Vieras, 10-10-2010
sopivaa
Niin kyllähän kuomiolla on aina ollu kalaa riittävästi ja kokoskaalakin on ollut sopiva.Kunhan kalojen alaraja liikkuu siinä 40 sentin tietämillä niin siinä ei kellään pitäis olla valittamista.Kyllä jämpti o näi.


Vieras, 10-10-2010
kaloja
Perhostelija haluaa taas isompaa kalaa. Samanaikaisesti kirjoitat alempana useammankin kerran että isompi vei perhon. Tyydy vain niihin mitä joessa on & mihin taidot riittää. Ei niitä uusia kaloja tarvitse joka viikko istuttaa on siellä vanhoja kaloja joiden pyydystäminen antaa hieman haastetta


Perhostelija, 09-10-2010
Istutuksista!
Vieläkö ennen talvea kalasatsi saadaan kuomionjokeen? Saisivat laittaa vähän isompaa kirreä jokeen! Onko vielä joesta kalaa noussut? Itse en ole nyt käynyt kuomiolla jos sitä vielä heittäis yhden tai toisenkin reissun;)


Perhostelija, 29-09-2010
Kalassa!
Tiistaina tuli jälleen käytyä jokea koluamassa heti aamusta 9 aikaan. Aamu oli aika kylmä lämmintä oli +3 astetta ja hiljaista tuntui joella olevan ei kalat pahemmin pinnassa käyneet eikä muutenkaan olleet syönnillä, lähdin jokea koluumaan ylhäältä alaspäin mutta tyhjää tuntui olevan.. Vähän myöhemmin joelle saapui muutama nuori kaveri lisää ja lähti koluamaan syviä monttuja mutta aika hiljaista oli niilläkin. Sitten iltapäivällä syönti pikkasen parani mutta kalat ottivat varovaisesti ja eivät pysyneet kiinni. Karkuutin varmaan 12 kalaa, yksi isompi kala vei tapsini mennessään oli varmaankin niitä kesäisiä vanhoja kaloja.. Oli kyllä itseluottamus koetuksella tällä reissussa.. Lopuksi sain vihdoin ja viimein sen ensimmäisen kalan ylös ja pääsin lopettelemaan reissuani siihen=) Nyt on turha kaloja yrittää kalastaa ovat sen verran revittyjä ja arkoja. Toivottavasti jokeen saataisiin vähän isompia kirjolohia seuraavaan satsiin ennen talvea..


Vieras, 28-09-2010
Kalaa tuli mukavasti
Lauantaina alkuillasta kävin pari tuntia joella kalastelemassa perholla, saldo 4 kirjolohta ja pari karkuutusta. 1 kirjo lähti savukalaksi mukaan. Aika pieniä olit kalat, alle puolentoista kilon oli noilla painoarvio ja samaa kaliberia näkyi muutkin saaneen. Toivottavasti syksy olisi pitkä, ja vielä muutama kalasatsi jokeen laitettaisiin ennen talven tuloa...


Perhostelija, 27-09-2010
Kalassa!
Tuli käytyä lauantaina taas koskella kalassa porukkaa oli paljon joella. Muutama oli pieniä kirjolohi saaneet mutta ei mitää suurempia, Itse lähdin ylhäälle ja kun pääsin ylös niin alkoi satamaan kaatamalla vettä ja ukkonen rupesi jyrisemään.. Ajattelin lähteä laavulle odottamaan että sade lakkaa. Melkein heti kun laavulle pääsin niin sade lakkasi ja lähdin takaisin ylös kalastelemaan.. hiljaista tuntui olevan ei paljon pintakäyntejä ollut, mutta muutamamia tärppejä harvakseltaan.. Lopulta reissun kruunasi 47cm kirjolohi jonka vein kotia mukanaan eli ei tyhjä reissu tullut vaikka ajattelin että tänään on kalat tiukassa kun on näin paljon kalastajia. Onneksi ahti antoi edes yhdenkin kalas joka sai kumarruksen:)


