Vahlman, 28-12-2011
jäätä?
Eipä todellakaan! Vettä tällä hetkellä enemmän kuin pahimpina tulvakeväinä!!!


Vieras, 23-12-2011
jäässä?
mahtaakohan olla jo jäätynyt? ei ainakaan kovia pakkasia ole pidellyt


Perhostelija, 23-12-2011
Jepjep!
Jännää et kukaa muu ei oo nähny taimenia joella.. Mistä sait tuon kyseisen taimenen? Ite sain viime vuonna yhden taimenen siel ylhäältä isosta montusta joka pääs uimaa:) Hyvin se ainakin sillon pisti vastaan:p


Vieras, 23-12-2011
Trouttii
Jostain syystä nuo kuomion isot taimenet ei tuota samanlaisia pyyntihimoja kuin jossain oikeassa virtavedessä tapahtuva suurtaimenen narraus.Mutta mikäs siinä,ohan ne lötköjä.


Vieras, 22-12-2011
taimenia
Isoja taimenia uiskentelee! Lauantaina kävin ja 2.8kg oli suurin jonka sain. Vettä on suht runsaasti


Perhostelija, 22-12-2011
Isompaa kalaa?
Vai että isompaa kalaa laitettu? Mikä on suurempaa 2kg? Millon viimeks istutettu ja onko käyny viel ihmisii kalassa? Onko joki vielä jäätyny ja onko vesi viel korkeella?


Vahlman, 12-12-2011
lupa
Ilmainen Joulukuu oli kymmenvuotisjuhlan kunniaksi.Nyt tuotiin suurempaa kalaa ja toiveissa olis että osa pärjäis talven yli saukkoja väistellen. Kyllä lupa olis maksettava jos Joulukalaa mielii


Vieras, 10-12-2011
lupa
Oliko näin että joulukuussa ei tarvinnut lupamaksua maksaa kuomiolle??


Vieras, 03-12-2011
taimen
taimenia bongattu joelta. ja Isoja! kylmä tosin on heitellä.


Matilainen, 27-11-2011
Hyvä reissu.
Tänään kävin joella. Yksin sai kalastella kauniissa jokimaisemassa lumisateessa.Ja tuli sitä yksi kalakin saatua siitä kaatuneen puun alta.Sinne vaan kirjolohia narraamaan.


Vahlman, 11-11-2011
Kaloja?
Kyllähän meille aina kannattaa tulla kalaan vaikka kauempaakin;) Mutta kyllä jokeen on tulossa viikonlopuksi uusiakin siimankuljettajia. Tervetuloa vain narrailemaan.


Vieras, 09-11-2011
Kalaa?
Joko on kalaa laitettu,että kannattaako täältä kauempaakin ajella harrastamaan ja narrailemaan?


Vahlman, 02-11-2011
Kaloja
Näköhavaintoja kaloista voi hieman vaikeuttaa runsas vedenmäärä. Kalastajiakin on tosin käynyt tasaiseen tahtiin. Lisää kalaa tulossa! Ensiviikolle olis kuljetus luvattu. Lämpimiä kelejä toivoen!!! Tervetuloa kaloja jallittamaan :)


Vieras, 01-11-2011
kaloja
voihan se olla että on kalat ongittu pois joesta. Onko kellään tietoa että vieläkö meinaavat kalaa jokeen kipata tänä vuonna?


Vieras, 01-11-2011
eka kertaa
eilen kävin eka kertaa kuomiolla.. ei minkäänlaista näkö-/kuulo- tai tuntohavaintoa kaloista.. pitäs vissiin opetella kalastamaan..


Vieras, 24-10-2011
välineistä
Saa kalastaa ihan molemmilla. =D


Vieras, 24-10-2011
Perho/ avokela?
Hei, Kovasti kiinnostaa tämä paikka, onko tämä vaan tarkoitettu perhokalastajille vai saako ihan tavallisella virvelillä tulla heittelee? Kiitos jo etukäteen :)


Vieras, 24-10-2011
pohdintaa?
Perhostelija haluaa ISOJA taimenia & ISOJA kirrejä. Onko se sitten parempi että laitetaan nykyisten kalamäärien sijasta vain neljäsosa kaloja mutta isompina. Johan sä nyt kirjoitat että iso oli kiinni mutta katkoi siimat... Miksi et mene oikealle lohi/taimen joelle siellä on niitä isoja! joiden kanssa voit todeta taitosi. Taidat olla vain pikkupoika joka meuhkaa täällä kalastamisen sijasta


Vieras, 21-10-2011
röhröh
siellä pyörii niitä kuuluisia metsäsikoja..oon ite huomannu saman.Sit se vielä että kun ottaa uuden uistimen pakkauksesta niin sen muovin voisi sujauttaa taskuun eikä sinne penkalle p.....e.


Vieras, 21-10-2011
Kaloja ja kaljaa
Onkohan enne talvea tulossa vielä lisää kaloja? En kyllä tajua miksi jengi ei osaa viedä bissetölkkejään pois joella käydessä. Ei luulisi olevan iso vaiva. Kuitenkin kyseessä hieno paikka niin miksi pilata se roskaamalla?


Vieras, 15-10-2011
kalaa ja vettä on
Kävin siis tänään.Saldoksi kolme karkuutusta,ja yksi luvanmukainen ylös. Kaikkiaan aikaa tapahtumiin kului kolmisen tuntia.Ja ainahan kannattaa pyytää vaikkei saisikaan.


Vieras, 13-10-2011
Samaa mieltä.
Perhostelija kirjoittaa jokaiseen viestiin,että laittakaa isoja kaloja. Eihän se saalis kuitenkaan se tärkein asia ole,tai jos on niin olet väärän lajin parissa.


Vieras, 12-10-2011
perhostelija
mitä sä niillä isommilla kaloilla teet kun aina ne pääsee karkuun ;D ja mietis sitä mihin ne kalat sieltä häviää... ilmottele millon meet kalaan niin tuun hakee ilmaisluvan


Vieras, 11-10-2011
Kuulumisia
Lauantaina tuli käytyä perhostelemassa. Kaloja sekä vettä oli hyvin! Kalat oli mukavan kokoisia n. 2kg:n paikkeilla. Suurin jonka näin nostettavan rannalle oli 2,4 kg. Liitsit toimivat reilun painoituksen kera.


Perhostelija, 11-10-2011
Onko kukaan käynyt?
Onko miten paljon porukkaa käynyt kalassa lähiaikoina? Paljonko viimeiseen istutukseen laitettiin kaloja? Onko yhtään isompi mukana? Jos tossa vkl aikana kerkeisi käymään kalassa:)


Vahlman, 04-10-2011
kalaa?
Kyllä vaan kalaa on joessa.Kirjolla mennään.Taimenta ei ole kahden oikuttelevan kesän aikana laitettu.Pääasiallisena syynä hinta. Rauhoitusaika ei ole voimassa,koska ne taimenet(jos siellä jokin yksilö sattuu olemaan)eivät ole jokeen nousevaa kutukalaa vaan istutettuja.Toki herrasmiessuosituksena olisi päästää mahdolliset taimenet rauhoitusaikana vapauteen.

Vieras, 03-10-2011
Kaloja
Joko on toi uusin satsi kirjolohia tullut jokeen? Mukana isompia? Kun joku tuolla aikasemmin puhu niistä taimenista, niin onko niitä tänä vuonna laitettu? Ja päteekö rauhotus niihin?(mitään kutuahan tuolla tuskin tapahtuu..)


Vieras, 27-09-2011
kaloja oli
Eilen kävin perhoa nakkelemassa ja kalaa siellä tuntui olevan.Yksi mukaan,yksi takaisin uimaan ja yksi karkuutus.Ihan mukavan kokoisia kirjoja,about 1,5 - 2 kilon väliin olivat.Mutta eivät olleet helposti lähestyttäviä,heti painuivat syvemmälle jos tömisteli rannassa..pienet perhot iskupisteellä toimi,vieläpä piti saada pohjan tuntumaan.Takasin lasketulla kalalla oli melkoinen haava pyrstön tuntumassa,mistä lie saanu mutta terveesti pisti hanttiin siiman päässä ja lähti nätisti uimaan väsytyksen jälkeen..


Vahlman, 25-09-2011
tilanne
Joo! Vettä riittää ja lehtiä verkkopadossa.Virtaukset alkaa olla mallillaan.Kalaa tulossa lähaikoina lisää kun saadaan kuljetukset kohdilleen.


Vieras, 25-09-2011
J.Matilainen
Tänään tuli joo käytyä ja sama huomattua.Tuli toinen peräkkäinen tyhjä reissu,mutta eihän sitä nyt aina tarvitse kalaa saadakkaan.


Perhostelija, 25-09-2011
Tulipahan käytyä!
Tänään tuli käytyä joella ja en ollut uskovani kun näin että joella tulvii:o. Kalastajia oli puolen kymmentä ja eipä kukaan ollut saaneet kaloja.. Ylhäältä karkuutin yhden hyvän kokoisen ja lopuksi sain yhden pienen ruokakalan ylös. Kalat ovat todella vähissä tai hävinneet jonnekkin!


tuomas, 16-09-2011
Kiitoksia
Muutaman kerran käynyt paikalla perhoa viskomassa kalaa saamatta. Pari kertaa ollut kala kiinni mutta päässyt karkuun. Kiitoksia paikan ylläpitäjille. Todella rauhallinen ja kiva paikka kalastaa.


