetta ole. C r- kalastus saisi tosiaan olla luvallista 5h/lupa + 1 lohikala mukaan riippumatta milloin syömäkalan on ottanut! Väkäsetön koukku on ainoa oikea koukku ja kalan hellävarainen ja nopea väsytys/vapautus itsestäänselvyys. Ei haittaisi vaikka joelle väkäsetön olisi pakollinen!


Vieras, 22-08-2008
syömäkala
Tuo salakalastus on hieman ikävä juttu.Lupaehdoista senverran että pieni muutos erääseen asiaan olisi kohdallaan.Nimittäin siihen että kun ottaa ruokakalan niin kalastus on lopetettava.Itse ajelen kohtuullisen pitkästä matkasta aina kuomiolle kalastelemaan ja tykkäänkin paikasta.Mutta kun haluaa kuitenkin varmistaa ruokakalan ja sen on saanut esim. puoli tuntia lupajakson alkamisesta,niin tuntuu hieman turhalta lopettaa kalastus samantien ja lähteä ajelemaan yli sata km takaisin.Itse en ainakaan enempiä kaloja kaipaa kattilaani,mutta mukava siellä olisi vielä vähän jatkaa kalastusta ja kokeilla muitakin kuin varmoja taktiikoita kalojen saamiseksi.Väsytykset yms. hoitelen nopeasti pois alta,mikäli en kalaa ota.Näin varmistan että kala lähtee vielä hyvävointisena uiskentelemaan ja tottakai koukut ovat väkäsettömiä(kalat pysyvät samalla lailla kiinni ilman väkästäkin).Kiitos toimikunnalle hyvästä ja rauhallisesta kalapaikasta!


Vieras, 21-08-2008
Salakalastuksesta
Salakalastus on tosiaan typerää. Pitäisi asianomaisten ääliöiden sen verran tajuta ettei kukaan ylläpidä istaripaikkaa sitä varten että sieltä saa joku torspo omin luvin mennä kalaa kiskomaan. Sama juttu yhden luvan ostaneiden, useamman kalan mukaansa kolkkaajien osalta. Ei ne istarit ilmaisia ole ja lupavaroilla niitä kaloja sinne istutetaan! Itse noudatan noita Kuomiojoen yksiselitteisiä sääntöjä, maksan kiltisti lupani, kalastan luvan salliman ajan ja otan luvan salliman yhden kalan jos sen saan. Tyhjiä reissuja minulle on tälle kesälle sattunut useampia joten Kuomiojoen kirrelle tulee kilohintaa aikalailla. Osin on vika varmasti kalastustaidoissani mutta osansa on varmasti kyllä salakalastajillakin. Eihän sitä pelkästään kalan takia kalassa käydä, mutta kyllä 10e:n luvalla pitäisi saalisvarmuus olla aika hyvä jos meinaa että kävijöitä riittää tulevaisuudessa. Ja varmasti näin olisikin jos kaikki kalastajat vaivautuisivat noudattamaan sääntöjä! Miettikää te ketkä tunnette piston siellä missä sen pitäisikin tuntua, kuinka kauan ITSE ylläpitäisitte kalapaikkaa varkaille?


Vieras, 21-08-2008
No huh huh
Toi salakalastus on nolompi homma. Kuka kehtaa??? Kai tekijät joutuvat vastuuseen???


Vahlman, 20-08-2008
harjuksista
Vielä on harjuskuljetuskalusto vaiheessa! Useampien lajien tuominen on tosin vaakalaudalla salakalastajien takia.Luvatta kalastavien kanssa poliisijuttujen tekeminen vie suurimman innon järjestellä erikoisjuttuja! Näillä lupahinnoilla ei pystytä järjestämään ympärivuorokautista valvontaa.Eikä joka kalastajan perässä kyttäys tuone sitä rauhallista kalastusnautintoa.Järkeä ja kohtuuta kaivattaisiin.Mutta kuten aina ne muutamat pilaa enemmistön ilon. Mehän myymme viisi tuntia KALASTUSAIKAA ja 1 lohikala/lupa tarjoaa arvosaaliin mahdollisimman monelle!