Perhostelija, 23-09-2010
Kalassa!
Tuli käytyä tänään pyörähtämässä joella. Kalaa nyt ei aivan kauheasti ollut minun mielestäni, mutta ilman kalaa en jäänyt pieniä oli lohet mitä näkyivät yksi iso lohi oli joessa joka pääsi vapaaksi kun ei pysynyt kiinni:/. Yksi taimen sai vapautensa komean värinen oli taimen ja koukkuleuka:) Yritin ottaa muutaman syksyisen kuvan mutta loppui kamerasta akku niin jäi sitten syksyiset kuvat ottamatta..


Vahlman, 22-09-2010
Vesi/kala
No niin! Vesitilanne ei vielä jippii...huutoja irroita mutta pikkuhiljaa paranee! Kalatilanne sen sijaan antaa aihetta jo kuperkeikkaan. Lisää kalaa laitettiin juuri. Ja kuten tuossa aikaisemmista kyseilyistä tuli ilmi niin ne taimenet vain kalastusnautintoa tuomaan! Vapautus 15/11 sakka.Vain lohi mukaan.TOSI KIREITÄ SIIMOJA


Webmaster, 17-09-2010
Taimenet
@Mie Luepa "Luvat ja säännöt".


Mie, 17-09-2010
Varmistus
Vai on myös taimenta tulossa. Tarkennuksena vielä: onko siis taimenet nyt rauhoitusaikana laskettava vapauteen? Lähipäivinä voisi tulla kokeilemaan kaverin kanssa. Lähes kaikkialla muualla tuntuu oelvan rauhoituskielto yllä. Kaitpa siellä nytkin jotai ui, kalalähetyksen jälkeen sitten vaikka uusi yritys.


Vahlman, 08-09-2010
Rauhallista
Kokonaispituus kalastusalueella on n.0.5 km. Tämän hetken vesimäärällä laavun alapuolisen suvannon jälkeen ei ole oikein muuta mahdollisuutta kuin pintaperholla korkeintaan. Ja onhan tietysti verkkopadolta mahdollisuus ylävirtaan heittely. Viikollahan on yleensä hiljaisinta. Aurinkoinen viikonloppu niin kyllähän keskipäivällä saattaa porukkaa olla liikkellä tungokseen asti.Muttta eiköhän sopu sijaa anna.


Mie, 07-09-2010
Porukkaa?
Varmaan se on itsekin tultava vielä syksyn mittaan kokemaan paikka, vaikka ajoa jonkin verran tuleekin. Onkos tuolla kuinka ruuhkaista yleensä? Sen verran pikkusien oloinen paikka, että mieluusti välttäisi paikallaolon suurimpien ryntäysten aikana. Kuinkas pitkä tämä kalastettava pätkä tarkalleen ottaen on? Onko laavulta sinne "ryteikköön" suunnistettaessa vielä kalastettavia kohtia?


Perhostelija, 06-09-2010
Kalassa?
Noniin näyttää kalaa taas koskessa olevan joo mutta hyvin pieniä oli.. - Tuli ihan sattumalta rupateltua yhen kalastajan kanssa ja se sanoi pari vuotta sitten saaneensa 6kg taimenen kuomiolta onko totta että sinne oltiin istutettu emo taimenia? - Komea oli taimen minkä näytti kamerastaan;) - Minkäkokoista kala on nyt mitä jokeen istutettiin onko yhtään 3-4kg kaloja?


Vieras, 6-09-2010
Vois käväistä
keskiviikkona takoitus olis käväistä pitkästä aikaan, luvat aattelin käydä matkalla ostamassa Ristiinan Vapari OY-liikkeestä. Onko kukaan käynyt ostamassa sieltä, että voisi varmistaa onko se liike missä muistelen; eli Mikkelistä päin tullessa käännytään Lappeenrannan tieltä Ristiinaan ja sitten se ensimmäinen risteys ennen Markettia niin siitä vasemmalle ja sitten liike muistaakseni näkyykin n.100m päässä tien oikealla puolella, eli muistanko oikein?