*Pervostelija*, 15-09-2011
Hienoa
Hienoa että kuomiolla on noin isoja taimenia. Onko nämä joen omaa poikastuotantoa? (en ole koskaan saanut pieniä taimenia, missähän ne ovat?) Kuinkahan monta vuotta kalalla menee noin isoksi kasvaessa?


Perhostelija, 15-09-2011
3kg taimen??
Onko joku tosissaan sellaisen taimenen joesta saanut?:o Ollut varmasti komea jo:) Täytyy itsekkin keretä käymään kalassa taas kun kerkeää:P


Vieras, 14-09-2011
Taimen
Ettei vaa olis tullut noita taimenia viimesimmässä istutuserässä? Jos näin on, mielestäni voisi ottaa tuon rauhotuksen pois.. Eipä ne siellä tee muutaku möllötä. Varsinkin kun kirjolohia saisi tuplamäärän verrattuna taimeniin, niin ihmettelen miksi niitä rauhoteltaisiin siellä. Nuo istutetut taimenet ei kuitenkaan sen erikoisempia ole, kuin kirjolohet.


Vieras, 13-09-2011
kuturauhoitus
Hienoa että taimeniakin vielä jäljellä. Muistakaapa rauhoitusaika,vaikka tuskin ne vähät taimenet kuomiolla luontaisesti lisääntyy.


Vieras, 13-09-2011
KALA!
Eile kävin ja sain 3kg taimenen!!


Vahlman, 12-09-2011
vettä/kalaa
Porukkaa käynyt tasaiseen tahtiin. Vesitilanne on vielä hieman hitaassa virtauksessa.Voimalaitoksella näytti olevan jo vedenpinta melko korkealla että lähiaikoina varmaan availevat luukkuja. Kalaa on kyllä saatu istutettua normaalisti. Tervetuloa kalailemaan


Vieras, 26-08-2011
Syönnillä
Viime viikonloppuna tuli tosiaan käytyä, ei ollut semmoista kalahärdelliä enään että joka kohassa on viitisen kalaa. Kolmisen kalaa tuli paikallistettua vain.. Toki oli ilta, niin ei näkynyt niin hyvin enään. Mutta tällä kertaa kalat olivat syönnillä, ja oikeestaan ekalla heitolla jo kala kiinni. Noin kilon kala sai vapautensa siitä sitten. Toinen kala oli vähän ronkelimpi, puol perhorasiaa tarjosin eri perhoja, mutta mikään ei tuntunut kelpaavan =) Sitten iskin valkosen liitsin kiinni ja kirre kävi vihasena sen kimppuun =) Tämä tuli sitten ruokakalaksi, kokoa oli 1.68kg. Aikasemmalla kerralla vaikka kalaa oli todella paljon joessa, niin suut pysy kiinni.. Tuosta taimenesta, melko turhaa mun mielestä istuttaa. Hinta yli tuplasti kalliimpi, ja ei sen ihmeellisempi istutettuna kun kirjolohikaan. :) Mielummin enemmän kalaa jokeen, kun niitä pullamössötaimenia sinne pyöriskelemään. Mielipiteensä toki kullakin. Seuraava istutus oli valvojan mukaan 1-2 viikon sisällä. Eli luultavasti ens viikolla viimeistään jos ei ole vielä istutettu! Keskipaino kuulemma 1.5kg kaloilla.


Vieras, 19-08-2011
Kaloja..
Onko kukaan käynyt koittamassa onneaan joella? N. 1kk sitten kävin ja oli todella nihkeetä, onko uutta kalaa jo tullut vai vieläkö samat vanhat möllöttelee siellä? Kalastajia oli paljon, mutta kaikki pyytivät tyhjää. Itse sain kovan yrityksen jälkeen yhden kirjolohen, ja sekin lähes suuhun uittamalla..


jp, 16-08-2011
ei oo helppoo...
...vaan sopivan haastavaa saada kirjo siimanpäähän. Kalaa on mukavasti joessa nyt, kyllä sieltä osaava kalamies kalan nappaa!


Webmaster, 10-08-2011
Asiallisuutta!!
Koitetaas miettiä mitä tänne kirjoitellaan. Yksi viesti poistettu.


Perhostelija, 20-07-2011
:DD
Voihan se aika tiukassa olla kun kelit on mitä on mutta jaksaa yrittää niin kyllä se ottaa:) Viimeistään sitten ootto-ongella jossei muuhun! Sit on ehkä jo kalastajassa vikaa:DD


heikki, 19-07-2011
kala ei ota mihinkään
Kyllä muuten varmasti ottaa kala. Se on kalastajasta kiinni. Jos kala ei tahdo syödä kannattaa kokeilla erilaisia menetelmiä kuten esim koukkuun kirjolohitahnaa. höpöhöpöpuheita ettei mihinkään ota. Joelle kalaan vaan!


Vieras, 18-07-2011
Kalaa on
Siellä on kalaa vaikka kuinka paljon. ilmeisesti lähiaikoina lisää laitettu. Siinä niitä pyöri 10-15 kalaa kaatuneen puun ja sen "kosken" välillä. Ei ne vaan mihinkään ottanut. Näin myös viime kerralla saukon joka uiskenteli ihan siihen minun viereen,kun olin uutta vaappua solmimassa kiinni.hetken aikaa sitä siinä katselin,ja kun nousin sitten kyykystä ylös,lähti saukko saman tein livohkaan.


Perhostelija, 18-07-2011
Luvan maksusta!
Niin voi mutta jos ei ole tulostinta niin vähän huono homma.. Ei pysty tulostamaan kuittia!


Vieras, 17-07-2011
perhostelijalle luvista
Sen luvan voi maksaa ennakkoon nettipankissa tai maksuautomaatilla. Eihän sitä tuohon aikaan aamuyöllä mennä kenenkään oville kolkuttelemaan.


Perhostelija, 16-07-2011
Edelliseen vastaus!
No aika tiukassa on vissiin sit kalat joessa tai sit ne on jo ongittu pois sieltä.. Siihen aikaa ei oikein ilkeä itse hakea lupia keltään:/


Vieras, 15-07-2011
vesi vähissä
torstaina aamulla,tai 4:00-8:00 aikihin joella kävin.yksi ainoa kirre havainto ylämontun tienoilla.mihinkän ei ottanut. liitsin sai uittaa melkein suoraan suuhun,mutta ei niin ei. Sateet ei liiemmälti ole veden pintaa nostanut.


Perhostelija, 11-07-2011
Luvista/Hinnoista
No olisi hyvä jos joelle saisi vuorokauden tai vaikkapa 12h luvan ostettua. tietenkin lupa nousisi hieman enemmän.


Vieras, 10-07-2011
Hinnat
Kuinkas hintoja / kalamääriä olisi mahdollista muokata ilman että koko toiminta loppuu? Kyseessä niin saalisvarma paikka että kalastettava loppuu äkkiä jo nyt. Sekä jos hintaa laskee niin istutusten väli vain kasvaa nykyisestäkin


Perhostelija, 10-07-2011
Lupavaihdoista!
Olen samaa mieltä:) Voisi muutenkin laittaa uusiksi nuo luvat/hinnat =)


Vieras, 10-07-2011
lupavaihtoehtoja ?
olen samaa mieltä lupavaihtoehtoja pitäisi olla enemmän.


Vieras, 09-07-2011
Lupa
Ihan näin ohimennen kyselen, että onko joskus tulossa jotain uusia lupavaihtoehtoja? Esim. viikkolupa, päivälupa tms.. Kun ostaa luvan etukäteen, niin ei nää sitä että onko joki jo täynnä kalastajia. Silloin tulisi mieluummin illalla uusiksi, kuin että änkisi sinne muiden sekaan. Ei ole kuiteskaan mikään kovin iso joki.. Sitten tosta maksusta vielä, että olisi hyvä jos olisi mahdollista ottaa kännykällä maksu myös käyttöön. Mokkulalla saa kyllä luvan maksettua, mutta tulostus mahdollisuutta ainaskaan meidän mökiltä löydy. Ja myöhään illasta/aikasin aamusta kun ei kehtaa oveltakaan mennä lupia ostelemaan. Jos sitä itekkin pääsis jo viikon päästä vuoden ekan reissun heittämään.


Perhostelija, 06-07-2011
Jee-o
No joo kyllä lueskelin tuota että joku poikajoukko oli esitellyt 20kpl lohi saalistaan jollekkin miehelle joella :o. Joo tietenkin tyytyväisiä ollaan että kaloja on saatu ja hyvin pisti pienikin kala vastaan=)


Vieras, 05-07-2011
kg vs kalastus ilo
ooolaaalaa. jos perhostelija on käynyt joellla no siellä ollut varsinaiset rosvoajaiset... mitä aikasemmin olen kuullut otat luvat toiseen kalaan vasta jälkikäteen? no mikä nykyihmistä nykyjään vaivaa kun ei olla tyytyväisiä kalan saantiin vaan kilomäärään?


Webmaster, 05-07-2011
3*cr
Käväisin ma iltana joella. Kaloja näky 5-6 kpl, joista 3 sain ylös cr-tyyliin? Ihan hyvä reisu kesän ekaksi perhoreisuksi. Vesi matalalla ja lämmintä.