Tuomas, 18-08-2008
eilen
tuli käväistyä taas, yksi 1.5kg kirre mukaan. Nähty ja karkuutettu jätti joka joessa majailee, arviolta n 4 kg, kyseessä siis valtava peto. Kalat kovin passiivisia. Paikalle tuli myös kaksi muuta kalastajaa, hetken kalastettuaan koukuttivat kirjon ja nyös n 2kg tanen. Taimen näytti hyvin voimakkaalta ja hyvin voivalta. Taisi olla C R. Tällaisia terveisiä kuomiolta tänään.

perho-onkija, 06-08-2008
Kalaa on ja paljon!
Joo tuli käytyä tänään ja oli kyllä kirre syönnillään ainakin perhoon ottivat aika hyvin. Kaks numeroinen luku noita tuli koukutettua. Nyt on kalaa joessa ei muuta kun kalalle jos haluaa kalaa saada. Kalat painoltaan 1-1,5kg.


Vahlman, 05-08-2008
lisää kalaa
Kalaa tuli lisää ma.4.8. Tällä kertaa pelkkää kirjoa. Taimenia pyritään saamaan kyytipojiksi seuraavaan satsiin!


Vieras, 04-08-2008
Hiljaista oli
Reilu viikko takaperin kävin joella viimeeksi ja sillon sai lähteä pois ilman kalaa. Oli todella tyhjän oloinen paikka, 2 pientä kirreä näin illan aikana eikä niillekään mikään kelvannut. Paikka on mukavan rauhallinen ja miellyttävä, tulee käytyä suht usein iltaa joella viettämässä. Ainoa miinus minulta tulee kävijöille, roskaa oli pudonnut paljon joenvarteen...


Vieras, 01-08-2008
kalassa
Kävin eilen Kuomiolla enkä saanut mitään. Kyllä siellä muutamia kaloja näkyi mutta ei olleet otti päällä. Siellä ui myös muutama isomman näköinen, n.2,5-3kg.


Vieras, 26-07-2008
kalaa
Kävin joella torstaina. kalaa oli aika vähän näkyvillä. Yhden kirren sain oranssilla streamerilla, jonka päästin takaisin. Seuraavana aamuna otin vielä luvan ja ehdin tunnin verran kalastaa kun näin yhden kalan makaamassa virrassa. Koitin tarjota erivärisiä liitsejä, mutta kala vain väisteli niitä. Loppujen lopuksi kala tarttui mustaan nymfiin ja siimaa vietiin! Kala teki muutaman hypyn ja syöksyi pohjasiimoille alavirtaan. Vielä muutama hyppy, lyhyt syöksy ja kala rannalla. Kirre painoi 1400g.


Vieras, 25-07-2008
Kalan määrä ja toimivat perhot
Kävin eilen, tosin aika myöhään. Tästä syystä havainnot jäivöt vähäisiksi pl. pintomiset ja yksi saatu kala. Peruskauraa on 10# leech värissä vihreä tai valkoinen tai punainen, tummuus/vaaleusasteet sekä sekoitukser itse testattavissa.