JP, 27-08-2010
Hohhoijaa,
jopas täällä käydään lämpöisinä. Itse en ole viitsinyt kohta kahteen kuukauteen käydä turhauttamassa itseäni joella enkä koskilla veden vähyyden ja lämpötilan takia... Hienoa että uusi kalasatsi on tuloillaan ja vedetkin viilenemään päin. Tämä kesä meni näin, nautitaan kaikki syksystä kirein siimoin ja iloisin mielin!


Vahlman, 24-08-2010
Vettä ja Valoa
Vettä tulee taivaalta ja valoa tunnelinpäästä. On tilattu pelkäämättömiä,rohkeita,iskuhalukkaita lohia.Toiveissa olis että ne vahvistuisivat siirtokuntoon ensi viikoksi.Siis hetki vielä niin kyllä se tästä taas lähtee:)


Webmaster, 22-08-2010
Kalaan siitä!
No niin, nyt on varmaankin aika ylläpidon huomauttaa, että jatketaan asialinjalla täällä vieraskirjassa. Jätetään ns. henkilökohtaisuudet pois ellei sitä erikseen pyydetä. Hus kalaan siitä, sitomaan perhoja, miettimään uusia konsteja, mitä vielä. Vallitsevaan joki/kalatilanteeseen on varmasti syynsä ja Harri varmasti vastailee kysymyksiin niin hyvin kuin vain voi ja kerkee.


Perhostelija, 22-08-2010
Haha!
No sanottaisko näin että jos käy pari perhorasiaa läpi ja mihinkään ei ota niin sillon on tosissaan kaloissa vika! No johan tuota on 12vuotta tullu kalastettua että kyllä mä varmasti tiedän miten kaloja kalastetaan!


Kekkonen, 21-08-2010
code
Taidat olla vielä nuori poika perhostelija?Asennetta korjaamaan kotia..Kukaan ei huuda kosken rannalla,kaikki tietää että silloin ei saada kaloja.


Pörhö, 21-08-2010
varma kala
Kalastuksen pointti on siinä että pitää vähäsen tehdä töitä kalojen eteen.Arat kalat = pienempää perhoa ja varovaisempi lähestyminen..yleensä jo näillä vinkeillä kalapussin paino kasvaa.Sitten vielä ylimäärästen heittojen minimointi ja mahdollisesti eri perhojen tarjoaminen näille aroille yksilöille auttaa.Bensat ja luvat kuuluu homman kuvaan,mistä sitä ikinä tietää että kalaa saa varmasti paitsi prisman matalikolta.Lupien hintojen puolittaminen ylipäätään sulkisi tämmöisten paikkojen toiminnan..olisko edes järkevää puolittaa lupien hintoja,merkitsisi vain vähemmän istutuksia..vähemmän kalastettavaa.


Perhostelija, 20-08-2010
Just just!:D
- Ei mulla mitää hätää oo.. Ois vaan aika hyvä välillä saada uusiakin kaloja jotka eivät oo noin arkoja ja pelokkaita kun mitä joella on! - Ei viitsisi maksaa aina turhan takia bensoja ja lupia! - Ja jos sulla vieras on jotain niin tuu älä täällä huuda vaan tuu sanomaan tänne!;)


Vieras, 17-08-2010
kaloja?
Perhostelijalla tuntuu olevan niin suuri hätä kaloista että pitäisikö hänet päästää kalastamaan muutama kala suoraan tankkiautosta jotta saisi "varman" saaliin...


Vieras, 17-08-2010
kalat
Ei niitä istutus päiviä varmaan vieraskirjaan ilmoitella...


