Vahlman, 24-12-2009
joulunaikaa
Joki pyrittiin tyhjentämään talveksi,mutta kyllähän siellä aina jokunen veikeä väistelijä varmaan on. Istutettavista lajeista kirjo ja taimen ovat ne todennäköisimmät. Lisälajit rauhoituksineen ja alamittoineen alkaa mennä hieman vaikeaksi hallita. Kotisivuille on tulossa kuvia talvisesta joesta. Kiitän kaikkia joella vierailleita ja toivotan Rauhallista Joulun aikaa ja kalaisaa Uutta Vuotta


Vieras, 22-12-2009
mukava paikka
Tuli käytyä pari kertaa tänä vuonna,mukava paikka kalastella.Onko joessa taimenta vielä?Istutetaanko sinne muuta kuin kirjoa?


Perhostelija, 30-11-2009
Lupamaksuista!
Juu en päässykkään viime viikonloppuna koskelle kun tuli muita menoja. Juu eihän siinä ole mitään järkeä ottaa kymmentä kalaa joesta kohtahan siellä ei ole mitään jos kaikki ottaa yli määräisiä reppuun. Itsekkin käyn kuomiolla harjottelemassa heittoja, testailemassa uusia perhoja kun aloitin kesällä perhokalastuksen:)


webmaster, 28-11-2009
Loppuvuosi 2009 ilmaiseksi
Kyllä loppuvuosi menee ilman lupamaksuja joella. Mutta muistakaa nyt kuitenkin kiintiöt / kohtuus. Tarkoitus ei ole, että joka päivä käydään kalalla pakkasta täyttämässä. Voisi ajatella niin, että nyt on oiva mahdollisuus testata omia perhoja tai muita uisteita. Tai käydä muuten vaan treenaamassa heittoa joella, ja nauttimassa Kuomion luonnosta.:)


Perhostelija, 22-11-2009
Lupamaksuista!
Tarkottaako tuo oikeasti tuota että luvat on otettu pois käytöstä tämän vuoden loppuun? Taidan tullakkin ensiviikonloppuna koittamaan uusia perhosidoksia:)


Vieras
15-11-2009
lupamaksuista
Ai että lupamaksut poistettu loppuvuoden osalta.Hienoa,tulen heti ensi viikolla uusia vaappuja kokeilemaan.


Vahlman, 12-11-2009
Vapaakalastus
Juhlavuoden kunniaksi! Vesitilanne ei ole parantunut ja kun talventulosta ei tiedä varmuutta,niin emme lisää kalaa mutta poistamme lupamaksut vuoden loppuun asti.Halukkaat voivat siis käydä yrittämässä joulukalaa (samaan tyyliin 1/kalastaja kts.uutisia)


Vieras, 25-09-2009
syksyn tuntua.
Tuli käväistyä joella jokunen päivä sitten parin tunnin verran kalastelemassa. Oli auringonpaistetta ja sadetta vuoronperään,ja puunlehtiä vedessä paikoin haitaksikin asti. Muutaman karkuutuksen lisäksi sain perhopelillä kaikkiaan 3 kirjoa, kokoluokkaa ~1,5kg. 2 kaloista pääsi hellävaraisen vapautuksen jälkeen jatkamaan uintiaan ja yksi päätyi ruokapöytään.


Vahlman, 14-09-2009
vettä/kalaa/valvontaa
Onneksi alkaa vesitilannekin parantua ja kalaahan meillä on aina. Valvonnasta sen verran,että parhaamme yritämme.Toivottavaa olis,kun näitä ylilyöntejä havaitaan niin heti soitto/ilmoitus lupamyyjä/valvojalle. Kun se "verekseltään"kiinniotto on se taikasana näissä kalahommissa.Jälkeenpäin on näytön puuttuessa turha perään huudella.Aurinkoisia ja kalaisia reissuja vaan kaikille


JP,07-09-2009
edelliseen vielä jatkoa...
Periaatteessa tuo asia ei minulle mitenkään kuulu, kunhan osaltani toimin oikein. Mutta sapettaahan se kun tahallaan pilataan hienoa kalapaikkaa varastamalla, aiheutetaan lupahintoihin korotuspaineita ja pahimmassa tapauksessa aiheutetaan hienon kalapaikan ylläpidon lopettaminen. Ei noita kalapaikkoja liikaa näillä kulmilla ole, joten tuskin on varaa menettää niistä yhtäkään välinpitämättömyyden ja varastamisen takia. Menkää nyt hyvät ihmiset itseenne ja miettikää vähän!


JP, 07-09-2009
Valvontaa
ois kyllä syytä tehostaa joella. Lupakäytäntö 1 kala/lupa näyttää olevan eräille henkilöille täysin käsittämätön yhtälö, eikä huomautus asiasta tee minkäälaista vaikutusta käytökseen. Typerää sahata oksaa jolla istuu, ja olla olevinaan niin kalamiestä...


Weppimasteri, 24-08-2009
EI ISOJA KIRJAIMIA TEKSTIIN
LAINAUS: Ja PAINOKKAAT mielipiteet TULEE varmaan selväksi ILMAN lähes joka TOISEN sanan KOROSTAMISTA..LAINAUSLOPPU. Juu, weppimasteri on tähän asiaan kiinnittänyt huomiota ja jatkossa tulen puuttumaan asiaan. Eli käytännössä, kirjoita normaalia tekstiä (ei sanoja isoilla kirjaimilla). Kyllä niitä joskus voi olla, mutta vain kun todella haluaa korostaa jotain tärkeää. Puuttumiskynnys on matala, kun aihetta on, editoin ja huomautan. Jos ei auta niin sitten kokeillaan muita keinoja. Kiitän etukäteen asian huomioimisesta.


Vieras, 22-08-2009
tiedottamisesta...
Kyllä niistä istutuksista on mielestäni ihan hyvä saada halutessaan tietoa. Ei näillä sivuilla tarvii käydä jos tietoa ei kaipaa. Ei se mikään tarjous ole jos istutusajankohdasta ilmoittaa: sama hinta / 1kala luvalla. Kalan saanti on helppoa istutuksen jälkeen, mut se on pois vain kalastusajasta. Ja PAINOKKAAT mielipiteet TULEE varmaan selväksi ILMAN lähes joka TOISEN sanan KOROSTAMISTA... ! Kireit kaikil!


SEKÄETTÄ, 21-08-2009
Wahlman
kiitti,kommentista,tota tarkotan, et ei se kirjo o kuitekaa semmone kala et mennää,jaotetaa,EIKÄ PIDÄKKÄÄ,jotai täytyy tehä ITEKKII,tätä tahdon noille nuorille,EI SAA JÄNISKÄÄ PORKKANAA JOKA PÄIVÄ,eikä sillä oo marketit lähellä.