Vieras, 15-07-2008
Huono syönti
Tuli käytyä kahtena peräkkäisenä päivänä joella ilman saalista.. Vilkkaimmat paikat tuntuivat olevan lemmensillan molemmanpuoleiset suvannot (sekä ylä että alavirrassa) mutta ei kelvannut perhot fisuille. Lemmensillan virtaosuudella oli lähes koko ajan asemakalat mutta mikään ei kelvannut. Eilen sain Nalle Puhilla pari tärppiä Lemmensillan alapuolisesta suvannosta ja tänään seurailivat kovasti tinseliä mutta eivät tarttuneet koukkuun. Kaloja näin varmaan 50, kooltaan kilon molemmin puolin. Itsetutkiskelun paikka kun eivät ylös tulleet; liitsit, pinturit, larvat, nymfit, pupat jne. tuli kokeiltua kaikissa mahdollisissa väreissä mutta kun ei niin ei.. Itse paikka on mielenkiintoinen ja rauhallinen ja netissä maksettavissa oleva lupa on todella hieno homma! Miinusta täytyy antaa lohilampimaisuudesta mutta kokonaisarvosana 9. Ensi sunnuntaina uudelleen.. Täytyy koettaa iltaa tällä kertaa kun nyt tuli käytyä aamuisin.


vieras, 13-07-2008
kyllä kalaa on
viikolla tuli käytyä veljen ja serkun kanssa koittamassa pari tuntia. Minä narrasin perholla 4 kalaa joista 3 oli vähän pienempiä, mutta suurin minkä otin oli 1,8kg. Kalaa kyllä tuntui olevan liikkeellä, mutta aika pieniäkin näkyi joessa uivan. Taimenia ei vielä näkynyt, olivat varmaan vielä rauhoitus alueella. Jos sitä ens viikolla kävis uudestaan paremmalla ajalla.


Vieras, 10-07-2008
iha jees kalaa
Kylläpä nuo on ihan riittävän suuria.1,5 kg on jo hyvän kokosta,tuon kokoiseen kalapaikkaan nähden.Ettei monilla vaan ahneus iskisi...

Vieras, 10-07-2008
Kalaa paljon, mutta melko pientä!
Kävin kalassa 9.7.08 isäni ja kaverini kanssa. Minä sain 5 kirjoa, isäni 7 kirjoa ja kaverini 10 kirjoa. Mutta suurin oli vain 1,5-2kg. Mukaan lähtivät kaksi n.1,5kg kirjoa.


Vahlman, 09-07-2008
lisää kalaa
Kalantoimittajan aikatauluista johtuen,pääsi kalamäärä tosiaan melko vähiin.Pahoittelut! Mutta nyt on tilanne jo korjattu ja kalaa on taas tarjolla runsaammin.Taimenta on myös "lisukkeena" Vieheet veteen ja siimat soimaan!


Weppimasteri, 08-07-2008
Kalat tiukassa?
Weppimasteri käväisi Kuomiolla lauantaina 5.7. iltapäivällä. Muita kalastajia ei näkynyt. Koko joen kolusin läpi ylös alas. Ei yhtään kalaa näkynyt. Verkkopadolta kun läksin ylöspäin kävelemään niin bongasin n. 2 kg kirjon sen yhden kiven edustalta. Sitä sitten pommittamaan. Pinturia kokeilin ja sitä kala kävi kopasemassa, mutta kävikö vain häätämässä pois vaiko yrittämässä, en tiedä, ei ottanut kuitenkaan. Paria muuta pinturia kokeilin, sekä nymfiä, mutta vasta harmahtava pupa muutaman heiton jälkeen (kun osui paremmin linjalle) kelpasi. Odotin kiivasta taistelua kalan koon puolesta, mutta oli melko laiskan oloinen. Liekö matalan veden ja kapean kohdan (n. 10 metriä) syy, että menohaluja ei ollut. Kala haavissa muutaman minuutin jälkeen. Siinä oli eka ruokakala tälle vuodelle. Sitä tosiaan ihmettelin, kun ei muita kaloja näkynyt. Vesi oli mielestäni hiukan normaalia korkeammalla ja virtaus hivenen voimakkaampi. Ihan ok reisu näin kesän ekaksi reisuksi.