Perhostelija, 16-08-2010
Sellasta
No eipä taida muu auttaa kun odotella ens kuuta että saa uudet kalat jokeen niin pääsee kalastelemaan taas=) - Alkukuustako saadaan uudet kalat jokeen? - Vieläkö kalastajia on joella käynyt?
SähköpostiosoiteSähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen


Vahlman, 15-08-2010
laiskoja kaloja
Kalantomittaja vertasi 24 asteisen veden vaikutusta lohiin samaksi jos ihminen laitetaan 60 asteiseen saunaan muutamaksi päiväksi. Ei oikein ruoka muistu mieleen.Tärkeintä on pysyä hengissä.Liekö tuo kala innostune puolenhinnan lupavieheeseen sen hanakkaammin;-)


Perhostelija, 15-08-2010
Kaloja?
Eikös luvat kannattaisi tiputtaa puoleen hintaa sen ajaksi kun kalaa pistetään? - Kalaa tuskin pahemmin koskessa enää on.. Viimeks kun kävin niin tyhjää oli muutaman näin ja eipä ottanu vaikka mitä tarjos! - Tarvisi uudet kalat mitkä ei olisi noin säikkyjä ja arkoja niin sieltä voisi jotain saada.


Vahlman, 07-08-2010
huh hellettä
Kuolleita kaloja /haukia ,lahnoja,lohia kaikkia on löytynyt:( Tällä hetkellä joessa vielä joitain kirjoja sinnittelee. Uusia istutuksia joudutaan odottelemaan.Toimittajat ei tällä hetkellä saa kalaa elävänä perille. Kirjolohen osalta hiljaista, toki normaali kalakanta ei ole kokonaan hävinnyt vaikka vesitilanne on huono.


Perhostelija, 01-08-2010
Kuomionjoki
Vai niin, jotenkin arvasin että se ei tulisi onnistumaan kun sielä alapuolella sitä haukea on paljon.. Miten laitetaanko taimentakin sitten jokeen? Kirjolohi/taimen yhdistelma kyllä toimii joo;> - Jospa sitä ens kuussa taas tulisi kalaan kun rupeisi viilenemään ja vettä odotellessa joo:)


Vahlman, 31-07-2010
Istutuksista
Kaloja laitellaan kävijämääriä seuraten.Tasaisenvauhdintaulukolla noin kuukauden välein.Kerta-annos on n.150 kg.Harjuskokeilu ei tuottanut tulosta.Liekö haukikanta liian hyvä vai mikä syynä.Kirjo/taimenia hieman sekaan on todettu toimivaksi yhdistelmäksi (pysyy kustannukset kurissa) Sateita odotellen.


Perhostelija, 29-07-2010
Miten jatkossa kalan istutus jokeen?
Miten kalaa pistetään jokeen onko se kuukauden välein vai? Paljonko kg määräsesti kalaa laitetaan? - Olisi kiva joskus tuolta löytää se mörkö ja saada ylös asti;) - Keskiviikkona oli iso kirre ootto-ongessa mutta prkl vei koukun mukanaan:/ - Mukava paikka kaiken kaikkiaan ja mikäpäs siinä tulen ääressä käristellä makkaraa ja nauttia hienosta säästä=) - Toivotaan sateita lähiaikoina että joen vesi tilanne ei enää pahene entisestään:)


Perhostelija, 29-07-2010
Kuomionjoentilanne
Käväisin koskella keskiviikkona ja kyllä huomasi että ukkosmyrsky on mennyt joen ohitse puita näytti olevan kaatunut ja kuolleita kaloja näytti olevan vieläkin muutamia joen syvimmässä kohdassa puitten alla. - Kalaa koskessa kumminkin on mutta ovat todella arkoja eikä tunnu ottavan mihinkään perhoa uitin lohen suuhun niin karkuun lähti uimaan muutamia tapahtumia ja vihdoin ja viimein 1.4kg kirjolohen sain:) - Toivotaan että vettä sataisi nytten että kaloilla olisi parempi olla ja happi ei loppuisi kokonaan, rupeisivat kalatkin syömään taas niinkun ennenkin=) - Millos taas koskeen pistetään vähän isompaa kirreä? Mikä on harjuksen tilanne? En ole vielä ensimmäiseenkään törmännyt.. hmm?