Perhostelija, 03-07-2011
Joelta
Tänään tuli käytyä pyörähtämässä vapaa päivän kunniaksi kalassa ja grillailemassa:) Kaloja näkyi joessa kylläkin mutta aika pelokkaita ja arkoja olivat. Ensimmäisen tunnin sisään yksi C&R kala valkoisella leechillä, kala takaisin jokeen,sen jälkeen yksi karkutus samalla perholla. Lopuksi sitten yksi 600g kirre kotiin vietäväksi. Todella pieniä ovat nämä istarit mitä nyt on laitettu, ei varmaankaan yli kilon kirjolohta ollenkaan?


Vieras, 02-07-2011
Kalaa on
Tuli pyörähdettyä joella eilen ja kalaa oli joki täynnä, mutta mihinkään ei ota.. Kalastajia oli kolme muutakin joella eikä kukaan saanu mitään. Liekkö sitten että kuumuus vaikuttaa noin paljon kaloihin.. Kala kuitenkin liikkui joessa ettei pelkästään makoillut pohjassa. Viileempiä kelejä odotellessa !


Vahlman, 29-06-2011
veden korkeus
Kyllä vesimäärä ja virtaus on tällä hetkellä kohtalainen. Tietysti kesän edetessä hiljenee jos ei sateita saada. Kalaa on kyllä nyt saatu lisää. Tervetuloa vaan kalastamaan:)


Vieras, 29-06-2011
Useasti käynyt
Parin vuoden ajan käynyt aina mökkireissuilla kuomiolla, ja vain muutamia nollareissuja on tullut. Käyntejä on tullut ihan kiitettävästi. Itse tykkään käydä aamupäivästä, jolloin ei hirveätä hulinaa joella vielä ole. Matalalla vedellä ne kalat on tosiaankin todella arkoja ja pelkäävät vähänkin isompaan perhoa. Itsellä pelannut parhaiten #16 musta nymfi näkyvälle kalalle. Istutuksen jälkeen sillän perholla ei kauheesti kyllä ole väliä.. Parin viikon päästä varmaan tulee käytyä, joten milläs korkeudella vesi on? Onkos kirreä saatu jo jokeen? Harmillista, että "kasinon" toiminta on loppunut, sieltä sai aina kätevästi luvat haettua. Itsekin kannatan tota koskialueen muokkaamista. Noita ootto-onkijoita ja mato-onkijoita en ole kuin pari tavannut. Yleensä saanut muutenkin melko rauhassa kalastella. Pari kertaa luvatkin kysytty joka on jo plussaa. Mitä useemmin sen parempi tieety, välillä niitä paikallisiakin näkynyt joilla ei tunnu olevan saalisrajoitusta ollenkaan. Haavilla "kalastajiakin" on muutama näkynyt. Ja kerran eräs paikallinen tuli kertomaan, että kun laittaa puntin ja ison kolmihaarakoukun ja antaa valuttaa kalan alle ja rykäsee niin hyvin tulee kalaa. Kehu saaneensa useita kirjolohia tällä tavalla siitä kalliomontun yläpuolisesta kapeasta virrasta. Tapansa kullakin kalastaa, toivottavasti vain olisi luvat kunnossa. (Tulipas viesti yhteen pötköön, ei auttanut entterit..)


Vahlman, 23-06-2011
ideoita
Kiitoksia vaan palautteista ja ideoista. Kyllä kaikista pyritään ottamaan opiksi ja toteuttamaan mahdollisuuksien (resusseiden)mukaan. Kalastustyylin monipuolisuus on meille vähän kuin elinehto.Emmehän näillä kesän vesivirtauksilla voi oikein "koskikalastuksella" röyhistellä. CR-kalastus on kyllä sallittu(Luvat/Säännöt) Näin alkukesästä kalojen koko on luonnonmukaisesti hieman maltillisempi mutta siitä ne kesän edetessä suurenee:-) Kireitä siimoja ja Iloista JUSSIA


Muurahainen, 21-06-2011
Kehitys ehdotuksia.
En tiedä onko tämä oikea paikka ehdottaa muutoksia,mutta kokeillaan. Toivon, että mielipiteeni eivät aiheuta kenessäkään otsankiristelyä, vaan tervettä keskustelua, jolla saataisiin ohjattua kuomion kalastusta parempaan, kalastaja ystävällisempään suuntaan. Ensinnäkin ottaen huomioon tuon nykyisen korkean lupahinnan, olisi cr-kalastuksen salliminen enemmän kuin suotavaa,tietenkin väkäsettömillä yksihaara koukuilla.Joku voi sanoa että kalat kärsivät eivätkä sitten ota kenenkää syötteihin. Tosiasia kuitenkin on, että 99% cr-kalastusta harjoittavista perhokalastajista ainankin, osaa vähintään kohtalaisesti kalan asianmukaisen käsittelyn vapautettaessa. Tällöin haitta on melkoisen olematon. Eli ei sitä, ota kala ja mene kotiin juttua,phyi yök! Toinen juttu, vaikka kuomio hieman lampimainen onkin, mielestäni tuo ootto-onkiminen tahnoilla ja kaikenlainen matojen käyttö syöttinä tulisi kieltää, ihan niinkuin muissakin virtavesissä. Oma kanta näille ehdoton EI! Se kala on osattava onkia muutenkin, tai sitten kaupan tiskille, sieltä saa! Ja pikkuriikkiset kunnostustalkoot joskus olisivat asialliset. Lähinnä tarkoitan sitä pientä ja olematonta "koskiosuutta". Sen muokkaaminen kaloille mieluisammaksi (monttujen kaivuu, kivien asettelu, mahd. pienten pohjapatojen rakentaminen ja vastaava toiminta) toisi huomattavasti lisä mielenkiintoa paikkaa kohden. Tulisi hieman monimuotoisuutta... Ajatuksia riittäisi, vaan kun tiedän,että tuskin koskaan toteutuu niin muhikoon omassa mielessä.


Muurahainen, 21-06-2011
korsi kekoon..
Elikkä, tämän viestin tarkoitus ei ole ylistää omia kalastustaitoja tai aiheuttaa närää kenessäkään. Tarkoitus on koittaa havainnollistaa tuota kuomion kalastusta. Olen tässä n.7 kesän aikana paikalla käynyt (arviolta 40-50 krt.) jääden kaksi kertaa kalatta. Toinen tyhjä reissu myöhään syksyllä, silloisen tyttökaverin kanssa meni lähinnä riippusillalta ihmettelyyn ja toinen blankko joskus keskitalvella. Kun lueskelin aikaisempia kirjoituksia tuli jotenkin väkisinkin mieleen, että ihmisten "kalattomuus" ei voi johtua kalojen puutteesta, vaan ihan täysin vääristä viehe valinnoista. On sanomattakin selvää, että noin kapealla ja keskimäärin suht. matalalla joella kalat ovat todella arkoja. Siihen kun ynnätään vaikkapa kesäiset vesien lämpenemiset ja sitä kautta hapen väheneminen niin ei se suu aukea 15cm nilsulle (karrikoitu esimerkki). Eli mitä yritän sanoa, on se että heittäkää hyvät ihmiset niille ns. vanhoille jo kaiken nähneille kaloille jotain muuta kuin vaappuja,lusikoita,liitsejä tai streamereita. Kyllä vastaistutettu kala noihin hakkaa täysillä,vaan ei sellainen joka nuo kaikki on jo nähnyt ja on muutenkin hapoilla.Tässä olisi muutamia vinkkejä oman kokemuksen pohjalta(HUOM. kaikki koskee perhokalastusta). TALVI: Ehdoton ykkös perho on booby(valkoinen oransseilla tai pinkeillä silmillä) hitaasti pohjassa uitettuna, joko upposiimalla tai lyijyn kanssa. Toimivaksi havaittu myöskin valkoinen liitsi(10-14 koossa),larvastus tekniikalla ylämontussa ja alhaalla loppuliu`ussa. KEVÄT: Samoilla mennään, lisätään nymfit pikkuhiljaan repertuaariin, mikäli kaloja alkaa jo näkymään. KESÄ: Vedet lämpiää,vesi laskee ja kalat passivoituvat. Näkyville kaloille tarjoilen lähes poikkeuksetta aina jäniksenkarva nymfejä,kuulalla,lasihelmellä tai ilman. Omakohtainen kuomion selkeä ykköspeli ollut kultaisella kuulalla varustettu 12-16 koon jäniksenkarva nymfi. Monttuja ronkitaan samalla pelillä, syvässä voi kokeilla myös hieman suurempia nymfejä. Näkyvälle kalalle nymfi kannattaa uittaa mahdollisimman hitaasti suoraan nassun eteen, kuitenkin niin,että se valuu kauempaa kalalle, ei niin, että se puotetaan suoraan ylhäältä. Hidas uitto on prioriteetti 1! SYKSY: Vaihtelevinta aikaa, on vain yksinkertaisesti sovellettava tilanteen mukaan, joskus kalaa tulee vain boobeilla, joskus nymfeillä ja joskus molemmilla. Syksyllä kannattaa kokeilla jo ihan kaikkea muutakin, aina tinselistä pintureihin. Nämä kaikki siis omien kokemuksieni perusteella vihjeinä lähinnä aloitteleville kuomionruoppaajille, tai miksei vaikkapa jo virtuooseillekkin.Kokeilkaa ja soveltakaa... Kireitä loppukesälle.


Perhostelija, 21-06-2011
Re:
Joo se on kyllä totta että mielellään sitä vanhempia kaloja onkii kun niitä juuri tulleita istareita, jotka eivät anna paljon haastetta. Kieletyn alueen yläpuolella kyllä on varmasti paljon kalaa=) Miksei muuten siellä saa kalastaa sitä on pitänyt joskus kysyä? Onko se niinkun rauhoitettu?