Vahlman, 21-06-2008
istutuksista
Sorry etten ole kerennyt aikaisemmin vastailemaan. Se istutushuhu pitää harjuksen osalta paikkansa,tarkoituksena yrittää uudelleen kunhan saadaan kuljetuskalusto kuntoon.Aikoinaan laitetuista harjuksista ei ole paljon kuulunut.Liekö haukien mahassa vai kalamiesten repuissa mutta havaintoja ei kukaan ole kertonut? Nieriästä ja muistakin kalleimmista kalalajeista ei taida näillä lupahinnoilla olla toiveita saada tuotua. Talkooporukka ,jota oli kiitettävästi paikalla ,raivasi alajuoksulle nyt parempia heittopaikkoja,Kuvia talkoista tulossa. Kireitä siimoja ja leppoisaa JUHANNUSTA


Vieras, 16-06-2008
jatkoa edelliseen viestiin
Päästin kaikki 6 kirjoa takaisin kasvamaan kun ei ollut tarvetta ottaa niitä mukaan:)E


Vieras, 16-06-2008
kalat ja kalastus
Kävin eilen Kuomiolla ja sain 6 kirjoa. Suurin n.3kg ja pienin n.2kg. On siellä näköjään hyvän kokoista kalaa istutettu. Meinasin itsekkin lähteä ihan tässä lähipäivinä uudestaan. Kireitä siimoja kaikille kalastajille!


Vieras, 26-05-2008
Komeita kaloja!
Viime viikolla tuli käytyä veljen kanssa ja saalistakin tuli, vaikka nihkeää syönti olikin. Mutta erittäin hyväkuntosia ja mukavan kokoisiakin olivat kalat mitä ylös tuli. Tommosia niiden kalojen pitääkin olla! Pieninkin pikkasen vajaa 2kg, Suurin 2,5kg.


Vieras, 18-05-2008
niin
perholla tietenkin ;D Semmoinen musta, missä oli pari karvaa :D


Weppimasteri, 18-05-2008
Kalat
Vai mukavan kokoisia... Minusta nuo ovat kyllä jo älyttömän mukavan kokoisia. Nyt alkaa jo harmittamaan, kun ei itse pääse pelipaikoille kuin vasta heinäkuussa. Onnea kaloista. Uistin vai perho?


TuomasP, 18-05-2008
Reissusta
Hieno reissu oli toissa päivänä Kuomiolle. Kaksi lupaa ja molemmilla lohet. Isompi oli yllättävän iso. Puntarissa 3.2kg. Pienempi 2.2kg. Eli mielestäni koko on aika mukavaa... Eikä silti hyvälle tuo maistuukin....Palataan asiaan.


Vieras, 17-05-2008
Kaloja on
Tervehdys! Käytiin pojan 7v. kanssa kalaretkellä ja hienoja kokemuksia tarjottiin meille! Erityisesti kiitosta kalaston -hoitajalle, kerrankin tuntuu olevan paikka, jossa kalan keskikoko on sitä mitä sen toivoisi olevan muuallakin!!! Kalat vaikuttivat hyväkuntoisilta ja olivat ehjäeväisiä. Laadukasta toimintaa.


Vahlman, 15-05-2008
kausi vilkkaana käyntti
Kyllä on kävijöitä ollut mutta kyllä on kalaakin. Ja KUN pidetään huoli että VAIN YKSI lohikala/lupa niin on helpompi seurata ja pitää kalamäärä tasaisena ja saalista mahd.monelle


Vahlman, 29-04-2008
istutukset
No niin nyt olis sitten kalapöytä katettu! Ensimmäinen kirjolohisatsi saapui tänään.Vesitilannekin on jo parantunut siedettäväksi.Heittopaikat hyvää vauhtia kuivumassa. Kalavermeet kainaloon ja kohti Kuomiota! Tervetuloa.


Vahlman, 26-04-2008
istutuksista
Ei onnistunut tällä viikolla. Vappuun mennessä pitäisi kalaa jo olla vaikka vettä on vieläkin turhan reippaasti.Tulvii edelleen verkkopadon ohi pitkin metsää.(kaloille väylä vapauteen). Aika erikoinen kevät mutta koetetaan malttaa vielä hetki niin eiköhän se tasaannu. Tuskallista odotusta!