Perza, 24-07-2010
Puita ja kaloja
Kävin tuossa äsken joella iltakalassa. Kaloja näkyi todellakin paljon siinä heti sillan molemmin puolin virrassa. Eivät ota mihinkkään, kävin läpi koko rasian perhot ja viimein sain reilu kilonpainoisen kirjolohen nappaamaan pieneen keltaseen larvaan. Ylhäälläkin muutama kala näkyi, mutta todella arkoja ja passiivisia ovat. Puita oli tosiaan kaatunut sitten viimekäynnin(joskus keväällä). Ne kalliomontun koivut kyllä joutas ottaa pois. Ovat ainakin omasta mielestä tiellä.


Vieras, 21-07-2010
Kaloja on
Kävin eilen Kuomiolla, reissu välillä 06-11. Kaloja näkyi reilusti, mutta mikään ei tuntunut kelpaavan. Laavun sillan virrassa pystyi bongaamaan kerralla parhaimmillaan 15 kalaa. Veden lämpötilan ollessa tällainen ei ole tosin mikään ihme, ettei maistunut. Kaloja sai härnätä kunnolla, edes perhon suuhun uittaminen ei toiminut, koska kalat pitivät kidan kiinni. Pitkällisen kiusaamisen jälkeen yksi kirjo hermostui perhoon - ylös. Tällä kelillä C&R ei kannata, kalat ovat väsytyksen jäljiltä niin maitohapoilla, että pääsevät hengestään. Lahnoja tuli enemmänkin. Joella oli muutama puu kaatunut joen yli - toivomuksena olisi, ettei kaikkea raivattaisi pois tai jätettäisi edes poikittaisiksi uppotukeiksi, jolloin kalojen viihtyvyys ja ravinto lisääntyisi!


Vahlman, 19-07-2010
vettä?
Joo! Kysymys on tosiaan ajankohtainen.Helle on kuivattanut virtaukset melko vähäiseksi ja kalatkin taitaa ainakin päiväaikaan olla hyvinkin laiskoja.Ja kalastajatkin on tainneet olla rannoilla loikoilemassa? Mutta eiköhän se keli viilene pikkuhiljaa.


Perza, 18-07-2010
vettä ja kaloja
Miten on näin helteellä käyny kirjolohi pyydykseen? Onkohan joessa vielä vettä? Jos kävin joku ilta pyörähtämässä.


Vieras, 09-06-2010
5kg
no eipä tuo hirveesti vastaan taistellu, ainakaan tuon kokoseks.. ei siinä tainnu viittä minuuttia mennä ku kala oli kuivalla maalla... olipa sentää ennätyskokonen jalokala itselleni, toistaiseks


Vieras, 09-06-2010
Kala
Onnee kalastajalle, veikkaisin että isoimpia mitä joelta saatu. Itsekkin sain joelta vajaa kuukaus sitten 4,7kg ja pituutta oli 66cm. Kyllähän ton kokoiset ihan mukavasti pistää hanttiin.


webmaster, 08-06-2010
5 kg kirjo
Onpa jööti. Laittoko hanttiin ja kuinka kauan kesti saada ylös?


Vieras, 19-05-2010
Virvelillä
Tulipa sitten käytyä. Saalista ei tullut, vaikka ei kyllä ollut kaukana. Ponteva kirjolohi pääsi kuitenkin pakenemaan viime hetkillä. Tämä heti reissun alussa, siitä pitäen ei enää ollenkaan tärppejä vaikka kaikenlaista tuli tarjoiltua. Uudelleenkin on kyllä tultava, vaikka matkaa tuleekin mukavasti. Ihan jees paikka ja hyvin kalastettavissa virvelillä. Kenties seuraavalla reissulla sitten jo lohikin kotiin viemisiksi. Kuinkas usein teillä muuten on tapana noita kaloja jokeen istuttaa?