SEKÄETTÄ, 21-08-2009
NORISO KALALLE
TÄTÄ just halusin tuua esile ,et jos noita nuoria saa kalalle ni se on hieno asia,oon itekki perhohurahtanu,mut mielummin,saakoot nuoret kalansa,vaikka purkkiperholla,mua ei haittaa,ja NÄILLE ketkä kysyy istutuksista,et VOIS mennä kalaan,ni sanosin,et toivosin äläkää ilimottako ajankohtaa istutuksista,ku sehän o sama ku kattosit lehdestä,TARJOUKSEN!


Vahlman, 20-08-2009
kalastustyylistä
Kyllä olemme monipuolisuuden nimissä sallineet oottoongen ja elävän syötin käytön.Kesän vähän virtauksen vuoksi kun emme voi oikein koskikalastuksella brassailla niin kalan saaminen olkoon mahdollisimman monenlaisella tyylillä sallittua.Ja muistutus taas tähän väliin.VAIN 1 lohikala/lupa niin kyllä sitä kalastusnautintoa riittää kaikille


Vieras, 18-08-2009
kysyvä ei tieltä eksy
Hei tuos oli aiemmin vieraskirjassa puhetta tuosta syöttien käytöstä ja oottoongesta. Mites se kuomiolla nyt sitten on kun jäi epäselväksi. Eli saako esim. ootto-onkea+tahnaa tai matoa käyttää??


Vieras, 16-08-2009
jäljistä
voi päätellä asianosaisten järjenjuoksun laadun. Eipä voi kovin fiksu yksilö olla kyseessä jos siltä roskat putoaa ja jää tasan siihen missä seisoo/makaa...


Vieras, 16-08-2009
Jäljet
Jos viimekuussa olleet jäljet ovat vielä paikallaan tai lisääntyneet, niin ymmärrän täysin. Välillä tuntuu olevan vaikeaa kantaa hylsyjä pois, vaikka paikan päälle ne kyllä löytävät.


Tuomas, 13-08-2009
Aivan
Tuli tosiaan toissaaamuna käytyä paikanpäällä. Heti aamusta auringon nousun jälkeen kalat pinto jonkin verran, tosin tosi vähän aikaa. Auringon nousun jälkeen hiljeni, kalat muuttui passiivisiksi. Saaliina yksi tälli ja sekin pääsi heti irti. Kävelin myös rauhoitusalueen läpi, näyttää joessa kaloja (kirreä,lahnoja,haukea....) olevan, mutta ovat hapekkaammassa vedessä. Seassa näkyi muutamia isojakin kirrejä.... Vesi on tosi matalalla ja virtaama pientä. Mutta odotamma syksyn sateita ja viileämpää keliä. Edelliseen kirjoitukseen nopeasta takaisin päästöstä niin olen samaa mieltä. Bongasin joesta laavusillan luonta melkein märäntyneen kalan. Eiköhän ole C&R, mikä ei sittenkään jaksanut enää uida. Mutta mutta, ei muuta kuin hyvää syksyn odottelua... PS.Joella reilut käytön jäljet näin lomien jälkeen....=)


Vieras, 12-08-2009
arkoja tosiaan
ovat kalat. Haastetta riittää kun heikoimman syönnin aikaan joelle sattuu kalastelemaan. Kyllä se illan hämärä ainoa "varma" hetki on kala saada mukaan. Kärsivällisellä härnäämisellä, matalana kyykkien, kalan saa perholla narrattua päiväaikaankin. Onpahan vähän päänvaivaa itsellekin kun ei tule liian helpolla. Väsyttely/irroitus täytyy tehdä tosi nopeasti jos kalan meinaa vapauttaa, menevät ihan puhki hetkessä eivätkä välttämättä enää virkoa liiallisen lämmön ja rasituksen takia.


Vieras, 11-08-2009
Arkoja
Kalat ovat todella arkoja lämpimällä kelillä, loppuviikosta kävin nii aluksi tuli vettä oikein kunnolla jonka jälkeen kalat olivat vähän agressiivisempia, mutta n. 1h sateen loputtua syönti loppui. Eli illalla viileässä kalat voivat olla agressiivisempia.


Vieras, 10-08-2009
edelliseen
Juu, siis selvisi. Tanet takaisin.... Muuten vapaa kalastus.


Vieras, 10-08-2009
Varmistus
Eli oliko niin että rauhoitusajat ei estä kalastusta kuomiolla...?? Pääseekö siis viikolla vielä kalalle?


Vieras, 09-08-2009
Kalaa on
Ainoana ongelmana on veden lämpötila ja sen vähyys. Vieheillä ja uppoperhoilla voi olla vaikeaa saada kalaa. Olen käynyt muutaman kerran illalla kalastaen yöhön asti, jolloin oikeanlaisella pinturilla saa tapahtumia. Eilenkin 4 kpl, valitettavasti karkuutuksia, koska tartuttamisen joutuu tekemään kuulohavainnon perusteella. Viimeinen pääsi karkuun aivan rannassa haavimisongelmista johtuen. Pimeys hankaloittaa melkoisesti, kun ei näe kalaa tai heittosiimaa, mutta hauskaa oli.


Vahlman, 04-08-2009
sivumauista
Muistattehan kalastajat myös tärkeysjärjestyksen.HETI verestys ja sen jälkeen kylmään(esim kylmälaukussa jäädytetty kylmäkalle/vesitölkki).Jos kala 2-3 tuntia muovipussissa ennenkuin kotona kylmässä niin kyllä maku muuttuu.Lisävinkkinä jos kalan valmistamisella ei ole hirveä kiire niin perattuna vuorokausi jääkapissa niin kasvatuskaloissa ruokinnassa tullut proteiini poistuu ja maku paranee. Bon kalatit!


Vieras, 04-08-2009
sivumaku
kirjoloheen valitettavasti tulee makuhaittoja lämpimän veden aikaan, sille ei mitään mahda. Onneksi syksyä kohti tilanne taas paranee vesien viilentymisen myötä. Ei tuo mielestäni kitinää ole jos tuon sivumaku tosiasian joku toteaa "ääneen"... Kireitä siimoja!


SEKÄETTÄ, 04-08-2009
KAIKILLE HYVÄÄ KESÄNJATKOO+KIREITÄ SIIMOJA.
Kitisijät menkää ostaa kalanne,jos varmaa saalista haluatte,K-kauppojen matalikko,TEILLE,halvin ja varmin paikka.Mut paras ku voi ees ite tällasespaikkaa yrittää,jos ei täppää,ni oompaha saanu nauttia hienosta KALASTUSPÄIVÄSTÄ. P.S NÄÄ ON TARKOTETTU RESSINPOISTOLÄÄKKEEKS,EI-KOO matalikolle!


Vieras, 02-08-2009
kivaa
oli taas joella käväistä tänään. 2,5h olin kalastelemassa kahta lupaani, 3 kirjoa tuli perhoilla joista 1 jatkoi uintiaan hyvävoimaisena + useampi varovainen tälli oli ylös saatujen lisäksi. Kalaa on mukavasti joessa, tosin aika pientä suurin osa näytti olevan. Näkyipä siellä toinenkin perhomies kaloja saaneen...