Vieras, 19-06-2011
jospa sitä
ennen jussia ehtis kuomiolle käymään.Paljon porukka parjaa kuomiota mutta haastekalat o paljo mielekkäämpiä narrata ku tuoreet istarilötköt.Sitäpaitsi ei sieltä kalat oo loppunu.Rauhoitusalueen hapekkaammassa virrassa on aina kaloja ja kyllä ne sieltä laskeutuu alemma yöllä.


Webmaster, 17-06-2011
Eipä niin ???
No jos haluaa saada mahd. halvalla mahd. isoa kalaa niin ei kait siinä mitään järkeä olekaan, tai aina pitäs saada kala mukaan joka reisulta. Kaupan kalatiskiltä saa satavarmasti. Ite en ole koskaan ajatellu sitä, mitä kala tulee maksamaan. Jos olisin niin olisin varmaan lopettanu kalastamisen ajat sitten. Joiltakin on nähtävästi unohtunu kalastuselämys kokonaan. NOTE: Yllä oleva edustaa vain kirjoittajan mielipidettä! Kuuleman mukaan vettä ja kalaa on > hyvää ja kalastuksellista jussia.


Vieras, 17-06-2011
Mittää järkee
Eihän tossa touhussa oo mittää järkee et lupa maksaa 12e ja sitte istutetaan alle kilon keskipainoltaa olevia kirrejä.Eipä tuu käytyy siel ennen ku on asiat kunnossa!!!!


Vieras, 16-06-2011
nari nari.... rasvaa vähän niin et narise koko ajan
mä en tajua tätä sun narinaa. kalan pitää olla itsestään selvyys. hyvä ettei paikanpitäjän pidä soittaa millon kalat istutetaan ja antaa vähän rahaa vaivanpalkaksi että viitsit tulla unohtamatta jouluna joulukorttia. ei mitään järkeä tällä kun näitä ilmotetaan millon istutetaan saadaan siihen se kahdenviikon piikki luvanmyyntiin ja siinä se sitten alkaa uusi narina samasta kyselystä! kantsii mennä mato-ongelle siihen järvelle niin ei tarvise kysellä millon istutuksia on tehty tai käyt kaupasta hakee kalas t.kyllästynyt lukamaan jatkuvaa narinaa


Perhostelija, 04-06-2011
Hei vieras!
olen 100% samaa mieltä kanssasi. En edes viitsi laskea, paljonko on lohen kilohinnaksi tullut, kun tyhjiä käyntejä (100km suuntaansa) on varmasti saman verran kuin niitä yhden kalan reissuja. Siellä tuli käytyä mukavan kokemuksen takia mutta enpä enää lähde laavuun yöksi alla kirjoitettujen tapahtumien johdosta, joten jääköön se ns. kalastuskin. WEBMASTER NOTE: huutamiset poistettu, teksti tallessa, jos kaipaat.


Vieras, 03-06-2011
Hei Perhostelija
olen 100% samaa mieltä kanssasi. En edes viitsi laskea, paljonko on lohen kilohinnaksi tullut, kun tyhjiä käyntejä (100km suuntaansa) on varmasti saman verran kuin niitä yhden kalan reissuja. Siellä tuli käytyä mukavan kokemuksen takia mutta enpä enää lähde laavuun yöksi alla kirjoitettujen tapahtumien johdosta, joten jääköön se ns. kalastuskin.


Perhostelija, 03-06-2011
Heh!
Joo ei kukaan tyhjään jokeen halua maksaa lupia+ bensakuluja! Itsekkin viime vuonna kävin 10 kertaa joella ja tänä vuonna pari kertaa käynyt.. Luvan hintaa voisin laskea tai lupaaikaa nostaa tai sitten saalista nostaa 2 kalaan! Miten porukka käynyt rävyllä onko ollut mitään? Kuulemma 30cm taimenia koskesta löytyy.. mielummin sitä kyllä niitäkin kalastelee, saapahan edes tärppejä kun kuomiolla tyhjää jokea! :D EI MUUTAKUN KIREITÄ SIIMOJA KAIKILLE KALASTAJILLE=)


Vieras, 03-06-2011
Heh
se ylimääränen euro on varmaan salakalastusrahastoon. On meidänkin reissut Kuomiolle tehty mutta uusia, lepposia paikkoja varmaan löytyy!


Vahlman, 02-06-2011
Luvan hinta
Ei ole lupahinnat muuttuneet. Ne ovat samat mitä etusivulla luvat/säännöt kerrotaan. Otapa yhteys luvan myyneeseen henkilöön. Sekaannukselle löytyy varmaan oikaisu.


Vieras usealta kesältä, 02-06-2011
ei mitään järkeä.
joo nyt kuomio reissut osaltani ja monelta kaveriltani loppu. tänä kesänä 7 kertaa käyny kalassa,eikä ole kalan kalaa tullut. viime kerran kun kavin ostamassa viereisestä talosta luvat niin hinta olikin 13€ että sillei. monta kesää kävin mutta en enää. kun hintaki tollei nousee. hyvää kesää ja kireitä siimoja muille kalastajille.


Tikka, 01-06-2011
Kuomio vs. rävy
Noh,eipä verrata oikeita koskikohteita tähän kohteeseen.Ovat niin kaukana toisistaan kalastuksellisesti.Mutta eihän tässä jupinassa siitä kysymys olekaan.


Vieras, 01-06-2011
Jälkipelissä lahnojen lupahinnat 10€/h (yksi vapa)
On se kyllä todella perseestä kuulla tutuilta että vasta istuttivat kaloja ja pitkään odottaneet että milloin istuttavat ja sitten kun käyvät niin rupakko on tyhjillään. Onko asia niin että jotkut vetäneet taas jätesäkillisiä kaloja sieltä vai onko niitä jalokaloja istutettu niin perkelen vähän. Vähän kyllä potuttaa tuo lupahinnan nousukin kun tätä vieraskirjaa luin. Taidan näillä bensahinnoilla alkaa marssimaan rävykoskelle! Siellä sentään taimenta saa vaikka ovatki alamittaisia, parempi saada vaikka tärppejä ku tyhjää kököttää ilman nykyjä. Tylsäähä semmonen on!


Vieras, 01-06-2011
Moikka
Me kaikki tänne kirjoitelleet, tykätään Kuomiosta ja on sääli, että aiheellista kritiikkiä esitetään mutta "vastuulliset" eivät sitä ota vastaan vaan heittäytyvät epäasialliselle puolustuskannalle. Meillä on lähes yhtä monta kalatonta reissua kuin kalallisia...eli kalliiksi on käynyt. Kalaa lisää, lupamaksu alemmaksi tai aikaa pidemmäksi!


Vakio vieras, 31-05-2011
nimettömänä ihmettelen jotta...
...jotenkin tuntuu vähän kummalliselta tuo luvan hintapolitiikka. Kuomio on ihan kiva paikka, mutta ei siellä ole mitään niin speciaalia jotta olisi perusteltua kiskoa kovaa hintaa lyhyestä kalastusajasta. Kävijöitä riittää tasaiseen tahtiin,luulisi kalasatsin hinta ja kulut tulevan lupien kautta reilusti takaisin. Salakalastajien viemät kalatkin on meiltä luvan maksaneilta pois, ei ylläpidolta. Euroja kilisee kassaan sitä mukaa kun kalastajia käy, oli kalaa joessa tai ei. Mitä pidemmäksi istutuksien välit venyy, sitä enemmän tyhjiä lupia myydään = kassaan rahaa. Siitä kun viimeinen kirre on joesta kiskottu, menee kauan ennenkuin kävijät loppuu. Tuskin lupamyyjä kieltäytyy myymästä lupaa vaikka tietäisi kalojen olevan jo varmasti loppu. Ja saahan sitä sanoa että kala per myyty lupa on istutettu... Älkää pahastuko ylläpitäjät tästä, minä kun en montaa muutakaan asiaa ymmärrä, enkä ihan kaikkea kuulemaani usko.... Hyvää kesää tästä huolimatta.


Vieras kylällä, 31-05-2011
huh,huh
Paikallinen mökkiläinen on näemmä melkoisen tietämätön joen asioista. Kuomio on istuttanut kalan lähes jokaista kalastajaa kohden, joten eiköhän siinä ole rahastus kaukana. Useasti olen jäänyt kalatta,mutta silti pidän jokea varmana kalapaikkana, jossa aina mielenkiintoa käydä. Tsemppiä joen vastuullisille !


Vieras, 31-05-2011
huh
Lämpenevän veden myötä mudalla marinoitunut kilon keskipainoinen kirre. Ja vain 12ekkua lupa. Se on varmasti gourmetia hinnan perusteella!


Juha, 31-05-2011
kalansaannista
Kuomion osalta oletusarvo on että sieltä yleensä kalan kanssa pois tullaan ja sen puitteissa 12egen lupa on ihan ok ja mielestäni ehdoton maksimi. Kyseessähän on pieni kirrepaikka todella lyhyellä kalastusajalla per lupa, joten jos saalisvarmuus heikkenee totutusta tasosta, käy tuo lupahinta oikeasti törkeän kalliiksi. Tuon lupahinnan maksaa mukisematta kalastusvuorokaudesta jossain taimenkoskella vaikka todennäköisyys vetäistä tyhjät onkin suuri...toisin on Kuomion laita, ainakin minun osaltani.. Ongelle siis, katellaan juhannuksen jälkeen tilannetta uudemman kerran...