Vahlman, 17-05-2010
virvelillä
Kyllä vaan! Tässä oli vähän aikaa vedellä hieman kiire mutta nyt alkaa virtaus tasoittumaan niin kyllä lippa/lusikkavehkeet toimii varmasti!


Vieras, 17-05-2010
Virvelillä?
Olisiko tämä paikka kuinka hyvin kalastettavissa virvelillä? Perhosteluhommat kun vielä hieman hakusessa.


Vieras, 16-05-2010
Kalassa
Vissiinkiin istutettu sekaan muutamia "isompia"? Eilen käväisin joella ja mukaan lähti paksu porsas jolla painoa 4,7kg ja pituutta 66cm. Kyllähän tuo siiman päässä jo tuntui joltakin.


JiiPee, 14-05-2010
Hieno meininki!
Tänään tuli käytyä pikavisiitillä joella perhoa heittämässä. Rauhallinen heittelytuokio katkesi 40min kohdalla kun siiman jatkoksi liittyi kunnon kala. Sainkin väsytellä jonkin aikaa ennenkuin kala antautui haavittavaksi. Paksun porsaan painosta puntari venyi 4,1kg lukemaan ja mittaa oli n.64cm. Aivan mahtava elämys kammeta tuollainen kala haaviin!


Vieras, 11-05-2010
vesi
Ei tuo veden paljous kalastusta haittaa,kun saa pyynnöt oikeaan syvyyteen niin kalaa saa kyllä!Ei ne kylmällä vedellä pintaan tule...


Vieras kalajorma, 02-05-2010
kirjolohi taimen
kävimme tuossa 2 viikkoa sitten kalassa joella kaverin kanssa niin saimme 1 komean taimenen 46cm ja lisäksi 1,6kg kirjolohen... kaloja on tosin vähän nämä tuli 4h aikana.--- 3viikkoa sitten kalaa vielä oli niin paljon että heitti minne tahansa ni nappasi, silloin sain 2,6kg 52cm kirjolohen komea oli =) tulva joella vain häiritsee kalastusta!!!


T.P, 26-04-2010
Kaloja
Kyllähän tuolta nuita kaloja taitaapi saada vähän jokapuolelta....=D Kokeiles vaan vaik erilaisia liitsejä ja musta pikku nymphi on ronkelimmalle kalalle hyvä. Kuten alempana lukee ni vettä on kuulemma aika paljon. Mites tuo kalastuspaine on kasvanu joella?? Kirjoista viikonloppuna heikosti havaintoja ollu. Ajattelin että onko kävijämäärät noussu??? =) Kuulin myös, että kalastuksen valvojia on ainakin ollut paikalla useasti?? ---> Erittäin hieno asia.


Vieras, 25-04-2010
Avaus
Mistäs kohdilta ihmiset on kaloja saaneet ja millä perhoilla? Kausi olisi tarkoitus avata joku päivä tulevalla viikolla ja jotain olisi kiva saadakin!


Vieras, 24-04-2010
Kauden avaus
Tänään tuli käytyä joella perhoja uittamassa. Olipa siellä monta muutakin yrittäjää ja kalaakin moni sai. Ite sain saaliiksi 3kpl kirjolohia joista kaksi otin. Suurin olikin jo aika hyvänkokoinen 3,33kg vaikka moni arvioikin kalaa n. 2,5kg painoiseksi. :) Hyvä reissu vaikka vesi onkin todella korkealla. Saappaat kaikille jalkaan jos meinaa joelle mennä!