Vieras, 29-07-2009
kalareissu
Kävin sunnuntaina heittelemässä joella ja tuloksena oli ainoastaan yksi hauki. Kirreistä pelkästään näköhavaintoja ja nekin hiukan ennen puolta yötä, kun alkoivat pinnasta ötököitä syömään.


Vieras, 27-07-2009
Arkoja kaloja
Tein saman havainnon, kaloja näkyi tällä kertaa, mutta perhon nähdessään ne lähtivät karkuun. Käytössä oli ainostaan pieniä perhoja. Ainut tapahtumanoloinen oli raivokas tärppi punaiseen boobyyn - valitettavasti ohi.


Vahlman, 26-07-2009
nihkeää
Passiivista on varmaan ollut. Lämpö ja matala vesitaso,ei mikään paras yhdistelmä. No ensi viikolla olis tarkoitus lisätä kalaa,jos nuo yötkin rupeis pikkuhiljaa viilenemään.


Vieras, 26-07-2009
Kokemusta
tuli vaan eilisellä käynnillä joella. 3 pientä kirjoa näin, pienet perhot (#16-10) eivät kiinnostaneet niitä ja isompia perhoja painelivat karkuun. Tulipa käytyä läpi kaikki rasiani "pomminvarmat" ottiperhot, jotka vuosien ajan ovat Kuomiolla pelittäneet. Pintomisia ei näkynyt yhtään. Taitaa seuraava käynti jäädä osaltani syksyyn viileämmille vesille...


Weppimasteri, 23-07-2009
Ruokakala
Sattuipa niin, että oli aikaa lähteä lasten kanssa päiväsaikaan joelle, ja tulihan sieltä se ruokakala nyt mukaan. Oisko ollu kilon painoinen kirjo, joka otti pinnassa uitettuun mini muddleriin. Ei kauaa nokka tuhissu kun oli haavissa. Muita kalastajia ei näkynyt, kalojakin vain 4 kpl, ja nekin todella passiivisia. Tosin oli siellä yksi joka liikku joka puolella, mutta perhoista se ei ollut yhtään kiinnostunut. Aurinko kun paistoi niin välillä näkymä pohjaan oli aika hyvä. Tämän takia näimme yhden lahnankin tonkimassa pohjaa.


Weppimasteri, 21-07-2009
Rauhallista
Weppimasteri piipahti ekan kerran joella (eka oikea kalareisu koko kesänä). 5-6 eri kalaa tuli nähtyä. Hyvinkin passiivisia olivat, lähinnä karkuun lähtivät kun perho riittävän lähelle tuli. Yksi kuitenkin haksahti siltauoman alusta tummaan pintaperhoon, tosin pinnan alta. Toinen tuli yläpään kapean uoman alapuolelta ennen kallioita. Tumman ruskea uppoperho oli tällä kertaa ottivälineenä. Kummatkin kalat olivat ihan mukavan kokoisia ja ottivat ihan kunnolla perhoon, kun vain sai tarpeeksi ärsytettyä, tosin jälkimmäinen otti jo muutaman heiton jälkeen. Kummatkin kalat CetR. Vesi oli melko alhaalla, mikä toi oman lisämausteen kalastukselle. Muutama muu uistinkalastaja oli paikalla myös mutta heillä ei tapahtumia ainakaan meikäläisen aikana. Ihan hyvä kauden aloitus kuitenkin, sai vähän tuntumaa perhovapaan.


Vieras, 21-07-2009
Lämmin vesi
Kyllä siellä kalaa on, mutta näin lämpimän ja matalan veden aikaan ne tuppavat köllöttelemään rauhoitusalueella viileämmän ja hapekkaamman virran vuoksi. Näin ollen kannattaa mennä illalla paikalle ja nakutella pintureilla tuikkeihin käyttäen esim. pienehköä boobya tai superpupaa.


Vieras, 21-07-2009
Istutus
Milloin kalaa tulossa joelle? Viime lauantaina kävin eikä mitään tapahtumaa, muutama kala näkyi mutta todella passiivisia.


Rautesalo, 21-07-2009
....
Niin ja SEKÄETÄLLE: ei todellakaan ole kyse siitä viekö joku kalastustapa kalan perhoni edestä vai ei.


Rautesalo, 21-07-2009
koluttu on.
Tottakai olen ehtinyt erilaisissa vesissä kirjolohta narraamaan ja niine kokemukseni kirjoitinkin tahnan/katkan tehokkuudesta. Perho on erittäin tehokas mutta, lets face it, jos perhoon ei ota, niin katkaan ottaa. On sekin tullut koettua niin moneen kertaan MH:n järvillä. Ei minulla tietenkään voi olla muuta sanottavaa kuin mielipide siitä minkälaiset säännöt mihinkin paikkaan sorvataan. Tehdyt säännöt hyväksyn kalaan tullessani.


SEKÄETTÄ, 12-07-2009
rauteslo
ykkösluokan"KEPPI"mut näköjää oo paljo tällasii paikkoja kolunnu,tiiän 25:n vuoden kokemuksella,et jos esim. kirjo pitää suunsa kii ni saat koluta "RASIAS" läpi,etkä tuu hullua hurskaammaks,ja saisit käyttää kaikki mahd. SYÖTTISI mut tulos 0.Puheet siitä että tahna,madot vie kalat sun perhos eestä on naurettavaa.Täällä kirjotetaa, kuinka monta kalaa nostin,luuletko et se laskettu kala heti ottaa esim. tahnaan.Periaatehan on YX kala per/lupa.


Vieras, 11-07-2009
oot isomman virran varrelta
ÄLÄ unoha kuiteskaa Miekankoskea ku oot Imatralta.


Weppimasteri, 07-07-2009
Joen koko
LAINAUS"Onkos tämä paikka oikeasti noin "pieni" mitä kuvat antaa myöten, vai valehteleeko kuvat jonkun verran..?"LAINAUSLOPPU Kyllä, paikka on "pieni". Laavusillan ja ylärajan välinen etäisyys karkeasti arvioiden on varmaan 300 metrin hujakoilla. Suvannon puoli on sitten oma lukunsa. Itse en juurikaan kalasta suvannon puolella. Ja leveyttä ei todellakaan ole, mikä on tuolla etusivullakin jo sanottu. Kannattaako lähteä? Riippuu siitä mitä itse haluaa. Kalastus Kuomiolla on mielestäni kuitenkin haastavaa, pois lukien ehkäpä istutuksen jälkeinen lähiaika. Jos meinaat Imatralta saakka lähteä niin laita nippuun muutama muukin paikka. Vihantasalmen Pyhäkoski ja Juvan Rävykoski ovat ihan mainioita paikkoja myös. Mutta jos Kuomiolle päätät lähteä niin voisin sanoa, että taatusti koet erilaista kalastusta kuin normijoella.