Paikallinen mökkiläinen, 31-05-2011
Hei
Minusta kalastajien kommentit ovat olleet ihan asiallisia. Kuomionkosken "vastaavilta" sensijaan on saatu jotain sekavia, itseään puolustelevia lausuntoja. Olisin luullut, että "Kuomio" tarvitsee jokaisen kalastajan ja turistin mutta onko sitten niin, että uusi valvoja ei tiedä, miten aiemmin on toimittu? Ja kuinka uusia retkeilijöitä kohdataan? Lupamaksu on kaksinkertainen moniin kalapaikkoihin verrattuna, joten kyllä kalaakin pitäisi saada....ettei ihan mene heittoharjoituksiksi. Kuomion tilanne viimeaikoina haiskahtanut epätoivoiselta rahastukselta...


Webmaster, 31-05-2011
Lisäys
Niin, piti vielä sanomani, että kyllä sieltä tulee ihan kaikenlaista täydeltä tuutilta, ihan jokaiselta. Huomattu ihan viime päivien aikana ja aikaisemminkin.

Webmaster, 31-05-2011
Eipä huudella!
@Perhostelija Älä huuda. Jatkossa poistan kaikki viestit, jotka tulkitsen huutamiseksi. Jos haluat korostaa jotakin asiaa huutamalla, se on ok (niin kuin minä tein edellisessä viestissäni). Tämä on ihan perusnetikettiä!


Perhostelija, 31-05-2011
TAIVAS VARJELE!
NO KUKA SITÄ TYHJÄÄ JOKEA HALUAA KALASTELLA KUN SITÄ VOI KALASTELLA LÄHEMPÄNÄKIN ILMAN MAKSUJA!! TOTTAKAI KALAN SAAMINEN EI OLE SE TÄRKEIN VAAN HARRASTAMINEN=) MUTTA KELLÄ ON VARAA MAKSELLA TURHAAN BENSAKULUT JA KALLIIT LUPAMAKSUT NIIN EIHÄN SIINÄ! KIREITÄ SIIMOJA KAIKILLE JA TAIVAS VARJELKOON MITÄ SIELTÄ TULEE=)


Webmaster, 30-05-2011
Kalaistutuksista
Etusivulla juttua kalaistutuksista. Tapahtuneeseen > Vavan voi mielestäni joella laittaa myös pakettiin/pussiin jos ei aio enää kalastaa. Vielä pienempi riski esim. rikkoutumiselle, kuin jos se nojaa laavuun/puuhun ja siitä kaatuu. Vaikka tämä on ollutkin itselle hieman viihteellistä luettavaa niin koittakaa nyt hoitaa toi homma kuntoon jollakin muulla tavalla kuin ihmettelemällä täällä sivustolla. Kireitä SIIMOJA!


Vieras, 30-05-2011
Apua
Eiks täällä saa kirjoittaa nimettömänä? No, olen Jari Mikkelistä ja olen samaa mieltä ed. kanssa. Pitääkö sillä 12 eurolla aina saada se kala (jos ostaa luvan)..Eikö kalastaminen oo ihan muuta??


Vieras, 30-05-2011
Istutuksista
Mikä helvetin hätä perhostelijalla on kalojen istutuksesta? Kalastamassa voi käydä muulloinkin kuin istutksen jälkeen, jos haluat varman saaliin mene kalanviljelylaitokselle kalastamaan! Eikö istutukset ole parempi suorittaa normaalisti eikä huudella siitä mitään.


Jarkko Isokuortti, 30-05-2011
henk.koht.mielipide.
Sehän se yleensä älähtää, johon kalikka kalahtaa. Asiasta sen enempää tietämättä, kehotan asianomaisia/ kommentoijia kirjoittamaan omalla nimellä, koskee myös Ottoa, eikö niin? Tällöin jää puskista syyttely ja oman vastuun pakoilu pois. Joella tulisi toimia sovittujen sääntöjen mukaan, jotta joella voi kalastaa tulevaisuudessakin. Lappeenrannan/Joutsenon miesten ja nuorten kanssa ,joista joku oli huolestunut, on asiat sujuneet yleensä ottaen asianmukaisesti(nuorien toimia on kyllä joskus katsottu läpi sormien ja kämmenten), joten eiköhän hoideta asiat nytkin niinkuin ne pitää, henkilökohtaisesti. Pidetään jatkossakin joella kireänä vain siimat ja nautitaan kalastuksesta ja makkaranuotiosta laavulla. Hyvää alkanutta kesää kaikille kalastajille,valvojille ja kalamiesten huoltohenkilöstölle!


Vieras, 30-05-2011
Hei
Eihän ihanan Kuomion kalastus mihinkään lopu, jos toimitaan lain ja asetusten mukaan. Foorumit on keskustelua varten ja jokaisella lienee oikeus kertoa omia kokemuksiaan. Tehköön jokainen sitten itse johtopäätöksensä siitä, missä kalastaa. Mukavaa kesää vaan kaikille kalastajille!


Juha, 30-05-2011
Huolestuttavaa luettavaa
"KIITOS" vaan niille urpoille jotka toimillaan lopulta ryssii nämäkin vähäiset hyvät istarikalapaikat näiltä seuduilta!


Vahlman, 30-05-2011
vain tämän kerran täällä tästä asiasta
Kun on vähän vaikeaa täällä tietää kuka kirjoittelee kun nimipuolella on ollut hieman yksipuolista.Toivottavasti kaveri on löytänyt sivuston. Perjantai-illan jutustelussa ilmeni että hän ei ole koskaan käynyt kotisivuillamme.Niistä jutuista joista hän tiesi oli itse asiassa kuullut juuri edellisenä päivänä kaverilta. Sain lauantaina häneltä tekstiviestin nimellä ja numerolla varustettuna. Kertoi olevansa Lappeenrannan perhokalastajat ry:n perustajajäsen ja tiedot toimistamme leviää koko Suomen kalastus-sivuille. Jos/kun toimintamme loppuu näitten juttujen ansiosta niin lupaan Kiitoskirjoituksessa Kiittää myös häntä omalla nimellä. Tämän urbaanin kalastuspaikan (joka sijaitsee tosiaan rotkossa) ongelma on se tosiasia että laavun seinästä on lähimmän rivitalon kivijalkaan alle 50 m. Edelleen HYVÄÄ KESÄÄ


Vieras, 30-05-2011
heissulivei
Oli poliisi ihan eri mieltä siitä, saako toisen omaisuuteen (vapoihin) puuttua laavun seinältä, varsinkin, kun omistajat itse olivat laavussa. Auton alle työnnetyt ja tärveltyneet kelat tulee kuulema ilman muuta korvata. Me etenemme nyt virallisia teitä, koska yhteydenotosta huolimatta "Kuomio" ei ole kiinnostunut sopimaan asiaa. Kannattaa muidenkin varoa jättämästä vapoja laavulle, jos vaikka kalastuksen jälkeen lähdette riippusiltaa ihailemaan. ja ps. Laavu kyseisenä yönä ei ollut minuttiakaan varattuna yksityisesti. Kaikki korjattu pois ennenkuin muita kalastajia tuli...ne muutamat, jotka enää Kuomiolla käy!


Vakio vieras, 30-05-2011
lisäys
...ennenkuin joku ehtii vetää herneen nenuun edellisestä, sanottakoon että ihan yleisellä tasolla edellisen kirjoitin Tähän "tapetilla" olevaan asiaan mitenkään tarkemmin puuttumatta...


Vakio vieras, 30-05-2011
no joo...
mä ymmärrrän kyllä valvojan kannalta tuon ettei vapoja saa joella olla jos ei ole voimassa olevaa lupaakaan. Ei liene iso vaiva viedä luvan päätyttyä kamoja autoon. Ei jää tulkinnan varaa eikä nokan koputtamista kummallekaan osapuolelle. Valitettavasti jotkut käyttävät valvomattoman tilaisuuden hyväkseen ja kalastelevat ilman lupaa. "Kyttäys" on tiettyjen ääliöiden piittaamattomuudella aikaansaamaa, ja perusteltua jotta saadaan tulevaisuudessakin käydä joella kalassa. Ja vaikka en itsekään kuppiin sylje, on tuo "kännääminen" yleisesti kalapaikkaan katsomatta ikävää, tuota näkee kaikkialla ja toisinaan känniääliö(t) pilaa koko kalareissun fiiliksen. Samoin yhden kalapaikan tai tulipaikan omiminen pidemmäksi aikaa on aika itsekeskeistä toimintaa jos paikalla on muita kalastajia... Muistakaa että omalla toiminnallanne vaikutatte sekä omanne että muiden ihmisten kalareissujen onnistumiseen Mun puolesta kiitokset joen ylläpitäjille hyvinhoidetusta kalapaikasta!