Vieras, 21-04-2010
onhan siellä kalaa!
hei! käytiin kaverin kanssa viime viikolla kalassa ja vesi tuntuu olevan mukavankin korkealla,mutta kesän vesitilanteeseen verrattuna ei niin hyvä koska silloin kun on ollut vähemmän vettä niin kirjot ovat viihtyneet paremmin suvannoissa nyt tuntuvat olevan jossain aivan muualla. no kuitenkin siitä keski väylältä saatiin kaverin kanssa molemmat n1,5kg kirjot ja muutama pääsi karkuunkin no ei muuta ku odotellessa veden laskemista ja lämpenemistä niin eiköhän sieltä kohta rupe ihan hyvin kalaa tulemaan =) KIREITÄ SIIMOJA!!!


Vahlman, 19-04-2010
lisälupa/aika
Uudet jutut aina vie aikansa hioutuaakseen uomiinsa.Uutisointiin tulossa tarkennusta. Lupahinta 12 e 5 tuntia 1 lohikala ja SILLE luvalle voi OSTOHETKELLÄ ostaa lisäkaloja 10e kpl. Kun maksetut kalat NOSTETTU ja haluaa vielä jatkaa kalastusta uusi lupa 12e 5tuntia 1 lohikala ja mahd. lisäkaloja 10e kpl. että kyllä se tästä:)


Vieras, 18-04-2010
lupa juttuja 2
Heitän tähän nyt oman näkemyksen asiasta. Eli ajattelisin asian niin että kun eka olet ostanut 5 tunnin luvan 12 eurolla. Kalan saat 3 tunnin kalastuksen jälkeen ja käyt ostamassa lisäluvan niin minusta se lupa pitäisi antaa sen toiset 5 tuntia aikaa. Kalastus ajastahan sitä kaiketi maksetaan? Sitten jos ottaa päällekkäin nuo luvat eli maksaa se 22€ niin 5 tuntia on kalastusaikaa saada 2 kalaa.


Webmaster, 18-04-2010
Toisen luvan kalastusaika
Oli muuten hyvät pointit "vieraan" kirjotuksessa ja noissa kalastusajoissa. Laitankin tästä viestin vastaaville niin saadaan lopullinen selvyys asiaan.


Isokuortti, 17-04-2010
luvista
Kertasuoritus 22 € oikeuttaa kahteen kalaan ja nimenomaan tarkoitus on, että ostaa sen kahden/useamman kalan luvan jo heti alkajaisiksi. Kalastusaika on aina se 5 h , vaikka olisikin useamman kalan lupa.


Vieras, 17-04-2010
lupa juttuja
Mites jos maksan suoraan 22€ tuonne tilille niin saanko silloin ottaa sen 2 kalaa. Jossainpaikoissa kun ei jostain syystä saa ostaa edes tuplalupaa. Toinen kysymys. Entäs sitten kun sillä ekalla luvalla on kalastanut vaikka 3 tuntia ja saa yhden kalan. Sitten ostaa lisäluvan niin oko tuolla lisäluvalla se toiset 5 tuntia aikaa kalastella vai vain se aika mitä oli ekassa luvassa jäljellä?


Isokuortti, 15-04-2010
cr
Valvonnan kannalta kalastamisen jatkaminen, kun kala on jo repussa; On hyvin vaikea määritellä, kuka on aikeissa ottaa se toinenkin kala mukaan ja kuka vapauttaa. Siksi on yksiselitteistä valvoa, että kellä uistin vedessä, pitää voimassaoleva lupakin löytyä. Idea olisi kyllä hyvä.


hymynaama, 15-04-2010
hinnat
Arvasin että tämä kirvoitti keskustelua.On totta että osakaskunnan ulkopuoliset asiat antaa enemmän painetta lupahintojen nostamiseen kuin se että tarkoitus olisi vain rahastaa luvilla.Olisiko kuitenkin mahdollista ajatella sääntömuutosta siihen kun on ottanut kalan ylös,niin kalastusta voisi vielä jatkaa.Tietenkin c&r tyyliin väkäset pois ja silti 10e/kala lisälupa politiikka säilyisi. Vaikka tullaankin kalastamaan huvin ja urheilun vuoksi niin kyllähän moni sen kalan haluaa kuitenkin saada mukaan ja pannulle pyöräyttää.Ja jos sen kalan saa heti alussa ja haluaa saaliin varmistaa niin sittenhän leikki on ohi,paitsi 10 e lisäluvalla.Tähän sitä pientä muutosta kaipaisin.Ymmärrän kyllä paikan pitäjien kantaa mutta tuon tällaisen näkökulman kalastajan puolelta. Tämä ei kuitenkaan vaikuta siihen ettenkö kuomiolle tule kalaan,sillä mukava siellä on kalastaa kaikesta huolimatta.Kireitä kaikille!