Tumppi, 07-07-2009
Uteliaisuuden jano
Onkos tämä paikka oikeasti noin "pieni" mitä kuvat antaa myöten, vai valehteleeko kuvat jonkun verran..? En ole kertaakaan käynyt paikanpäällä, kiinnostaisi kyllä, mutta en viitsisi Imatralta asti "turhaan" ajella. Onko jees mesta?


rautesalo, 29-06-2009
Tahnasta ja kalastuksesta
Kävin jokunen viikko sitten testaamassa uutta #1 luokan keppiä. Vesi oli matalalla ja aktiviteettiä sopivasti eli riittävän vähän (pari pintakäyntiä, vaikka hyönteistä riitti). Kalastus oli nautittavaa. Kuomiolla on pari mukavaa pätkää kalastaa pitkällä heitolla. Kalat kyllä nousevat sitten ihan muualta. :) En saanut saalista ja se ei haittaa, mutta minua haittaa jos tämä kohde menee katkarapu/tahna onginnan kautta omasta näkökulmasta pilalle. Jatkossakin kyllä aion vierailla koskella ohi ajaessani. Faktahan se on, että katkarapu, tahna tai mato on niin tehokas pyydys, että istuttaminen on sen jälkeen enää kuriositeetti. Kalat voisi jakaa halukkaille. Kuitenkin perhokalastuksen mielekkyyttä haasteellisuus ei tule poistamaan.


SEKÄETTÄ, 25-06-2009
EI KADE
Vastakarva, hyväjuttu ollaan vaa hyvässä sovussa hienolla kalamestalla,kaikki me halutaan upeita kokemuksia näinkin läheltä kotipitäjiä.SE millä kalan joku saa,ei pitäs olla harrastuksen,ESTE,vaan kannustin hienoon vapaa-ajan viettoon.


Vieras, 21-06-2009
Pintureista
Onhan niiden toimittava, koska ainakin iltaisin joella alkaa melkoinen loiske kalojen pintoessa. Kokeilin torstai-iltana 10# G&H Caddiksella, mutta se oli perhona liian iso. En hennonut alkaa lisäilemään tippettiä tai vaihtamaan peruketta testissä olleeseen streamerkeppiin, joten jatkoin uppoperhoilla.


Weppimasteri, 19-06-2009
Pinturit
Pinturitkin toimii Kuomiolla. Itse olen saanut parhaimmat tulokset vaaleilla/harmahtavilla. Omasta mielestä pinturikalastus Kuomiolla on sitä kaikkein hauskinta puuhaa. Joskus kalat ottaa hyvinkin, mutta joskus ne laittaa sut maahan sata - nolla. Mielenkiintoista ja hauskaa. Ja nimenomaan näkyvän kalan yrittäminen on sitä kaikkein hauskinta, kun näet koko ajan miten kala reagoi.


Vieras, 19-06-2009
kalaa?
mites sieltä joesta on kalaa tullu viimeaikoina? Olen lähipäivinä menossa kalaan sinne. Viimeeksi kun kävin oli vesi aika matalalla, eipä taida tilanne olla siitä muuttunut. Perhomiehille kysymys, toimiiko pinturit kuomiojoen kirrelle? Kiinnostais opetella pintaperhostelua, mut vähät kokeilut on ollu tuloksettomia.


Vastakarva, 18-06-2009
no joo
elä oo nimimerkki JP milläskään, aina joku vääntää asiat päälaelleen. Joko kateuttaan, tyhmyyttään, silkan riidanhalun tai huonon itsetunnon takia, oisko ns. "onkipelikatteus" kyseessä... Eikä tää tahnakeskustelukaan mihkään johda. Taidanpa piruuttani käydä tahnaostoksilla ja alkaa opettelee sitäkin kalastusmuotoa,kun asia tuntuu noin olevan pinnalla. Eikä siihen oo kellään mitään sanomista, on luvallista touhua. Ja niihin kolmeen kalaan mitkä otan, maksan luvat kuten kuuluukin eikä siihenkään ole kellään sanomista. (tahnalla kun sitä kalaa kuulemma saa senkun ottaa...) Niin vielä jotta, jotenkin ei yllätä toi saalisilmoitus / postilaatikko kokeilunkaan lopputulos... Hauskaa jussia, ja kireitä siimoja kelle kelpaa!


JP, 18-06-2009
korjaus
Ei mulla ole varaa nauraa kenenkään taidoille, kun en ole mestari itsekään. Mutta sen jampan asenteelle nauran. Siihen mulla on varaa. "Hyvässä hengessäkin" kirjoitetut asiat voi lukea ja ymmärtää miten vaan haluaa... Mennään paskanjauhamisen sijasta kalaan! Kireitä ja hyvät jussit kaikille!


Vieras, 17-06-2009
keskustelusta
Jokainen on oikeutettu kertomaan mielipiteensä ja keskustelu on aina hyvästä. Erityisesti tämä tahnakeskustelu on mielestäni paikallaan. Ei kai kukaan voi oikeasti olla sitä mieltä, että ootto-onginta sopisi kuomion kaltaiseen paikkaan. Itse olen vuosia käynyt virvelöimässä Kuomiolla ja aina olen perhostelijoiden ja muiden virvelöijien kanssa sinne mahtunut. Tänä keväänä olen pariin otteeseen törmännyt näihin tahnastelijoihin. Se on vähintään kolme kalaa per tahnastelija, joka on mukaan lähtenyt. No, jokainen tietää onko tämä luvallista. Ala-arvoista kuitenkin on mennä arvostelemaan nuoria perhokalastajia heidän taidoistaan ja vielä naureskella niille, niinkuin edellinen kirjoittaja tuntuu tekevän. Eiköhän nyt yritetä pitää tämä palsta ja samalla kuomio positiivisena ja ystävällisenä paikkana, turha meidän on toisiamme nokkia.


Vahlman, 17-06-2009
oikein arvattu
Kokeiltu on. Postilaatikko välillä joessa.Vihkossa hämähäkit väärin -oikein-ja poikkipäin. Ajatus virisi jos Kasinolle sais sen sijoitettua valvottuun tilaan niin vois olla mahdollista säilyä selattavaksikin. Nyt olen keskittynyt olennaiseen ja saatiin tänään lisää kalaa. JOS Sateisesta juhannuksesta olis iloa veden virtauksen lisääntymisellä!


JP, 15-06-2009
vielä...
sinne laavulle vaan postilaatikko seinälle, saalisilmoituslappuja + kynä niin hoituu tuo kalamäärien seuranta. Toimiva systeemi monilla kalapaikoilla missä olen kolunnut, kiva vilkaista itsekin sieltä miten kalaa on viimeaikoina tullut. Toki joku idiootti voi tuotakin sabotoida, mutta kokeilu ei järjettömiä maksaisi!


JP, 15-06-2009
aamen
Kyllä sinne joelle ollaan tosiaan ennenkin mahduttu ja mahdutaan vastakin, kaikkien eri kalastustyylien harrastajat, kateelliset ja vähemmän kateelliset, aloittelijat ja konkarit. Vähän löysempi kalahattu vaan päähän ja suvaitsevuutta asenteeseen, niin jovain on kaikilla mukavampaa. Surkuhupaisaa on ollut pariin otteeseen alkukesän aikana seurata erään nuorehkon "pro" perhokalastajan edesottamuksia joella, lievästi sanottuna "hampaat irvessä" meininki on sillä ollut luvan ehtoopuolella... Kukin tavallaan rentoutuu! =) Kireitä!