Perhostelija Joutsenosta, 30-05-2011
lisäys
eli, kalastusvälineet saa ottaa pois, kuten lakitekstistä voitte lukea, mutta ei rikkoa niitä tms. vahinkoa k.o toimilla aiheuttaa. paneutukaa lakiin ja miettikää jatkoa sillä perusteella. mielestäni hajonneet vehkeet pitää korvata,jos taas sen pystyy todistamaan, että poistotoimenpiteet aiheuttivat vauriot. veikkaisin että samaan pöytään nenäkkäin ja riidan sopiminen kasvokkain voisi olla kuitenkin paras vaihtoehto ja lopettaa palstalla riitely,etenkin ANONYYMINÄ!!! Turha niistä kärpäsistä on härkäsiä vääntää. Jussi


Perhostelija, 29-05-2011
Hoho!
Olen yksi niistä, jotka olivat siellä Kuomiolla.Tosta ryyppäämisestä vielä sen verran ,että me ei otettu kaljaa, ennenkuin illalla, kun oltiin omalla porukalla. Enkä oikein usko, että kahden miehen voimin oltaisi voitu pitää ketään yöllä hereilläkään. Koskihan sijaitsee syvässä rotkossa. MUTTA pointtihan on nyt se, että kalastuksen valvoja varasti vapamme ja työnsi ne automme alle, hiekkaan/mutaan. Saako vapaa ottaa edes silloin pois, jos tavataan luvattomasta kalastuksesta????? Kotona huomasimme, että minun ihan uusi greyssin kelan jarru paskana ja kaverin haspelin kampi vääntynyt ja kela naarmuilla ja täy nnä hiekkaa Enkä tätä asiaa sinäänsä ymmärrä muutenkaan,kun ollaan käyty Kuomiolla 7 vuotta eikä olla ikinä tehty mitään laitonta ja aina ollaan pullomme ja roskamme kerätty lähtiessämme! Tunnen/me monet Lappeenrantalaiset tunnemme Jarkko Isokuortin Kuomiolta. Voisiko hän kommentoida, sitä, onko meistä ikinä koskaan ollut menneen seitsemän vuoden aikana mitään häiriötä, ongelmia, luvatonta kalastusta ym. NYT TÄYTYY KYLLÄ SANOA ETTÄ MENEE HIEMAN YLI JOS TOISTEN KALASTUSVEHKEETKIN VIEDÄÄN ILMAN SYYTÄ NOIN VAAN!! ITSE EN AINAKAAN JÄTTÄISI AUTON VIEREEN KALASTUSVEHKEITÄNI SILLÄ NIITÄ EI SIINÄ VÄLTTÄMÄTTÄ ENÄÄ OO, KUN POIS TULET!! EI LUULISI KETÄÄN HAITTAAVAN LAAVULLA MUUTAMA VAPA PYSTYSSÄ..HMMMM:D LUULTAVASTI TÄLLÄSELLÄ MENOLLA MENETTÄÄ MONIA KALASTAJIA JOKA ON SITTEN IKÄVÄ JUTTU! ITSELLÄNI KYLLÄ EI OLE TÄLLÄISIÄ KOKEMUKSIA! KIREITÄ SIIMOJA KAIKILLE=)


Vieras, 29-05-2011
Hei
Joutsenolainen Jussi. Kiitos paneutumisesta asiaan :o) Mukavaa kesää siullekin ja kireitä siimoja!


Joutsenolainen perhostelija, 29-05-2011
korjaus edelliseen
Eli korjausta edelliseen: "96 § (30.5.1997/493) Poliisin, kalastusviranomaisen ja rajavartiolaitoksen tulee valvoa, että kalastusta koskevia säännöksiä ja määräyksiä noudatetaan, ja sen mukaan kuin jäljempänä säädetään, ottaa talteen luvattomalla kalastuksella saatu saalis ja luvattomassa kalastuksessa käytetyt välineet samoin kuin tämän lain mukaan luvattomana pidettävä kuljetus- tai kauppatavara. (15.7.2005/590) Edellä 8 §:ssä tarkoitetussa viehekalastuksessa käytetyt kalastusvälineet voidaan ottaa talteen, jos viehekalastuksen harjoittaja ei valvontahetkellä esitä maksaneensa säädettyä viehekalastusmaksua eikä osoita luotettavasti henkilöllisyyttään." Mutta, TIETYIN PELISÄÄNNÖIN: "96 a § (25.3.2011/270) Valvonnassa noudatettavat periaatteet Kalastuksenvalvontaan kuuluvasta tehtävästä tai toimenpiteestä ei saa aiheutua suurempaa haittaa tai vahinkoa kuin kalastuksenvalvonnan toteuttamiseksi on välttämätöntä. Tehtävän tai toimenpiteen on oltava perusteltu suhteessa valvonnalla tavoiteltavaan päämäärään ja kiireellisyyteen sekä tilanteen kokonaisarvioon vaikuttaviin seikkoihin. L:lla 270/2011 lisätty 96 a § tulee voimaan 1.4.2012." No, tämä jää nyt tähän, hyvät kesänjatkot kuitenkin kaikille ja kireitä siimoja!!!! Jussi


Joutsenolainen perhostelija, 29-05-2011
jatkoa
Juu, myönnetään, että en ole paikalla ollut ja ei ollut tarkoitus tuomita ketään henkilökohtaisesti, kommenttini oli tarkoitettu ihan yleisellä tasolla. Tuosta kalastusvälineiden piilottamisesta olen kyllä poikien kanssa samaa mieltä: Jos lakia ei ole rikottu ei valvojalla/ kellään muullakaan olla mitään asiaa puuttua toisen henk.koht omaisuuteen. Saattaisi olla iso lasku jekuntekijälle tiedossa jos vaikka jonkun kelavanhus tms. menee pilalle. Jussi


Vieras, 29-05-2011
vahtimisesta
Olen yksi niistä, jotka olivat siellä Kuomiolla.Tosta ryyppäämisestä vielä sen verran ,että me ei otettu kaljaa, ennenkuin illalla, kun oltiin omalla porukalla. Enkä oikein usko, että kahden miehen voimin oltaisi voitu pitää ketään yöllä hereilläkään. Koskihan sijaitsee syvässä rotkossa. MUTTA pointtihan on nyt se, että kalastuksen valvoja varasti vapamme ja työnsi ne automme alle, hiekkaan/mutaan. Saako vapaa ottaa edes silloin pois, jos tavataan luvattomasta kalastuksesta????? Kotona huomasimme, että minun ihan uusi greyssin kelan jarru paskana ja kaverin haspelin kampi vääntynyt ja kela naarmuilla ja täy nnä hiekkaa Enkä tätä asiaa sinäänsä ymmärrä muutenkaan,kun ollaan käyty Kuomiolla 7 vuotta eikä olla ikinä tehty mitään laitonta ja aina ollaan pullomme ja roskamme kerätty lähtiessämme! Tunnen/me monet Lappeenrantalaiset tunnemme Jarkko Isokuortin Kuomiolta. Voisiko hän kommentoida, sitä, onko meistä ikinä koskaan ollut menneen seitsemän vuoden aikana mitään häiriötä, ongelmia, luvatonta kalastusta ym.


Vieras, 29-05-2011
Vahtimista
Itsekin huomasin että paikan luonne on muuttunut. Jo lupaa ostaessa ilmoitetaan että "vahdi muita kalastajia ja muut vahtivat sinua" Heti syyllistetään luvatta kalastamiseen. Muutenkin tuntuu että kalastus alkaa mennä muiden kyttäämiseksi. Muutamana kesänä kävin kuomiolla kalassa. Tosin jatkossa minäkin käyn muualla jossa ei ole niin kireä ilmapiiri ja kalastus on rentoa ajanviettoa.


Vieras, 29-05-2011
Iliman muuta
Kysehän ei ollutkaan ryyppäämisestä vaan kalastuksesta ja luvattomasta puuttumisesta toisen omaisuuteen.


Joutsenolainen perhostelija, 29-05-2011
rantojen siisteys
Toivottavasti tulevaisuudessakin pidetään paikka siistinä ryyppyporukoista,liian monta "kansankoskea" jo pilattu moisella touhulla. ymmärrän kyllä makkarakaljat, kun otan ne mieluusti itsekkin, mutta yötämyöten mekkalointi ei kuulu miusta asiaan. t:Jussi P.S kyllä palaute/ kritiikki pitää aikamiesten kestää ja ottaa opiksi eikä vetää poroja sieraimiin.


Vieras, 29-05-2011
Moi
Kuulin myös asiasta. Kurja homma Kuomion kalastukselle. Valvoja muuten unohti kirjoituksessaan kertoa, että siirsi vavat "turvallisempaan paikkaan"...auton alle hiekkaan ja mutaan. Perustetta en ymmärrä, koska kukaan ei luvatta kalastanut? Pitääkö vavat toimittaa autoon myös silloin, kun lupa loppuu ja ajattelee vielä tehdä retkeilyn maastossa :o) Mutta kalastusyhdistys korvannee vaurioituneen kelan!


Liimatainen Jari, 29-05-2011
paikallinen asukas
Kyllä asia on valvojan puolesta OK.Olin itse kyseisenä yönä hereillä kun Lappeenrannan porukka ryyppä ja metelöi vielä klo:02:00 täysillä. Siihen tarkoitukseen EI ole kalastus paikka suunniteltu,ravintolat parempi vaihto ehto.(tosin samalla käyttäytymisellä lähtee raflasta pihalle.)T:UVI-588 omistajalle ja pojille.