Vahlman, 14-04-2010
lupahinnasta
Niin sehän taisi olla vuosi 2002 kun euroon siirryttiin vai miten se nyt oli... Siitä saakka 10 € että en pitäisi nyt hätiköitynä tätä päätöstä? Ja siihen kirjon kilohintaan fileenä/kokonaisena vertaamiseen muistuttaisin taas että siellä Marketin kalatiskin reunalla voi tulla lievää kalabaliikia kun rupeaa niitä makkaratulia virittelemään. Kalastus-ajastahan tässä lupamaksussa on kysymys. Jalokalat bonuksena. Hymyillen ja heitellen


T.P, 14-04-2010
Asiaa
Kyllähän tuo lupahinta varmaankin kalliilta tuntuu, mutta kuten tuossa aiemmin weppimaster kertoikin niin.... Kevät on ollu vaikea kasvatusaltaiden omistajille, kaupan kalatiskit olleet miltei tyhjänä kirjosta. Syynä oli ahtojää jota kasvatusaltaisiin on kertynyt kevään kelien takia --> Hinta nousee. Toki nyt varmaan jo helpottamaan päin. Toinen asia on se että Brasiliassa riehuu uusi kalaloinen, joka pilaa lohikaloja. Tästä johtuen ainakin Norjan lohen hinta tulee nousemaan pilviin... Näin olen asian kuullut, jos jollain parempaa / uudempaa tietoa niin saa kommentoida. Mun mielestä lupahinta kipurajoilla, mutta jos kalaa joessa riittää, niin kyllähän siellä viittii silti käydä.... Kevät kireitä porukalle !!


webmaster, 14-04-2010
Lupahinta
@hymynaama Tietääkseni jo viime vuonna oli ollut painetta nostaa lupahintaa, mutta tuo jätettiin tekemättä juhlavuoden kunniaksi. Pitää myös muistaa, että jos/kun istutettavan kalan hinta on korkeampi kuin aikaisemmin niin se väistämättä luo painetta lupahinnan nostamiselle. Itse näkisin, että mahdollisen kalan lisäksi Kuomiolla on mahdollista saada kalastuselämyksiä, joka muodostaa osan hinnasta (ainakin periaatteessa).


hymynaama, 14-04-2010
kasvua
hyvähyvä,lupahinnat kasvaa mutta mikään muu ei muutu.


Vahlman, 09-04-2010
Lupamaksu-uudistus
Vedet lähti virtaamaan ja uusi kausi sen mukana. Lupamaksu-uudistus astui voimaan 1.4. Luvan hinta nyt 12 €.Lisäksi voi samalle luvalle ostaa lisäkaloja 10 €/kpl (kts uutiset/luvat) Ensimmäinen lisäys tänään jossa mukana muutama yli 3 kg"mörkökin" Siimat tiukalle


Vahlman, 24-03-2010
jäät ja vedet ja kalat
Virtaavammat paikathan on kyllä auki mutta yöpakkaset jarruttaa vielä jäitten lähtöä. Kun ei lumet vielä ole lähteneet sulamaan niin ei virtaus riitä kuluttamaan kaikkia jäitä. Pikapuolin yritetään kokoustaa ja selvitellä tulevan kauden kuvioita,niin eiköhän huhtikuun loppupuolella jo laitella lisää kirjoja.