Jussi Hynninen, 14-06-2009
ja vielä
Nimimerkki Tikalle: Kyllä, paikka kuitenkin on ns.onkipaikka, koska ei taimen tuossa joessa suurtakaan vaelluskantaa saa aikaiseksi ja toisaalta on aika seisovanveden-kalastusta. Ei viitsittäis pilata paikan luonnetta turhalla narinalla, kaikki on tähänkin päivään saakka joelle kalaan mahtuneet! Over and out. T:Jussi


Jussi Hynninen, 14-06-2009
Kalastusmurinoita
Nyt on aikaan saatu melkoinen keskustelu. Hyvä se! Itse kalastan perholla, mutta miksi tahna kiellettävä? Sama se millä kalamies kalansa ottaa, kunhan mahdutaan joen varteen. Tahnaonkijat jos liikkuvat joella eivätkä harrasta "liimakenkäilyä" ja eivät valtaa koko päiväksi parasta monttua, mahtuvat tuonne hyvin. Kaikki kalastajathan sortuvat joskus liikaan paikallaan jumittamiseen!!!!!! Kalastuspaikan luonne kun nyt on kuitenkin "istuta ja ongi". Sehän nimenomaan kertoo kalamiehen taidoista, kun pystyy soveltamaan kalastustyylinsä kalastettavan kohteen ja kalalajin mukaan Enemmän aiheuttaa pahaa nämä "ulkomaiset" ja kotimaiset salakalastajat, jotka ottavat yli kiintiön! Kyllä niitä kiintiön ylittäjiä varmasti löytyy muistakin kalastajista, kuin tahna- tai mato-onkijoista. Panostusta vaan salakalastuksen kitkentään ja kiintiöiden noudattamiseen!!! Yksi vaihtoehto olisi lupaan liitettävä pantti esim. 5e, joka palautetaan kun saalisilmoituksen jättää. Tällöin osakaskunta osaa laittaa lisää kalaa jokeen, kun alkaa olla tarvetta, sekä saataisiin ajantasaista tietoa saaduista kaloista, paino/pituus yms. Tämän kaltaisissa paikoissa kalan saanti perustuu kuitenkin melko pitkälti istutettujen kalojen määrään! Jätetään turha puritanismi pois ja käydään kalalla nauttimassa luonnosta ja hienosti järjestetystä kalapaikasta!!! Itse aion käydä katsastamassa pojan kanssa lähiaikoina ottipaikat:), T:Jussi


JP, 11-06-2009
kommenttia...
eipä se kateus ole tähän keskusteluun syynä, en oikein näe mistä kommentista se oletus tähän lähti. Joku mainitsi vain sanan "kateus"... :) Kuomion säännöstön periaate uudestaan Vahlmania lainaten: "kalastustyyli halutaan pitää mahdollisimman monipuolisena. Pyrimme helppoon ja ymmärrettävään lupakäytäntöön, lohikala/lupa". Eli noilla eväillä siellä mennään,lohilammikko-meiningillä. Ymmärrän jokaisen kommentoijan näkemyksiä ja niiden perusteita, totta varmasti kaikki tuo. Keskustelu on aina hyvä asia! Ja jos ketä "henki" joella ei miellytä, äänestää voi toki jaloillakin. =)


Weppimasteri, 11-06-2009
Tahnaako?
Mielenkiintoinen keskustelu syntynyt. Laitan oman lusikan soppaan myös. Jotenkin olin kuvitellut, että tahnan käyttö olisi ollut kielletty, mutta eihän sitä missään ole sanottu. Ehkä johtuu siitä, että en ole koskaan tahnaonkijoita nähnyt Kuomiolla. Henk.koht. mielipide on, että ei se tahna oikeen kuulu tuonne. Joku sanoi, että luonne menee > näin on. Jos tahnaonkijat lisääntyy niin se voipi vaikuttaa muiden kalastajien läsnäoloon. Miten näin kapealla joella voi kalastaa perholla/uistimella, jos 5 tahnaonkijaa on laittanu siimat kymmenenkin metrin välein? Jos tahna olisi sallittu laavusillan alapuolella suvannossa niin se olisi ok minusta. Niin, tämä oli ehdotus. Jos päätöksiä tehdään/ei tehdä niin näin olkoon.


Tikka, 11-06-2009
näinpä
Ollaan asian ytimessä.Ei tämä asia liity kateuteen.Koskikalastajana luonnehdin kuomion vielä sellaiseksi paikaksi,missä käytetään menetelminä perhoa/uistinta.Muut keinot ei kuulu koskikalastuksen piiriin poislukien lippoaminen jossain tornionjoella, mutta se on eri asia.Nämä sääntöjen repijät ja laavupaikkaa tuhoavat tyypit ovat niitä jotka eivät kaloja saa,jonka jälkeen saa kyytiä sääntötaulut ja muut rakennelmat kun turhaudutaan.Samat tyypit kantaa moskaa joen rantaan tuomatta pois yhtäkään tölkkiä tai karkkipaperia.Mutta näitä on ikävä kyllä joka koskella...


Vieras, 10-06-2009
Miksi
Olet oikeassa, kateus ei ole syy. Ongelmana ei siis ole se, kuka saa kalaa ja kuka ei - vaan paikan "hengen" muuttuminen. Mikäli kalaa saa pyytää miltei millä tavalla tahansa, alkaa paikka tuomaan minulle mieleen lohilammikon, jossa ei itse kalastus ole tärkeintä vaan kalan saaminen.


Vieras, 10-06-2009
kalastustavavoista
En jaksa hetkeäkään uskoa, että kateus olisi ollut syy, miksi tämä keskustelu aloitettiin, niin kuin toiset väittävät. Se on aivan sama saako vieruskaveri kalaa vai ei. Mutta mato-onginta tai tahna ei vaan sovi kuvaan, samahan se on sitten hakea kalat prisman matalikolta ja saattaa päästä jopa halvemmalla. Kukin tavallaan, terveen järjen käyttö on sallittua.


Vieras, 10-06-2009
joo
mielestäni nuo säännöt ja lupakäytännöt ovat selkeät. Terveen maalaisjärjen käytölle ja oman kalastuskäyttäytymisen miettimiselle on jokaisella velvollisuus, mukaanlukien roskaaminen. Itse en välitä muiden kalansaannista tai saamattomuudesta, enkä kalastustavoista. Olen innokas perhokalastaja, koitan saada omatekoisilla perhoilla ja omilla taidoillani kalan narrattua. Joskus jää kala saamatta, aina ei voi onnistua, opiksi on sekin. Saamisen pakkoa ja kateutta en kalareissuani pilaamaan ota mukaani. Luvatta kalastavat on asia erikseen, ymmärrystä ei heru multa sellaiseen yhteisen hyvän vesittämiseen. Se menee sinne maalaisjärjen ja kalastuskäyttäytymisen miettimisen puolelle, kuten verkkokalastuskin joella... Kireitä siimoja, ei naamoja!