Vieras, 28-05-2011
Kiitos!
Kiitos Kuomionkoski noin kahdeksasta kalastuskesästä (ja yhdestä talvireissusta) vaihtelevalla mutta määrällisesti isolla Lappeenrannan porukalla. AINA on ensimmäiseksi luvat ostettu, pressut yöksi levitetty, kun on ollut jo selvää, ettei kukaan enää tule kalastamaan..ja aamulla ennen ensimmäistäkään kalastajaa "leiri" korjattu. Koskaan ei ole vapoja viety autoon, ei roskattu eikä luvatta kalastettu. Moni paikallinenkin tuli tutuksi vuosien varrella. Mutta nyt ,kiitos terhakkaalle valvoja Vahlmannille, siirtyvät kesäiset kalastusretket muualle. Toivottavasti monelta muultakin. Ei ole paikka enää entisellään!!!


Vahlman, 28-05-2011
Säännöt
Kyse oli nimenomaan sovituista säännöistä. Sovittiin nimeltämaintsemattoman miehen kanssa illalla että kalastusvälineet viedään autoon koska uusia lupia ei ollut tarkoitus hankkia (mihin niitä enää tarvitsisi? ja olisivat paremmassa turvassa kuin pystyssä hiekassa laavua vasten) Ammulla yhdeksältä oli kaksi vapaa ilmestynyt lisää??? Kaljan juonnista ei ollut kieltoa vaan ihmetystä jos alaikäisille opetetaan kalastusta/yöpymistä niin kaksi mäyräkoiraa laavunlattialla ja kaveri oli kuulemma ostamassa lisää. Kun laavu varataan 16 tunniksi kevytpeite ovella ja tulet vielä aamulla vaikka sovittiin ettei tähän aikaan sisälämmitys ole tarpeellista.Herää turvallisuuskysymyksetkin! Mielestäni sopimuksia ei pidetty. Kotona kiitos kaikki hyvin Ja se kiristys saatoi johtua torstain tulipuu talkoista (EI lämmityspuiden)jonne kaikki ovat vastaisuudessakin tervetulleita. HYVÄÄ KESÄÄ


Vaatii selitystä!, 28-05-2011
Säännöt??
Noniin.. Kuinka moni on huomannut Kuomionjoen säännöissä seuraavia kieltoja : 1) Vapoja ei saa säilyttää laavulla mikäli siellä yöpyy? 2) Olutta ei saa juoda? 3) Kalastuksen valvoja voi viedä kalastajien välineet mikäli ne nojaavat laavuun? Nimittäin nyt on kuulemma käynyt juuri näin.. Nuoret miehet/pojat olivat olleet kalastelemassa joella hyvässä hengessä kunnes nimeltä mainitsematon valvoja oli polttanut päreensä, jostain kumman syystä. Oli kielletty säilyttämästä vapoja laavulla, olutta ei saanut nauttia, ja aamulla oli kalastus välineet kadonneet laavun sivustalta. Näistä edellä mainituista seikoista sitten napsahti vielä vuoden kalastus kielto? Kysynkin nyt,että mitähän hel****iä siellä on taas ajateltu? Näinkö nuoria kalamiehiä nykyään kohdellaan, näinkö sitä kannustetaan nuorisoa? Mitä ihmettä he tekivät väärin. Säännöt tiukentuvat, lupahinnat nousevat, kalat vähenevät, pienenevät ja valvojilla pää täyttyy. Tähänkö on tultu, rahako se on taas, tavoitellaanko jo voittoja näin raa`asti? Mietin vain,että ei kovinkaan hyvää mainosta joelle. Jos valvojalla yksinkertaisesti on kotona vaikeaa tai muuten vain panta kiristää, niin antaisi edes nuorten olla rauhassa. Näin homma ei kuitenkaan voi toimia. Selitys ja VÄHINTÄÄNKIN anteeksi pyyntö nuorille.


Vahlman, 24-05-2011
tilanne
Joo ei ole kuvien kaltainen tilanne enää päällä. Webmaster lupaili päivityksen. Talkookyselyjä oli jokin aika sitten. Torstaina 26.5. klo:17.00 alkaen olis tarkoitus pieniä tulipuita paremmin poltettavaan muotoon ja siivoilla aluetta.(jota tokin kalastajatkin voisi tehdä tuomalla siimat ja tyhjät juomaastiat roskiin) Tästä se kesäkausi taas pyörähtää vauhtiin:)


Perhostelija, 22-05-2011
JEPS!
Tarkoitus olisi lähteä joskus ihan kisailumielellä perhokarsintoihin:) Missä tuo paikka sitten sijaitsee(Ruhanvuoteella)? En ole koskaan kuullutkaan tuota paikkaa! Kiitos jo etukäteen vastauksesta=)


Vieras, 22-05-2011
hyvähyvä
Perhostelija on Tekijämies, hyvät otteet ja homma hallussa. luulen, että ensi kesänä kannattaisi harkita joitain osakilpailuja kilpaperhokalastuksessakin. nuorta verta kaivataan, ei kun rohkeesti Räiskyttelemään! Ootko muuten käyny ruhanvuolteella, aika hyvä paikka reenailla ja mahollisuudet vaikka mihin kalasoppaan. Tsemppiä!


Perhostelija, 21-05-2011
Re:
Mistäs nämä kalat sitten ottivat? Ihmettelin yhden miehen kanssa kun ei tärppiäkään saanut viimeksi joella kun oltiin.. Itse lopussa sitten sain koukutettua yhden pari kilosen ylhäällä olevasta montusta! Kyllähän tuo kala hyvälle maistui 5 tunnin työnjälkeen=)


Vieras, 21-05-2011
Pakko kommentoida.
Ei tuo 3 kalaa ongessa 5 tuntiin kuulosta minusta että kalat on tiukassa. Tiedän kyllä paikan luonteen mutta on se mukavampi että niiden kalojen eteen joutuu edes hieman töitä tekemään, maistuukin huomattavasti makiammalle. Kala-altaalta voit onkia samaan hintaan jos haluat joka toisella heitolla kaloja koukuttaa...


Perhostelija, 16-05-2011
Re:
Tuli eilen kävästyä joella ja pitää todeta että tiukassa ovat kalat. Alussa sain yhden 1.5kg mutta laskin takaisin ja ajattelin että saan isomman, mutta eipä ollutkaan niin helppoa mitä luulin:o. Vastaa 3 tunnin jälkeen seuraava kala oli kiinni mutta lopuksi siimat katkesivat:// Lähdin sitten käymään ylempänä kattomassa olisiko siellä mitään elämää ettei tarvitse lähteä tyhjin käsin kotiin. Kävin ylhäällä kokeilemassaa syvän montun ja ei mennyt 5minuuttia kauempaa kun kala oli kiinni ja huokasin helpotuksesta, pienen väsyttelyn jälkeen sain kalan haaviin ja kalan paino 2kg luokkaa. Sitten äkkiä ajamaan kotia päin ja kannustamaan suomi voittoon=) Minun lisäksi joella oli 4 muuta jotka eivät saaneet kalaa. SUOMI ON UUSI MAAILMANMESTARI HEI MAAILMANMESTARI! =)

Vahlman, 15-05-2011
tilanne
Veden määrä alkaa olla nyt normaalilla kevään tasolla. Kalaa tuli edellisviikon torstaina lisää. Eli olosuhteet on taas parhaimmat nauttia kalastuksen riemuista. Tervetuloa!


Perhostelija, 13-05-2011
Kuomionjoesta!
Lueskelin noita aikasempia viestejä ja ihmettelen tuollasta touhua:o. Eihän tuollaisessa ole mitään järkeä että rikkoo sääntöjä tuollaiset pitäisi tosissaan saada kiinni joelta! Vieläkö joella tulvii? Pitää ottaa tuo valvojan numero ylös jos näkee itse samanlaista toimintaa mitä aikasemmat ovat kirjoitelleet!


Vakio vieras, 12-05-2011
vielä jatkoa...
oikein hyvä esimerkki luvattomasta toiminnasta on eräs suulas kaljaa kittaava nuorimies kalastamassa,jokaisen tartutetun kalan kohdalla haavi ja pappi heilahtaa, ja tyttöystävä ravaa reppu selässä autolla. Kun kyselee ohikulkiessa saalista sanoo laskeneensa takaisin kun oli niin pieniä... jos tunnistat itsesi niin katsopas vähän peiliin...


Vakio vieras, 12-05-2011
valvontaa
saisi tosiaan olla paljon enemmän. Se on joillain ihmisillä kumma luulo ettei säännöt koske juuri heitä. Pitääpä tallentaa kapulaan valvojan numero varalta, sen verran olen itsekin nähnyt noita varmoja ylimääräisten kalojen ottajia viime vuosina joella. Kyllä sitä joella ihmisten kanssa jutellessa kuulee kaikenlaista, ja heti perään näkee sitten heidän toimivan toisin. Ei sitä kovin kummoinen järjenjuoksu tarvitse olla kun hoksaa ettei tiettyjen vakiopummien kohdalla toisen tai kolmannen kalan kohdalla mennä enää luvilla, josko aina edes sen ensimmäisenkään kohdalla. Tästä eteenpäin ainakaan minulta ei myötätuntoa heru. Luvat kuntoon ja saalis lupien mukaan niin saadaan nauttia antoisasta kalastuksesta tulevaisuudessakin Kuomiolla. Reilu peli kaikille!


Vahlman, 12-05-2011
kalatarkastukset
Kyllä niitä tarkastuksia tehdään.Tosin kun ei siellä aina ole valvoja paikalla niin toivottavaa olisi että kun epäasiallisuuksia huomaa niin HETI soitto lupamyyjille/valvojille niin olis mahdollista saada nämä hyypiöt verekseltään kiinni ja vastuuseen!