Vahlman, 14-04-2008
Kalat
Kyllä vaan tietoa tulee! Tällä hetkellä joki tulvii tosi pahasti. Toivotaan ensi viikkoon mennessä rauhoittuvan niin päästään alottamaan istutuksia


Vieras, 13-04-2008
kalat
Laitatteko sitten tänne infoa kun joessa on taas kalaa?


Weppimasteri, 07-04-2008
Kiintiö
Tämä on täysin oma henkilökohtainen mielipide. Luvan hinta on korkeampi kuin monessa muussa paikassa, mikä selittyy lyhyemmällä kalastusajalla ja yhdellä saaliskalalla per lupa. Itse en kannata ainakaan kolmen kalan kiintiötä per lupa. Tarkoitushan ei mielestäni ole pakkasta täyttää vaan kokea elämyksiä joella ja taidosta/tuurista riippuen saada myöskin saaliskala. Tosin 2 kalaa per lupa voisi olla hyvä, koska itse ainakin koen, että yhden saadun kalan jälkeen olisi kiva jatkaa C R (tai mahdollisesti ottaa se toinenkin jos se on tullakseen, syöjiä kyllä riittää). Nykyisessä systeemissä hankala tilanne siinä mielessä, että jos otat sen ekan kalan ja haluat jatkaa, on ostettava uusi lupa ja pahimmassa tapauksessa et saakaan lupaa juuri silloin. Kahden kalan kiintiö mahdollistaisi automaattisen jatkamisen vaikka yksi kala olisi jo otettu saaliiksi. Hinta tietenkin kohdalleen tässä tapauksessa. Kannattaa muistaa sekin, että kaikki ei aina saa kaloja, mikä tasapainottaisi tuota 2 kalan kiintiötä. Tämä on tosiasia, jolle ei voi mitään, itsekin useamman kerran jäänyt ilman saalista, mutta näitäkin on koettava, jotta osaa nauttia onnistumisista. Kireitä.


Vieras, 07-04-2008
Hienoa
Tuo pyyntikokoisten harjusten istutus ois tosi mahtavaa jos se toteutuu sekä taimenet on aina plussaa. luvan hinta vaan jos nousee niin se varmaan vähentää kalastaja määriä tai ainakin omaa käyntiä saattaa vähentää. Luvan hintahan no nyt jo vähän korkeampi kuin ns. normaalisti monessa paikassa. mutta kuomio onkin yksi varmimmista paikoista saada kalaa. Jos nyt jotenkin lupa juttuja vois uudistaa niin 2 tai jopa 3 kalan lupa ois ihan jees niinkun monessa muussakin paikassa. myös luonnollisesti useamman kalan luvalle pidempi kalastus aika.


Weppimasteri, 01-04-2008
Tulipaikka
Yhdyn kanssa mielipiteeseen, että tulipaikka ei oikein iske. Ensinnäkin se on mun kokoiselle liian matala, ainakin muistelen, että pitää varoa päätään. Se on melko pimeä ja synkkä. Kun valmiiksi ollaan jo metsän keskellä niin synkkyys vaan lisääntyy. Jotenkin tykkäisin avotulisysteemistä enemmän, mutta ehkä tähän on syynsä, miksi avotulipaikkaa ei ole. Tietty hyvä puoli on, että sateella voit evästää suojassa. Muutenhan Kuomio on oikein mukava paikka kalastella.