Vieras, 10-06-2009
hohhoijaa, menkää kalaan...
Onko sillä oikeesti jotai väliä millä kaveri kalan vieressä vetää? Olethan itsekin oikeutettu samaan kalastustapaan. 1 kala/lupa, selkeetä. Jos ei kalaa satu joelta saamaan, ei vika ole töhnämiesten eikä matomiesten, vaan omissa taidoissa ja menetelmissä! t.perhokalastaja


Vieras, 10-06-2009
Kalastusmuodoista
"Suljetussa" vesistössä tässä tapauksessa osakaskunta nimenomaan saa määrittää säännöt. Olisiko syytä kuitenkin määrittää sallitut pyydykset/pyyntikeinot, koska muuten esim. tuulastaminen, verkkokalastus, haavilla kalastaminen yms. on sallittua. Tämäkin pysyy osin yhden kalan säännössä, mutta pelkonani on, että mikäli kaikki on sallittua, niin myös väärinkäytökset ml. luvatta kalastaminen lisääntyvät.


Vahlman, 10-06-2009
viehekalastuskiellosta
Kuomion osakaskunta on hakenut 9.2.2000 kalastuslain 8§:n 1momentissa tarkoitetun onkimisen,pilkkimisen,ja viehekalastuksen kieltämistä virkistyskalastuspaikkana käytettävässä kuomiojoessa. Hakemus ja päätös löytyvät nyt joelle menevän "kalaportin" viereiseltä ilmoitustaululta (laavulta ja joenvarrella olevilta luvaton kalastuskieltotauluista ne oli revitty irti) Verkkopadolla suljetulla alueella olevat taimenet on tuotuja,joten olemme saaneet luvan kalastukseen syksyllä myös kuturauhoituksen aikana,koska kalat ei ole luontaisia nousukaloja. Verkkopadon koosta joku taisi kyselläkin aiemmin.Viime kesänä uusimme sen ja nyt silmäkoko 50 m/m.Pikkukala liikkuu aiempaan paremmin ja puhtaanapito tulvaaikaan helpottui


Vakikävijä, 10-06-2009
Tahnaa ja matoja
Itse elin pitkään siinä uskossa että tahnat ja matoset on kiellettyä kamaa kuomiolla.Nyt kun tuo selvisi kaikille muillekin epätietoisille niin luulen että istutuksen jälkeen uistimet tai perhot ei enää samaan malliin lennä kuomiolla.Mukavampi olisi ollut että nuo tahnahommat pysyisivät siellä ei sallittujen keinojen listalla koska nyt kuomiojoki menettää mainettansa jokikalastuskohteena.Vaikka joki onkin "suljettu" kohde niin kalastuksen salliminen ainoastaan uistimella ja perholla ei vähentäisi yhtään kalastajamääriä tuolla.Onhan se varma että tahnalla ja madolla ne kalat otetaan.Enää ei kannata varmaan sitä taimentakaan tumpata tuonne..


Vieras, 09-06-2009
Kalastusmuodoista
Onko Kuomio luokiteltu vielä lohi- ja siikapitoiseksi virtavedeksi? Mikäli on, niin tällöinhän aiemmin mainittu atraimen käyttö ja esim. matosyötin käyttö sekä kalan tartuttaminen ulkopuolelta on kielletty. Jos Kuomio ei ole lohi- ja siikapitoinen vesistö, niin koskeeko tämäkään, ellei vesialueen omistaja erikseen määritä? Tällaisessa tilanteessa paikassa saisi ilmeisesti kalastaa pelkällä läänikohtaisella luvalla.


Vahlman, 08-06-2009
syötillä kalastamisesta
Kyllä Perza olet oikein ymmärtänyt.Kalastustyyli halutaan pitää mahdollisimman monipuolisena. Elävän syötin ja tahnojen käyttö on sallittua.Pyrimme helppoon ja ymmärrettävään lupakäytäntöön.Kuten sanoit lohikala/lupa, ei pitäisi olla vaikeaa. Liian koukeroisten sääntöjen valvominenkin saattaisi osoittautua vaikeaksi.(Laavun seinät ei varmaan riittäisi sääntölapuille.esim.Galvanoidusta viiden tuuman nauloista kyhätyllä "atraimella" kalastus kielletty.Sellaisellakin kun on kalastettu)Normi järki kalastukseen ja ritilänvarastajathan ovatkin omaa luokkaansa


Perza, 08-06-2009
Syötillä kalastaminen?
Kysymys paikan pitäjille. Onko jotain rajoitusta millä välineillä joella saa kalastaa? Lähinnä tarkoitan noita syötti tahnoja, matoja/toukkia ym. muita mitkä on monessa joki/koski paikassa kielletty että saako niitä käyttää? Itse olen kylläkin aina kalastanut kuomiolla vain perholla ja joskus harvoin uistimella, mutta silti olen käsittänyt että joella saa käyttää syöttiäkin? Joskus on kuulunut kyllä "mutinoita" joiltain kalastajilta että ei saisi kalastaa tahnalla, mutta miten asia oikeasti on? Itellä ei ole mitään tahna/mato- onkijoita vastaan. Sama se on millä sen yhden kalan sieltä narraa. Kunhan se jää siihen yhteen.


Vieras, 06-06-2009
Passiivista tosiaan
Kävin minäkin tänään kalastelemassa joella. Vesi on matalalla ja virtaus olematon, ainoa kalahavainto oli perholla saamani 2kg kirjolohi, joka kyllä riitti mainiosti!


Vieras, 06-06-2009
Passiivisia kaloja
Käytiin tänä aamuna Kuomiolla. Tuloksena ainoastaan 1 reilun kilon kirjolohi perholla, joka sekin tuli kaverille pitkällisen härnäämisen ja useiden perhon vaihtojen jäljiltä. Asiaa ei luonnollisesti auttanut sateinen keli ja passiiviset kalat. Pikkukala näkyi olevan pääasiassa tiessään ja kirjojakin näkyi ainoastaan koko reissun aikana neljän hengen seurueemme osalta kokonaisen kahden kalan edestä. Paikalta löytyi TÄLLÄKIN kertaa jonkinnäköisiä vanhoja syöttitahnavirityksiä. Surullista tässä on se, että tahnakalastajat eivät toednnäköisesti ole muutenkaan luvallisesti kalassa.