Vieras, 11-05-2011
kaloja on mutta missä kalasaaliin tarkastajat?
Olinpa tuossa kalassa kuomiojoella ja kalaahan siellä on että kuhisee itsekkin yhen sieltä nappasin. :) mutta ei tätä menoa pitkään kun (poika porukka) tuli esittelemään kahden kymmenen lohen saalistansa!!!, ja ei varmaa ollu lupia noille kaloille!!! jotain järkeä tähän kalastus touhuun !


Perhostelija, 04-05-2011
Syvänteestä
Joo siinä yleensä aina saa kalan kun jaksaa heitellä vaan! Itsellään unohtu painot niin ei saanut perhoa pohjaan.. Löytyykö kuvaa kalasta ja oliko evät ehjät kalalla?


Vieras, 04-05-2011
kaloja kaloja
Siitä tuli kallion edestä, siinä tais olla syvempää niin heittelin siihen ja kelasin todella hiljaa kun virtausta kuitenkin. Kaverillaki nappas myöhemmin samasta kohtaa mut seki pääs karkuun. Taimen nappas siitä rauhoitusalueen kohdalta kun heitin team eskoa sinne ylöspäin. Melko nopeeta kyytiä joutu kelamaan ylävirtaan kuitenkin. Ja se tais sylkästä sen suustaan just kun haavia veteen kaveri laitto.


Perhostelija, 04-05-2011
Jokohan kaloja on saatu?
Kyl siel monneja on Ihan helsingistä asti kävin ja näytti kyllä kalaa olevan! Tuli yks puolentoista kilon lohi ja pari kiloinen taimen pääsi karkuun. Eipä taida haitata kyseinen tulva kaloja kun niin hanakasti otti virveliin kiinni. Enkä edes ollut kun ehkä kolmisen tuntia kalastamassa.

Hei kerrotko mistä kohtaan sait kalan ja karkuutuksen? Minkälaiseen vieheeseen otti? Itse kävin pääsiäisen jälkeisenä maanantaina ja ei juuri havaintoja ollut!


Vieras, 03-05-2011
Vähän raivausta kiitos
On sen verran puita ja risuja siellä pitkin rantaa ettei kunnolla pääse heittämään, jos kunnolla haravoisi rantaa oksista ja uppotukeista niin olisi mainio kalapaikka, Kyl itselläkin oli muutama tärppi mutta enpä ylös saanut. :(


Vieras, 03-05-2011
Kyl siel monneja on
Ihan helsingistä asti kävin ja näytti kyllä kalaa olevan! Tuli yks puolentoista kilon lohi ja pari kiloinen taimen pääsi karkuun. Eipä taida haitata kyseinen tulva kaloja kun niin hanakasti otti virveliin kiinni. Enkä edes ollut kun ehkä kolmisen tuntia kalastamassa.


Vieras, 29-04-2011
tulva
Nuo sivuston tulva kuvat on kyllä ihan oikeellaan tälläkin hetkellä. Vesi ei ainakaan ole vähentyny... =)


Vieras, 29-04-2011
Tulva
Käväsin paikalla. Tulva on sanoinkuvaamaton. Mielestäni ei kannata istukkaita ottaakkaan ennenkuin tulva tuosta helpottaa. Kaksi näköhavaintoa lohesta. Toinen söi puidenvälissä metsässä vesiperhosia, toinen oli sentään ihan oikean joenkin vesissä.... =D Tilanne on kyllä kalastajan kannalta huono tällähetkellä, outoa mutta vettä tuntuisi olevan liiaksi asti....


Perhostelija, 26-04-2011
Kuomionjoen tilanne!
Tuli eilen lähdettyä kaverin kanssa joelle käymään, hain luvan joen vierestä ja kertoi että vettä on todella paljon joella. Sanoi että on myynyt lupia monia joelle lähipäivinä. Kun pääsimme joelle niin en ollut uskoakseen että vettä tosiaan oli niin paljon:o. Joutui kieretämään ylhäältä metsän kautta että pääsi jokea ylös päin kun vesi oli tosi korkealla! Kaloja ei näkynyt ollenkaan, että luulen ettei kaloja vielä ole laitettu! Lopuksi mentiin laavulle tekemään tulia, niin alapuolelta muutama tärppi tuli. PIKKASEN VÄHEMMÄN VETTÄ NIIN OIS TOSI HYVÄ=)


Perhostelija, 20-04-2011
Tämän vuoden kalastusmaksusta!
Kyselisin sellasta että eikai lupahinta nouse tänä vuonna taas? Minkäkokoista istutus kalaa laitetaan pääsiäisen jälkeen?


Vahlman, 15-04-2011
Tilanteesta
Ei ole jäätä. Vesimäärä lisääntyy vinhaa vauhtia.Tulvan kehittymistä seurataan.Kaloja on tilattu mutta toimitus siirtyi. Tod.näk. pääsiäisen jäkeen päästään nauttimaan uusista tulokkaista


Perhostelija, 14-04-2011
Kuomionjoki
Vai että ensimmäinen kalamies on joella käynyt avaamassa kauden=) Miten paljon oli jäässä vielä joki? Nyt näyttäisi aika hyvältä kun kelit lämpenee kokoajan ja lumetkin luultavasti aika paljon sulanut! Ei ole kukaan vastannut että millon eka kalasatsi jokeen pistetään!


Webmaster, 13-04-2011
Kuvia sivuille on laitettu!
LAINAUS mutta missä viipyy webmasterin lupailemat kuvat joen tilanteesta. ei näy eikä kuulu vaikka kohta jo kuukausi kulunut. LAINAUSLOPPU Mitä! Kyllä niitä kuvia on laitettu jo samana päivänä kun asiasta puhuin noin kuukausi sitten. Etusivulta vaan katsoo hän. En asu paikkakunnalla, joten olen täysin aktiivi-kuomiolais(t)en varassa.


Vieras, 13-04-2011
vesi tilanne
kävin viime viikonloppuna kalas. kaloista ei tietoakaan.rannoilla lunta vielä oli reilusti,mutta innokasta kalamiestä se ei haitanne. vesi huomattavasti korkeammalla kuin kesällä,mutta ei kuitenkaan vielä tulvaksi asti. mutta missä viipyy webmasterin lupailemat kuvat joen tilanteesta. ei näy eikä kuulu vaikka kohta jo kuukausi kulunut.


Vieras, 19-03-2011
Lisää infoa
Käväisin tänään joella,kun luulin ja kuvitelin,että olisi vapaa jäistä. No eipä tosiaankaan ollut.Vain kalliomontun ja ylämontun välissä pätkä täysin jäätöntä aluetta.Muualta käytännössä kalastus kelvottomassa kunnossa.


Webmaster, 15-03-2011
Lunta piisaa vielä
Lunta on vielä ja se haittaa kuulemma liikkumista. Koitan laittaa muutaman kuvan lähipäivinä tilanteesta joella.


Perhostelija, 14-03-2011
Mikähän tilanne nytten joella?
Onko nytten kukaan käynyt tuolla? Mikä on tilanne? Kovasti olisi meno haluja jo perhoa viskaamaan=)


Perhostelija, 28-02-2011
Onko kukaan käynyt joella??
Sellasta kyselisin että onko kukaan innokas vielä joella käynyt? Vieläkö yhtä paljon jäässä kun aikasemmin? Jokohan sitä ens kuun lopussa pääsisi joella?;)


Vahlman, 11-02-2011
Tilanteesta
Viimeinen käynti joella n.3 viikkoa sitten.Tavallinen keskitalven tilanne.Virtapaikat sulana mutta suvannot jäässä. Lunta paljon/vettä vähän. Pakkasta nyt-26 eli kyllähän nämä yöpakkaset lisää jäätä mutta eiköhän kohta aurinko armahda hieman.Täytyypä hankkia täsmätietoa tilanteesta.


Vieras, 07-02-2011
jäässä
Nii kiinnostais tietää tosiaan että onko koko joki jäässä vai onko jäässä vain rannoista? Kuvia talvisesta joesta ois kans kiva nähä. Rannoilla on varmasti "kivasti" lunta, mutta jos itse joki olisi sulana niin vois tuonne heittää aurinkoisena pakkaspäivänä jonkun "extriimi" reissun.


Perhostelija, 26-01-2011
Kalaan!
Eipä siellä pahemmin virtausta ole! Kovasti tekisi mieli perhoa viskoa jo=)


Vieras, 25-01-2011
Kalaan
Eikös kalaan pääse vaikka heti? Virtapaikathan taitavat olla sulana. Ei tarvitse odotella toukokuuta


Perhostelija, 25-01-2011
Alkuvuosi!
Millonhan on mahdollista päästä kuomiolle taas kalaan? Miten aikasin viime vuonna pääsi joelle kalaan? Kovasti ensi kautta odotellessa=)


Vahlman, 21-01-2011
kaloja
Eipä sinne paljoa varmaan kalaa jäännyt vaikka pakkaset lopetti kauden aikaisin. Mutta tulin juuri joelta ja onhan siellä vettä hieman reippaammin kuin syksyllä huonompaan aikaan,että eiköhän siellä jokunen isompi säästy saukoilta kevääseen.


Vieras, 18-01-2011
kaloja
Kysytääs että minkä verran jäi jokeen kalaa talveksi? Ei varmaan paljoa jäänyt, mutta varmaan joitain kuitenkin. Kevää ekaa perhoreissua ootellessa(ennen istutuksia).