Vieras, 01-04-2008
Lämmintä vettä...
Joo kyllähän se niin taitaa olla että kesällä vesi lämpiää liikaa puronieriälle, mutta jos keväällä ekaan istutus satsiin laittaa muutamia P-nieriöitä niin uskoisin niiden selviytyvän (jos eivät koukkuun jää sitä ennen) niin aina syksyyn saakka. Tuota Kirre- pää kalana ei pidä muuttaa missään nimessä, mutta nuo ns. yllätys/speciaali kalat on tervetulleita siiman päähän. Esim. juuri harjus ja taimen. No Kalassa tulee käytyä vaikka ei mitään muutoksia tulisikaan sen verta mukava paikka kalastella. Ainut ns. miinus on tuo tuli paikka. Kun tulet tekee niin on laavu ihan täynnä savua eli ei oikein se piippu vedä...


Jarkko Isokuortti, 29-03-2008
vastauksia
Kiitos kehittämisideoista ! Kokousta ei ole vielä pidetty, joten muista kalalajeista, kuin kirjolohista, ei ole vielä tietoa. Harjus on taimenen ohella suunnitelmissa mukana, istutuskoko ja saatavuus ovat selvityksen alla. Tällä hetkellä joessa ei varmaan liikoja kaloja ole, mutta ainahan joitakin yksilöitä on kevääseen selvinnyt, miks ei siis nytkin. Vettä on reilusti ja virtaamat ovat kasvamaan päin. Ensiviikon plussakelit vievät varmaan loputkin jäidenrippeet, jotka joessa tällä hetkellä ovat. Puronieriän olettaisin vaativan viileämpiä vesiä, kuin mitä meillä kesäaikaan on. ( oikaiskaa, jos tarpeen. ) Yleisesti ottaen; Kuomiojoki on selkeästi Kirre-joki ja tarvetta kalaston pääpainon muuttamiseen ei ole, mutta tulevaisuudestahan ei koskaan tiedä...vaihto vaikka vihernieriään.. hmm.. No taimen( lähes varmasti) ja harjus(toivottavasti) tulevat kuulumaan vakituiseen kalastoon. Laavun tulipaikasta on keskusteltu. Uusista heittopaikoista; Tarkoittanet heittelyä rajoittavan puuston raivausta, ne tullaan tarkastamaan kevään aikana. Viikon päästä toivottavasti ollan taas viisaampia monessa asiassa.


Vieras, 26-03-2008
harria jokeen
Millanen on vesi/jää tilanne kuomiolla entäs onkohan saukko jättänyt yhtään kalaa henkiin?. Viime keväänä kävin kerran ja sillon oli ainakin vielä talven yli olleita kaloja joessa, kun niitä pari kerkesin saada ennekö istuttuvat uusia iltapäivästä. Jos jotain toivomusta vois heittää niin noista harjuksista että eikö niitä sais laitettua pyynti kokoisina jokeen, se on melko turhaa se pikkusten harjuksien istuttaminen, kun joessa on kuitenkin ainakin keväisin niitä haukia, jotka popsii harjukset maukkaina eväinä suihinsa. Puronieriä ois aika mielenkiintonen laji. Tosin nuo nieriät, harjukset ja taimenet on varmasti kalliimpia kuin kirjolohet, mutta jos vähän vähentäis kirren istutuksia niin sais parempaa/toisenlaista kalaa tilalle. Itse koskeen toivoisin sillan alapuoliselle osalle pari heittopaikkaa lisää ja laavuun uusi tuli paikka. Mutta kalassa tulee käytyä varmasti ensi kesänäkin ja tiedä vaikka jo täsä keväällä kun ilmat lämpiää.


Vahlman, 08-03-2008
Jokitilanne
Kevättä kohti mennään, mutta muutama pakkasyö jäädytti kyllä alajuoksun ja suvantopaikolla rannoilla jäät lisääntyi. Virtapaikat solisee kyllä vapaina ja eiköhän ensiviikon ennustuksiin uskoen taas lämpötila ja sateet sulata lisää! Osakaskunnan kokous loppukuusta niin istutuksista sitten tietoa!