Perza, 04-06-2009
On siellä kalaa
Kävin Tiistaina tekemässä reissun joelle. Saaliiksi sain 3 kirjolohta josta luonnollisesti laskin 2 takaisin. Perhoa purivat, tarkemmin sanottuna oranssia zonkeria. Härnätä sai kyllä tosissaan että ottivat kiinni. Yhdellä kalalla oli jonkun jättämä liitsi suupielessä. Kalat hyvänkokoisia 1,8kg pienin ja suurin 2,1kg. Kalaa oli paikkapaikoin useita kappaleita, mutta kun perhon heitti nokan eteen niin ei mitään vaikutusta. Eli kalaa siellä on, mutta passiivisia tosiaan. Osaava kalamies kyllä kuitenkin kalan saa nappaamaan. Salakkaa joki on nyt ihan täynnä ja lahnojakin siellä näytti uivan kun yhden puolenkilon lahnan sain saaliiksi. Minkäs kokoinen se aita on siellä alhaalla, kun puolenkilon lahnat mahtuu läpi? Vai liekkö lahnat sitten elelee siellä joessa. Vielä yks juttu pitää mainita että ottakaa hyttys myrkkyä mukaan kun menette iltapuolella tuonne kalalle! On nimittäin itikoita jonninverran joen varrella.


Vahlman, 03-06-2009
Apua tarvittaisiin
Olisikohan kellään havaintoja ulkotulipaikan ritilästä?.Olisiko jollakulla ollut niin kuivia makkaroita,että olisi tarttunut ritilään kiinni tai joku "avulias" olisi vienyt ritilän kunnostettavaksi. Toki mekin olisimme voineet sen korjata kunhan vain olisimme saaneet tiedon viasta. Palautus-aikataulusta olisin kiinostunut. Uskoisin ja (toivon) että tosikalastajia tämä asia ei muuten koske kuin että jos joku olisi sattunut näkemään kenen matkaan ritilä on lähtenyt? Verkkopatoa puhdistaessa pintakäyntejä näkyi alhaalla siitepölylautan reunoilla.


T.P, 03-06-2009
Eilisen tilanne
Nyt vesi vähissä, yksi havainto kirrestä. Kovin passiivisia ovat. Toivotaan että tulevat sateet lisää vettä ja virtausta. Uutta kalasatsia odotellessa...


Vieras, 24-05-2009
kalaa
Tänään kävin joella perhoa uittamassa. Ensimmäinen kala, 1,8kg kirjo, tuli heti viidennellä heitolla. Kala mukaan ja baarille uuden luvan ostoon. Sitten saikin heitellä jo vähän kauemmin. Lukemattomien pohjatärppien ja kahden karkuutuksen jälkeen sain vielä 2,0kg kirjon. Papin aamen kalalle niskaan ja kotimatkalle hyvillä mielin.


Vieras, 24-05-2009
kalaa tuli
Perjantaina käytiin joella nakkelemassa perhoa ja tulostakin tuli.1,6 ja 1,8 kirjot matkaan.Leechit pelitti ja kalojakin näkyi jo mukavasti virrassa.Vesi on hyvällä korkeudella nyt.


Vieras, 09-05-2009
visiitti joella
eilen tuli käytyä joella ja hiljaista oli pinnan ylä- ja alapuolella. Ekan tunnin aikana sain 2 alle kiloista kirjoa jotka vapautin hivenen vauraamman yksilön toivossa. Sen jälkeen ei sitten ollutkaan minkäänlaisia kalahavaintoja. Perhorasiat tuli koluttua läpi ja montut pohjia myöten ruopattua, mutta taitaa olla joessa kalat todella vähissä. Harvemmin joelta on tarvinnut tyhjin käsin lähteä kotimatkalle...


Vieras, 07-05-2009
Avaus
Oma perhostelukausi alkoi pari päivää sitten. Lukemattomien pohjatärppien jälkeen, viimeisellä heitolla tuli nätti ja pirteä 1,6 kg kirjo. Ottiperhona oli oranssi pyrstöinen "Musta" Leech. Pitää poiketa joella toistekin.


Vieras, 03-05-2009
-09 eka visiitti joella
Tapahtumiakin oli: kiloinen kirre sekä pieni ja laiha taimenen, alle 40cm, saivat jatkaa uiskentelua perhomaistiaisen jälkeen. Ihan mukava 49cm/~1,5kg kirre lähti kuitenkin mukaan viime heitoilla!


Vieras, 03-05-2009
Häröt
Joo virppamiehet vei pitemmän korren,mutta...Perseilijöitä liikenteessä oli ainakin vapun päivänä.Älytöntä tulla kalaan jos tarkoitus ei ole muuta kuin rikkoa sääntöjä.Luulen että joku menetti ainakin vapansa..olkoon opetus hänelle.


Vieras, 02-05-2009
Kevään ottiväline
Hävettää myöntää, mutta menee virvelipuolelle. Ei siis perho. Beten Lotto-lippa näkyi pelittävän muilla viimeeksi, kun itse piiskasin "tyhjää" käyden kaikki rasiat läpi pl. pinturit.


Vieras, 30-04-2009
ottiperho
eli otsikon mukaan, mikä on ollut alkukevään ottipeli?


Vieras, 24-04-2009
Vieheistä
Meillä ainakin pelitti kirreille ja tantuille samat oranssi-mustat pikku vaaput ( n.4cm)


Vieras, 24-04-2009
Perhoista/uistimista
Nii minkä väriset vieheet ovat toimineet Kuomiolla näiden ensimmäisten reissujen aikana?


Perza, 23-04-2009
Taimen
Kyllä vaan webbimasteri puhuu asiaa. Taimenet varsinkin näin keväällä ovat siinä kunnossa että niitä ei voi edes syödä, sama homma syksyllä kudunaikaan ja keskikesällä lämpimän vedenaikaan lihaan on varmasti jäänyt mudanmaku, kun vuoden päivät on taimen joessa viihtynyt. Eli syömäkalaksi taimenesta ei tuolla joella taida olla. Mutta varmasti on mukava väsytellä isompaa taimenta. Taimen varmasti kasvaa nopeasti tuolla, kunhan salakkaa vaan jokeen nousee ja onhan siellä toki kaikennäköisiä ötököitäkin mitä syödä. Itse aion ainakin laskea kaikki taimenet takaisin mitä tuolta saan, tuli kirjolohia tai ei. Pitääpä taas katella kalenterista seuraavaa reissua...


Weppimasteri, 23-04-2009
Kalaa
Kausi on selkeästi lähtenyt käyntiin, kun saalisilmoituksia on tippunut. Havainnot taimenista ovat varmasti monelle iloinen asia, ainakin sen suhteen, että ovat selviytyneet talvesta ja saukosta. Toivottavasti tästä ei tule tapa, mutta heitän tähän toisenkin ehdotuksen parin päivän sisään. Koska kirjolohi on se varsinainen saaliskala Kuomiolla niin oikeastaan olisi mukavaa, jos taimenet laskettaisiin takaisin niin mahdollisesti muutkin voisivat niistä nauttia (varsinkin jos kasvavat hyvin). Toki jos ei virkoa niin sitten asia selvä. Tällaista tällä kertaa.


Vieras, 23-04-2009
Kalaa on
Tuli käytyä tänään pojan kanssa kalassa ja kyllähän sielä kalaa oli.Reilu parituntinen sielä vietettiin ja kotiin lähti kaksi kirreä 1,6kg ja 2,2kg. Pari taimentakin kävi rannalla, mutta pääsivät takaisin lihoamaan. Muitakin kalastajia näkyi olevan ja saalistakin näkyivät saavan.


Vahlman, 22-04-2009
kauden aloitus
Tervehdys! On tohinoissa jäänyt päivittämättä kalojen saapuminen,eli kyllä ensimmäinen satsi tuli perjantaina.Kaikki oli kirjoa.JOS taimenia nousee niin ne on viime vuoden satoa.(JIPPIII jos saukko ei ole kaikkia vienyt) Eikun siimat viuhumaan!


perza, 21-04-2009
Nihkeetä
Tänään tuli käytyä joella testaamassa vieläkö se perho lentää talven jäljiltä ja lentihän se kalatkaan ei häirinneet itse kalastusta. Tai alussa yksi kirjolohi kävi kuvattamassa itsensä ja senjälkeen olikin 4 tuntia hiljaiseloa. Kaloja ei edes näkynyt missään, mutta kyllä niitä varmasti siellä joen pohjalla oli. Luvan loppupuolella sainkin sitten sen yhden kiintiö kalan ja ihan mukavan kokoinen sekin 1,57kg. Serkku sai sitten luvanlopulla kaksi pientä taimenta kahdella perättäisellä heitolla. Kelta/oranssiin liitsiin nappasi virveli välinein heitettynä. Toisen taimenen otti ja toisen laski takaisin. Toinenkin olisi mennyt takaisin, mutta ei lähtenyt enää uimaan. Oliko taimenia viime istutuksessa mukana vai onko noita viime kesän istutuksista jääneitä? Voi olla että jos taimenia jokeen on jäänyt enemmänkin niin tuossa loppukesästä voi saada siiman päähän erittäin voimakkaankin yksilön, jos vaan oppivat syömään jokeen nousseita salakoita.


Vieras, 21-04-2009
talkoot
Hep, mukana ollaan. Voin ottaa vaikka kymmenen roskaa(taas),jos löytyy. Koskas tulee "tuoretta" kalaa jokeen? Mikko Kouvolasta.


Weppimasteri, 20-04-2009
Siivoustalkoot (ehdotus)
Tuli tuossa edellisen kirjoitelman jälkeen ihan ex tempore mieleen, että kun nuo siivoustalkoot lähestyvät niin aika moni osallistuja varmaan on paikallista porukkaa. Ajattelin ehdottaa (haastaa mukaan) kaikki ne tämän vuoden kalastajat, jotka eivät ko. talkoisiin pääse. Eli kun käyt kalassa ja teet lähtöä kotiin päin. Nappaa mukaan yksi roska ja nakkaa se roskikseen. Tällä voisi olla melkoinen vaikutus. Toki ymmärrän ajatuksen niillä, jotka vievät omansa pois, niin miksi pitäisi viedä sitten vieraiden roskat. Samaa ajattelen minäkin, mutta haaste on nyt heitetty. Tulen tekemään tarkastuskäynnin heinäkuussa (tämän kohtaan se irvistyshymiö).:)

Weppimasteri, 20-04-2009
Kalaa taitaa olla
Kuulemani (oikeesti lukemani) mukaan kalaa on saatu ylös ainakin se yksi kappale. Ehkäpä muut kalastajat laittavat omia havaintojaan, tai jopa kuvan kera saalisilmoituslomakkeen kautta.


Vieras, 20-04-2009
Kalaan
Onko kukaan käynyt lähipäivinä kalassa entä onko tullut kalaa?


Vahlman, 07-04-2009
istutusajankohdat
Eihän toki liian vaativaa. Palautteet on aina tervetulleita ja ressusien mukaan pyritään parannuksiin! Syksyn istutus olisi meidänkin mieleen koska silloin tosiaan olisi jo hyvissä ajoin keväällä kunnon kokoista pyydettävää heti kun jäät antaa myöten kalastaa.Kyllähän kalat siellä pärjäisi talven yli, mutta kyllä se saukko(t)veijari on se syy miksi niitä ei kannata sinne syötäväksi tuoda. Istutukset kyllä aloitellaan piakkoin.Uutispuolelle tulee lähipäivinä lisää infoa


Aktiivi kävijä, 03-04-2009
Kaloja
Hienoja kuvia oli Harri ottanut! Aika komeita jääpuikkojakin näkyi kallio seinämillä olevan. Mutta mahtaakohan joessa olla tällähetkellä yhtään kalaa? Nyt kun on näitä kauniita ja lämpimiä kevät kelejä niin mukavahan se olisi joelle mennä kalastelemaan kirjolohia, mutta jos joki on tyhjä niin eipä se oikein silloin onnistu. Jos jotain "uudistusta" vois mainita niin juuri tuohon istutus juttuun. Eli eikö myöhään syksyllä/alkutalvelle voisi saada yhden satsin kalaa jokeen? Näin kalaa varmasti säästyisi keväällekkin ja olsipahan ne kalat varmasti erinäköisiäkin kun muutaman kuukauden joessa elelisi. Vai onko tässä joku semmonen omma että kala ei selviä talvesta tuolla joella? Vieläkö se saukko verottaa kaloja talvisin? Nii ja mitä niihin pariin laudanpätkään tulee siellä kallionkohdilla yläpuolella jokea niin ne voisi olla ehkäpä vähän tukevammat. Samoin alapuolella voisi siinä "suo" kohdalla olla jonkinlaiset pitkospuun tapaiset. Toivottavasti en ollut liian vaativa asiakas...


Vieras, 31-03-2009
Hyvä Harri
Tosi hienoja kuvia oot napsinu joelta. Kaipa sitä taas kalastamaan on lähdettävä......on ainakin siistin näköistä vaikka kalaakaan ei tulisi....=) Kevättä odotellen.


Vahlman, 02-03-2009
veden määrästä
Ei joki kuiva toki ole. Vedenpinta vaan oli jäidentulon aikaan niin korkealla,että veden laskiessa jäät jäi rannoilta ikäänkuin "ilmaan"


Vieras, 25-02-2009
veden pinta
Eli onko joen pinta niin alhaalla notta kalat ei elä?


Vahlman, 23-02-2009
pettävää jäätä
Patoluukut on kiinni.Vesi katosi jään alta rannoilta.Kävin viikolla kastelemassa jalat alasuvannossa. Ei voi suositella kalastamista jäältä


Vieras, 18-02-2009
jäätä?
onko suvannoissa jäätä? pääseekö pilkille?


Vahlman, 05-01-2009
kalaa/jäätä
Kyllä sieltä joulukalojakin porukat saivat ja kyllähän siellä joitain yksilöitä varmaan möllöttelee. Tein sunnuntaina kierroksen ja kyllä jäätä oli jo suvannoissa kauttaaltaan.Virtaavat paikat sulana. Jos pakkaset jatkuisivat tällaisina ja veden virtaus vähenisi niin varmaan jäälle pääsisi kalaankin. Tällä hetkellä en suosittelisi.


Vieras, 03-01-2009
Pilkin uittoa
Onko kuomiolla mahdollista käydä pilkkiä uittaa suvannoissa?(tietenkin jos jäätilanne sallii)onko joki ollut normaali talvena jäässä?