Tuomas P, 05-03-2008
Näin
Tässä tuolta alempaa leikattuna: kirjolohi-istutukset alkavat huhtikuulla,kalantoimittajien aikataulusta riippuen! Harjusten ja taimenien istutuspäätökset selviävät kevään kokouksessa. Joessa kalaa nyt varmaankin heikosti, mutta ainahan joitain kaloja on, mutta saukolle ei kannata jättää pitopöytää. Siitäkin tuolla alempana vieraskirjassa. Jäätilanteesta en osaa sanoa, kun en ole nyt pakkasten aikaan käynyt katselemassa koskea. Mutta joskos Harrilla tai Jarkolla esim olisi reaaliaikaista tietoa jäätilanteesta??


Tuomas, 16-01-2008
kiitos
Tänään kävin kalalla: Ei tärppejä, saukon jälkiä kylläkin alajuoksulta löytyi. Keli hieno eikä jäätäkään ollut...Kevättä odotellen.


Vahlman, 11-01-2008
jäässä
Eipä ole jäästä haittaa,sulaa on ja taitaa lähteä lumet rannoiltakin


Vieras, 10-01-2008
Jäässä?
Onko joki jäässä vai vieläkö pääsis kalaan?


Vahlman, 05-01-2008
Vuosi vaihtui
Uuteen kauteen on haastavaa lähteä! Takana n.tuhannen Kävijän vuosi. Lohta istutettiin reilu 1300 kg josta taimenta n.60 kg. Pitämällä kiinni kala/lupa säännöstä pääsee mahdollisimman moni kalastaja saaliin makuun. Hienoa kuulla että nettiluvan saanti toimii! Palvelun toivotaan tuovan helpotusta kalastusreissun aikataulusuunnitelmiin! Kiittäen kalastajia vuodesta 2007 ja kireitä siimoja tulevalle kaudelle t: Vahlman Harri


Vieras, 04-01-2008
kalassa
tuli käytyä 30.12 ja sain jopa kirren:) piti vaan kiittää tuota lupa uudistusta. siis saa nettipankkiin maksettua. on muuten kiva paikka harjoitella perhokalastusta. t.mikko


Vahlman, 30-12-2007
istutuksista
Vuoden viimeisiä hetkiä viedään ja kelit jatkuu kalastajien kannalta toistaiseksi vielä kohtalaisena! Kalatilanne on haastava ! Kalaa on niukanlaisesti, Talvelle ei ole tarkoitus jättää saukolle pitopöytää, vaan kirjolohi-istutukset alkavat huhtikuulla,kalantoimittajien aikataulusta riippuen! Harjusten ja taimenien istutuspäätökset selviävät kevään kokouksessa


Isokuortti, 26-12-2007
Istutuksista
Viimeisin istutus on tehty marraskuussa, kirjolohia. Harjusta ei tänä kesänä istutettu, mutta ensi vuonna sekin on taas suunnitelmissa mukana. Liekkö kukaan saanut tänävuonna enää yhtään harjusta, minä en saanut näköhavaintoakaan, joten mahdollisesta koosta en osaan edes arvailla.

Isokuortti, 18-12-2007
jäässä ?
Jäätä ei ole yhtään, joten kalaan kyllä pääsee. Kalojen määrä on jo normaalia pienempi, mutta eiköhän siellä joitakin aina ole..


Vieras, 17-12-2007
jäätä?
samaa kysäsen kun edellinenkin, millanenhan on tilanne joella? Onkohan siellä vielä kalaa? Viimeeksi syksyllä kävin ja sillon tuntui kaloja olevan vähän. Sivuille vois tehä jonkun vesi tilanne jutun, Veden korkeushan tuolla kutienkin vaihtelee paljon. mm. tänä vuonna välillä kuivaa ja välillä vesi tosi korkealla. ois ihan hyvä tietää ennenkuin kalaan lähtee että mikä on tilanne.


Vieras, 17-12-2007
kysymys
onko paikka pahasti jo jäässä vai vieläkö kalastamaan pääsee??